Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hahahihii

sporo kasy od ciotki

Polecane posty

Gość hahahihii

hej, dowiedziałam się ostatnio "w tajemnicy", że siostra mojej mamy planuje w prezencie ślubnym mi i mojemu przyszłemu mężowi w prezencie dać sporo kasy. jest to suma, która zwróci koszta połowy naszego wesela, także jak dla mnie kwota kosmiczna.... ona przylatuje z australii, tam się ludziom trochę lepiej powodzi niż tutaj więc moż ten wydatek jest normalny w tamtej rzeczywistości. i tak się zastanawiam, czy może wypadałoby zrobić jej jakiś prezent z okazji tego, ze w ogole pofatyguje się do nas na nasz śłub?

Gość ruanda
Nie, nie ma takiej potrzeby - sama okazja jest wystarczającą atrakcją. Swoją drogą - za granicą nie robi się takich prezentów nawet najbliższej rodzinie, nie ma takiego zwyczaju - i to niezależnie od dochodów, więc tym bardziej miły gest.

Gość hahahihii
nie no ja nie dziele żadnej skóry. właściwie nie wierze, ze otrzymamy taką kasę. to plotka mojej mamy (ale miło będzie jeśli się na prawdę sprawdzi;)). po prostu zastanawiałam się nad tym ewentualnym prezentem (o którym pisałam wyżej).

Gość hahahihii
okey ;)

Gość dopóki nie dostaniesz
kasy do ręki nie ciesz się za bardzo, możesz się gorzko rozczarować.

absolutnie nie szykuj żadnego prezentu, bo ty wychodzisz za mąż i ona z tej okazji daje ci kasę o ile ci ją da,

Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć to prześlij jej potem album ze zdjęciami ślubnymi i zadbaj o to aby jakieś i z nią się tam znalazło. Na pewno będzie jej miło. Chociaż skoro innym gościom się nie odwdzięczasz to chyba jej też nie powinnaś bo wartościujesz gości w zależności od ilości danej kasy.

Też nie honorowałabym specjalnie cioci która daje więcej kasy... bo to by było bardzo niegrzeczne w stosunku do tych gości którzy dają skromne prezenty. Przecież jak ktoś da 100 zł. nie zasługuje na mniejsze uznanie i wdzięczność niż ktoś kto wyłoży 10 tys... Jeśli chcesz docenić to że ciocia przyjeżdża z daleka i pamięta o Tobie, to też po weselu poświęć jej trochę czasu, zarezerwuj hotel, weź ją na miasto- daj jej trochę czasu i uwagi. Ale dlatego że aby uczcić wesele przyjechała z daleka, nie ze względu na prezent.