Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtrh5h5yh5

czemu mimo takich radykalnych podwyzek cen zywnosci i innych artykulów nikt nic

Polecane posty

Gość W morde!
Ciagle czytam tu o tym cykrze!Ze drogi!Ja i tak kupuje cukier brunatny z trzciny cukrowej po 12 zl za kg.

i tak podwyższyli za mało, nie załataja dziury budżetowej. Na co chcesz strajkowac? Czemu wszyscy sa takimi analfabetami? Tusk wam nie da pieniędzy, one nie spadają z nieba. Trzeba ZAROBIC . :p

Gość warszawski policjanttt
honey miło mi to słyszec:) ja byłem w anglii jakis czas ale wróciłem skuszony propaganda sukcesu i gdy nie policja to pewnie bym w tesco pracował pocieszam sie policja nigdy nie upadnie w 1939 nazisci podbili Polske ale policji nie rozwiazali!!!

Gość W morde!
Dla mnie to nic sie nie zmienilo przez te 20 lat niby wolnosc!W dalszym ciagu sa my (zwylki ludzie)i oni(czyli wladza,ktora nas dyma), tak jak za komuny!

Gość -contact
"Podatki dla rolników" podatki i owszem, ale nie wyobrażam sobie, że rolnika będzie stać na zapłacenie ZUS. Chyba, że podzielić ich na bogatych i biednych. Problem polega na tym, że duże gospodarstwa zainwestowały w ostatnich latach na tyle dużo, że dochodu mogą nie wykazać "Podatki dla klechów" zgadzam się, podatek i ZUS. Ich na razie stać. "Podnieść podatki najbogatszym (Politycy, celebryci, artyści po przekroczeniu pewnego progu powinni płacic od 100% dochodów, a nie tylko od 50% jak jest teraz)" paranoja, i tak oddają wystarczająco dużo. Dobre zarobki to nie powód, żeby gnębić ludzi, którym się w życiu powiodło "Ograniczyć wydatki na wszelkie imprezy, fety, gale TV,a podreperować służbe zdrowia" Pieniądze na fety i gale w większości nie są sponsorowane z budżetu państwa, chyba, że piszesz właśnie o takich. Nie zrobią tego, jeśli impreza ma charakter międzypaństwowy.

Gość -contact
"Podatki dla rolników"" sprostuję tylko tyle, że rolnicy płacą podatek od ziemi

Po 1 Podatki dla rolników - zgadzam się Po 2 Podatki dla klechów - zgadzam się Po 3 Podnieść podatki najbogatszym (Politycy, celebryci, artyści po przekroczeniu pewnego progu powinni płacic od 100% dochodów, a nie tylko od 50% jak jest teraz) - nie zgadzam się Po4 Ograniczyć wydatki na wszelkie imprezy, fety, gale TV,a podreperować służbe zdrowia - zgadzam się częsciowo

Gość -contact
Przyczepię się jeszcze raz do rolników Mieliście na studiach dzieci rolników? Nawet ci, którym się w życiu powiodło dostają stypendium, bo wykazują dochód na osobę niższy niż 500 zł

Gość wybory dopiero w październiku
mnie czynsz podnieśli o 3 zł bo sama musiałam sobie to mieszkanie kupić, od poczatku płaciłam duży czynsz i podatek od nieruchomości i gruntu. Ale jak ktoś dostawał mieszkanie niemalże za darmo, mieszkał w centrum i płacił grosze, to dlaczego ma mieć inaczej niż wszyscy? I teraz wielki raban że zamiast 100 zł za 100 metrowe mieszkanie, musi zapłacić 3 razy tyle. No, nie przesadzajmy. Jak wszyscy, to wszyscy, babcia też...

uwazam, ze wszyscy powinni placić tyle samo procent podatku od dochodu. Bo niby dlaczego ci ze słabszą praca maja byc faworyzowani. To że ktos zamiast chodzic do szkoły chlał na ławce piwo a teraz wykonuje gówniany zawód nie upowaznia go do ulg podatkowych w porównaniu do kogos kto spedził młodośc w bibliotece i ma teraz mega odpowiedzialna pracę

"Podatki dla rolników" podatki i owszem, ale nie wyobrażam sobie, że rolnika będzie stać na zapłacenie ZUS.Chyba, że podzielić ich na bogatych i biednych. Problem polega na tym, że duże gospodarstwa zainwestowały w ostatnich latach na tyle dużo, że dochodu mogą nie wykazać. Trzeba zreformować krus. Sama mieszkam na wsi i znam mnóstwo rolników,niektórzy są nawet moją rodziną, dostają teraz ogromne dopłaty do ok 5ha mają ok 2 000zł rocznie, a teraz 5 ha to mało kto ma. Co najmniej 30 ha to sobie można policzyć ile mają kasy i jest to czysta gotówka którą mają za samo bycie rolnikiem, nie licząc już produkcji. Wiadomo nie wszystko sie oplaca hodowac/uprawiac. Niestety wciąż panuje stereotyp rolnika orającego pole koniem i pracującego sierpem. Dobry byłby ten podział na bogatych i biednych. Ale można sobie mówić, pisać i marzyc,a Polska zawsze bedzie w bagnie i coraz większych długach.

