Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtrh5h5yh5

czemu mimo takich radykalnych podwyzek cen zywnosci i innych artykulów nikt nic

Polecane posty

ja nie mam jeszcze najgorzej, ale przerażają mnie inne rzeczy, niż moja wypłata: służba zdrowia, wieczny bajzel w urzędach, bezprawie, korupcja, okradanie obywateli przez rząd i ogólna bieda, za to celebryci i politycy pławią się w luksusach za pieniadze społeczenstwa, które niejednokrotnie nie ma co już do garnka włożyć.

Gość oto Polska właśnie............
a jak się komuś nie chcę wychodzić z domu to niech odwiedzi allegro i zobaczy ilość kupujących ciuchy, kosmetyki, książki i innych pierdół

Gość wybory dopiero w październiku
a wszędzie już nagonka na obecnie rządzących. Wypalicie się do października :) A swoją drogą jeśli uważacie, że po zmianie rządzących wszystko potanieje, albo coś wam ktoś da - to sorry, ale z tej biedy coś wam się z mózgami porobiło :)

Gość l;kjnhgfd
O wypraszam sobie mi w tym roku pensja sie podniosła

Gość -contact
minimalna praca wzrosła o jakieś 50 zł :) dopóki utrzymanie pracownika w naszym kraju będzie kosztowało takie kosmiczne pieniądze, to albo zbankrutują pracodawcy i ludzie stracą pracę albo nic nie drgnie

Gość -contact
minimalna płaca - miałam na myśli

dlatego ja stąd wyjeżdżam. Ktoś wcześniej napisał, że społeczeństwo jest niemądre i to prawda, bo wolą udawac, ze nic sie nie dzieje, wolą nie widziec problemu. Oni dobrowolnie beda pchac do kieszeni tuskowi i klechom i beda dziekować, że jeszcze nie jest tak źle jak w krajach afrykankich. Ja nie zarabiam źle, ale nie dam się okradać i nie mam zamiaru sponsorować klechów i rolników.

Gość CUDA TUSKA PO PROSTU
to tobie mózg się zlasował wyborco PO... co musiałoby się stać abys przejrzał na oczy BO TA BANDA ROBI z Polską? PS u mnie cukier po 4,40, w grudniu kupowałam po 2,2 zł :P

Gość warszawski policjanttt
szacuje sie ze ceny energii elektrycznej podwoja sie w ciagu nastepnych 5 lat a dlaczego? mieszy innymi dlatego ze istnieje złodziejski posrednik zwany Polskie Sieci Energetyczne oni nic nie robia tylko zarabiaja ogromne pieniadze

Gość maryska od asesora
ja pracuje w kancelarii komorniczej i musze przyznac, ze z miesiaca na miesiąc mam coraz więcej pracy a co za tym idzie coraz wieksze premie z prowizji :D Wiec nie kazdemu sie pogorszyło

Gość ja nie uzywam cukru
jest nie zdrowy, jak juz to kupuje trzcinowy który jest po 5 zł za pół kilo, oleju też nie tylko oliwy różne, które i tak zawsze były dużo droższe, więc mam w nosi :D

nie wiem gdzie mieszkasz, ale w moim osiedlowym sklepie cukier kosztuje 3.79. A mieszkam w najdroższym mieście Polski. Zmień sklep, skoro sklepikarz nieuczciwy...

od trzech miesięcy używam do zapisywania wydatków Simple Money, i doskonale orientuje się w cenach, w polo i biedronce. Radykalne podwyżki to są owszem ale chyba diet poselskich.....

Gość a mi obniżyli wypłatę
do 200 zł miesięcznie - to przez Tuska, może jeszcze nie wiecie, ale nie ma już żadnej najniższej krajowej. A ceny w sklepach koszmarne - kg jabłek - 100 zł na bazarze, chleb - 300, oczywiście zwykły biały, bo razowy kosztuje 4 moje pensje. Dojadamy szczury a na kościach gotuję zupę i jakoś żyjemy, ale jest coraz gorzej...

dlatego ja nie zamierzam załozyc rodziny bo mnie nie stac sam za 2500 jakos przezyje choc z roku na rok tez bede mniej zarabiał

jacy z was optymiści, niedługo polaczki zaczną widzieć nawet korzyści z żywienia się powietrzem, nie beda utrzymywac samochodów, bo z buta zdrowo, ubrania beda kupowac w lumpeksie, bo i tak firmowki itp...żal mi niektorych z was, ale pewnie w błogiej nieswiadomi jak was okradaja jestescie szczęśliwsi.

