Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania czy Mania

Jakie zabawki dla niemowlaka?? Jakie zabawy z niemowlakiem - by dziecko swietnie

Polecane posty

Gość Witam i o droge pytam
??

Gość Mama parki
Proponuje zabawki edukacyjne na początek niech to są grzechótki misie itp o różnych powierzchniach żeby dziecko miało możliwość porównania a dla starszego takie które zmusza je do myślenia kombinowania jak coś gdzie włożyć itp

Gość gość
Mata edukacyjna

Gość gość
zależy od wieku. U nas mata edukacyjna była jak by strzelił kulą w płot-miał ją gdzieś.

Gość gość
zrobic dziecko a potem nic nie wiedziec o wychowaniu. tragedia..;/

Gość gość
niemowlak to tylko gryzaki i grzechotki, on na razie poznaje swiat ten nowy świat i to mu wystarczy

Gość Patrycja85
Na pewno takie, które w żaden sposób nie zrobią dziecku krzywdy. Najlepszy chyba będzie materiał i jakieś kolorowe sensoryczne kostki i szmatki, które pobudzą oczy dziecka do pracy. Przykładowo coś jak mają tutaj w sklepie: https://tulituli-baby.pl/35-szmatki-i-kostki-sensoryczne . Myślę, że to będzie najlepszy wybór jeśli chodzi o malutkie dzieciaczki.

Gość gość
Ja korzystam też z propozycji zabaw zawartych w książce J. Silberg Zabawy z niemowlakami na każdy dzień” . Dokupilam tez troche książeczek kontrastowych i zabawek . U nas sprawdza sie karuzela , bujanie i podskakiwanie na mojej piłce do ćwiczeń, oczywiscie na piłce siedzę ja:)