Gość a gdzie wy tyle za olej
płacicie?! cukru nie używam ale ten olej mnie dzhwi bo wczoraj zapłaciłem 5,78 za litr rzepakowego a tu widzę 7-8 zł

Gość -contact
dopłaty są z UE i idą głównie na łatanie dziury budżetowej w gospodarstwach (zakup nawozów itd.), chyba, że ktoś prowadzi gospodarstwo hobbystycznie

Gość CUDA TUSKA PO PROSTU
wybory dopiero w październiku mnie czynsz podnieśli o 3 zł bo sama musiałam sobie to mieszkanie kupić, od poczatku płaciłam duży czynsz i podatek od nieruchomości i gruntu. Ale jak ktoś dostawał mieszkanie niemalże za darmo , mieszkał w centrum i płacił grosze, to dlaczego ma mieć inaczej niż wszyscy? I teraz wielki raban że zamiast 100 zł za 100 metrowe mieszkanie, musi zapłacić 3 razy tyle. No, nie przesadzajmy. Jak wszyscy, to wszyscy, babcia też... GAdasz takie bzdury, że aż mnie mdli... za mieszkanie bedące pełną własnościa własciciel płaci podatek od nieruchomośći...ale czasami także dzierżawę wieczystą dla miasta, jesli jego nieruchomość stoi na dzierżawionym gruncie. To nie ma nic wspólnego z "darmowym"mieszkaniem. mozna było kupić mieszkanie za milion, tez na gruncie dzierżawionym. I w ubiegłym roku duże miasta podwyższyły opłatę za dzierżawe wieczystą... gdzie niegdzie nawet o 1200 % Jak nie masz pojęcia o czym piszesz, to może lepiej najpierw się doedukuj, bo inaczej się błaźnisz

u mnie na wsi ludzie biora dopłaty choc wcale ziemi nie uprawiaja

rolnicy to teraz bardzo drażliwy temat, rozumiem,że niektórzy moga mieć wypaczony obraz rolnika, ale jak napisałam jestem w samym środku tego wszystkiego, moja rodzina "jedzie" na krusie, a dzieci rolnikow stypendia mają bo oni dochodów nie wykazują. Przykładowo: sprzedają byka na targu i kasa do kieszeni i mnóstwo mogłabym podawac takich przykladów.

Gość -contact
Vamos to poczytaj sobie ogłoszenia pracy jakich to specjalistów obecnie poszukuje nasz chłonny rynek albo jesteś prezesem banku, albo operatorem wózka widłowego

warszawski policjanttt no u mnie na wsi to samo, jajka już nie kupisz nie mówiąc o mleku, ziemi nikt nie uprawia, a dopłaty biorą.

te dopłaty wcale nie modernizuja rolnictwa pełnia one role zapomogi

ja juz zmykam, miłego wieczoru i dyskusji. Oby więcej takich młodych ludzi jak policjant z otwartym umysłem, którzy nie dadzą się puścić z torbami.

Gość -contact
pierwszy lepszy serwis, praca dla wykształconych: - praktykantka w dziale obsługi klienta - pracownik biurowy ("praca z telefonem") - przedstawiciel handlowy (średnie) - opiekunka osób starszych (Niemcy) - pielęgniarka (Niemcy) - stolarz meblowy - kierownik ręcznej myjni samochodowej Jeśli chodzi o studia w naszym kraju jak i w całym bloku wschodnim, nie dają zupełnie nic oprócz haseł zobaczcie jak odbywa się szkolenie studenta np. w Szwecji, zupełnie inna bajka, inna rzeczywistość

witam;Do honey723 i nie tylko wy tylko widzicie ile rolnik zgarnia kasy a nie widzicie ile musi wydac na srodki do produkci nawozy,olej napedowy,srodki ochrony roslin, pasze, koncentraty ubezpieczenia itp. ja mam 25he i dopłaty dostałem23.000i za to kupiłem nawozu12 ton za15.000zł i 2000l oleju napedowego i dopłata poszła sie je...ć . burmistrz mojej gminy 23000 ma wypłaty za 2 miesiace za nic nierobienie......

Gość jak bym siebie czytała
akurat cenami cukru bym się nie przejmowała, można sie bez niego obejść, ale pozostałe produkty, wzrost nawet kilkadziesiąt procent i nikt nic nie mówi! ludzie......