Gość -contact
z drugiej strony jak X osiądzie w jakimś mieście to już nie może przez całe życie z niego wyjechać. Mam wrażenie, że Polacy strasznie przywiązują się do miejsc, kupują mieszkania, chociaż ich nie stać. Zamiast wynieść się na drugi koniec kraju, gdzie zarobi się 2 razy więcej, lepiej siedzieć w swoim małym stabilnym świecie.

dobrze, że mam podwójne obywatelstwo i zawsze moge wyjechac, nie dlatego, ze tu mało zarabiam, ale nie dam się okradać. Policjant i Tobie też radze to samo, bo szkoda tu życia marnować.

honey bo polacy to głupi naród liczy sie dla nic taniec z gwiazdami czy idol i nic wiecej czytałem ostatnio gazete z województwa lubelskiego w którekj jeden z wójtów chwali sie ze mieszkancy jego gminy utrzymuje sie ze zbierania złomu, jagód i grzybów powrócilismu do gospodarki zbierackiej

Możecie mi łaskawie powiedziec co byscie robili dla narodu gdybyście zasiedli w ławach poselskich?

wybory dopiero w październiku nie wiem gdzie mieszkasz, ale w moim osiedlowym sklepie cukier kosztuje 3.79. A mieszkam w najdroższym mieście Polski. Zmień sklep, skoro sklepikarz nieuczciwy... :D, :D, :D, :D Nie, po prostu twój sklep ma jeszcze zapasy. W hurcie cukier jest po 4 zł obecnie.. Ale nawet gdyby był po 3,79, to nie uważasz, że podwyżka o 80% w dwa miesiące to dużo?

ja bym naśladował posła Dorna i kupował taniej gorzełke w sejmie i sprzedawał menelom z 1% marżą.

Gość -contact
Vamos NIC bo na chwilę obecną nie ma pieniędzy, żeby cokolwiek zrobić jedna "genialna" osoba nie napędzi gospodarki mamy ogromne długi i w tych długach toniemy

policjant masz 100% racji, media piorą nam mózgi, wmawiają,że wszystko jest super, a niektórzy to łykają i żyją od serialu do serialu, w przerwie taniec z gwiazdami i tak to leciało...:-o Jesteś inteligentny facet, który sobie ciemnoty nie da wcisnąć, szkoda, żebys sie tu marnował, a za granicą każdy ma szanse na normalne życie, porządne auto, wakacje za granicą, dom z ogrodem. Natomiast u nas w Polsce normalne codzienne życie, mięsny obiad i stare 20-letnie auto powoli zaczynaja należeć do luksusu.

w tej dekadzie ludzie wyzu demograficznego lat 50 zaczna przechodzic na emerytury,wiec gwałtownie zwiekszy liczba emerytów,młodzi nie maja pracy albo zarabiaja grosze i nie beda mogli zarobic na swiadczenia dla emerytow

mamy ogromne długi i w tych długach toniemy Tusk zadłużył Polske bardziej niż Gierek, ale ten ostatni przynajmniej przemysł budował :O

Gość W morde!
Ty Policjant!(w razie jakiegos buntu bede musiał stanac po stronie władzy taka mam prace) Tak samo pierdzielili zomowcy stojac po stronie komuny i palujac niewinnych ludzi!

ale nie sądz, aby akurat w Warszawie na zapasach jechali... Ponadto na pewno nie podrożał aż 80%. Inne produkty też w podobnej cenie w jakiej były. Chleb, który kupowałam zawsze ten sam podrożał o 10 gr. Warzywa i owoce, mięso też o bardzo niewiele. Nie wiem gdzie wy mieszkacie i co wam tak bardzo podrożało. Aha, przypomniało mi się - czynsz podrożał mi o 3 zł :)

Aha, przypomniało mi się - czynsz podrożał mi o 3 zł To pogadaj z tymi, którzy maja mieszkania usadowione na gruncie bedącym w dzierżawie wieczystej a nie wykupione na własność... im podrożał średnio o 100%

Vamos Możecie mi łaskawie powiedziec co byscie robili dla narodu gdybyście zasiedli w ławach poselskich? Po 1 Podatki dla rolników Po 2 Podatki dla klechów Po 3 Podnieść podatki najbogatszym (Politycy, celebryci, artyści po przekroczeniu pewnego progu powinni płacic od 100% dochodów, a nie tylko od 50% jak jest teraz) Po4 Ograniczyć wydatki na wszelkie imprezy, fety, gale TV,a podreperować służbe zdrowia i tu należy szukać oszczędności,a nie w kieszeni najbiedniejszych