Gość maniek15
tomek33 wlkp. w 100% się zgadzam, nareszcie ktoś mądry się odezwał. Honey723 nie jesteś OK. Pewnie, że za granicą lepiej. Moi znajomi jak kiedyś ze starymi wyjechali w '90 latach na zachód i mają podwójne obywatelstwo to właśnie tak mówią, bo mają ciepłą posadkę i żyją teraz jak polscy celebryci. Ale nie wszystkim się tak fartnęło. ja byłam za granicą i tam są inne realia, ale tu mam rodzinę i tu wróciłam bo jestem Polką. Ci co są za granicą zdobyli za nasze krajowe pieniądze wykształcenie pewnie za darmo i teraz zbijają kasę na zachodzie i pewnie tu nie wrócą bo więcej od Państwa nie mogą wyciągnąć. Masz rodzinę na wsi, są rolnikami i całe gówno wiesz o nich. Na podstawie kilku rolników taką krzywdzącą opinię o wszystkich wydałaś. Jest jakiś % który bierze dopłaty za nic, bo takich też mam w moim mieście, ale większość ma ogromne kredyty i ciągle inwestują i zapierdalają. Wystarczy sprawdzić ile kosztują nawozy, opryski, paliwo na obrobienie ziemi, raty kredytu do spłacenia. Nie wszyscy mają wakacje, bo w rolnictwie nie ma czsu na wakacje, chyba, że ktoś ma wypasione gospodarstwo, lub obsieje ziemie zbożem czy czymś innym, chociaż też trzeba przy tym chodzić. W sklepie za gównianą kiełbasę zapłacisz 20 zł w takiej wspaniałej Warszawce, a rolnik sprzedaje na taką kiełbasę prosiaczka za grosze. Sprawdź ile kosztuje taki prosiaczek na targu, a potem pogadaj ty i taki Vamos. Gówno wiesz o realiach rolników bo prosiaczka za darmo dostajesz od rodzinki, a dla wielu rolników taki prosiaczek to być albo nie być. Nie wszyscy mogą wyjechać i nie wszyscy mają możliwość żeby na państwowej posadce siedzieć tak jak prawdopodobnie ty siedzisz. I wcale się nie dziwię że jest tyle samobójstw. A obwinianie Tuska nic tu nie da. Wcześniejsi prezydenci wcześniej pozamiatali do kupy kupę i teraz władze w niej siedzą po uszy. Tak jak przedstawiciele PO, tak i PiS, SLD itd. naszą ziemię ojczystą od dawna po kawale wyprzedawali i wyprzedają obcokrajowcom, a zwłaszcza tym państwom, które doprowadziły do Rozbiorów Polski. Co do naszych polityków to najpierw siedzieli w Naszyn Sejmie i sprzedawali Polskę w różny sposób, a teraz siedzą święci w Brukseli i dalej biorą i piorą kasę. Podatki jak ktoś powiedział wcześniej i ubezpieczenie powinny być współmierne do zarobków. Niestety to co się weźmie pod stołem to świadczy o naszym społeczeństwie bo na zachodzie takich rzeczy jest mniej i rozwiązania są inne tak jak chociażby płace i podatki.

Gość abcabcabcabc
Honey723 - a ci rolnicy co maja 1ha i uprawiaja tylko ziemniaki, żeby mieć co do gara włożyć i nie korzystaja z żadnego dofinansowania ??? mam męża rolnika więc coś na ten temat wiem... nie wszyscy maja kokosy. Vamos - (uwazam, ze wszyscy powinni placić tyle samo procent podatku od dochodu. Bo niby dlaczego ci ze słabszą praca maja byc faworyzowani. To że ktos zamiast chodzic do szkoły chlał na ławce piwo a teraz wykonuje gówniany zawód nie upoważnia go do ulg podatkowych w porównaniu do kogos kto spedził młodośc w bibliotece i ma teraz mega odpowiedzialna pracę) - polać mu/jej bo dobrze gada! jestem za! Sama studiuję żeby coś mieć w życiu, nie po to, żeby jakiś kloszard czy leniwy burak miał niższe podatki niż ja.

Gość abcabcabcabc
maniek15 - (A obwinianie Tuska nic tu nie da. Wcześniejsi prezydenci wcześniej pozamiatali do kupy kupę i teraz władze w niej siedzą po uszy.) - święta prawda!

''Podatki dla bogatych'' Pewnie, ukarać ich za to że umieją sobie radzić. Tylko jeśli będą mieli mniejsze dochody to przecież odbije się to na pracownikach bo nie ZAUWAŻYLIŚCIE oni zatrudniają ludzi, dają możliwość zarobku, to dzięki nim macie prace.

witam;I tak podatki płacą tylko biedni bo bogaci albo nie wykazują zysku albo iwestują i są zwolnieni z płacenia podatku....

Gość onasiss
tomek33 I bardzo dobrze. Bogaci umieją myśleć to moją. A biedni nawet nie wiedzą że coś takiego jest jak możliwość nie płacenia podatków. Chociaż trzeba się gimnastykować. Znacznie łatwiej jest powiedzieć że nakradli.

Gość onasiss
A swoją drogą... strajkowanie bo ceny za wysokie. Chyba jakiś żart. Rynek ustala ceny a nie banda domagających się czegoś ludzi z resztą nie mająca takiego prawa. Narzucanie ceny ''psuje'' rynek. Np. w czasie komunizmu tak było.