Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleonka

ZIELONA KUPKA I CHROPOWATE ZACZERWIENIONE POLICZKI U ROCZNEGO BOBASA

Polecane posty

Gość kleonka

Witam Mam pytanie do bradziej doświadczonych mam i tat oczywiście :) Mój prawie roczny bobas od około 2 tygodni zaczął robić zieloną kupkę. Do 4 razy dziennie. Później kolor się nieco zmienił na żóltą, ale znowu kupki ma zielone. Dodatkowo zauważyłam u niego bardziej wysuszoną skórę na rączkach i nóżkach. Również policzki ma często zróżowione mocno a ostatnio są chropowate. (możliwe że przez ogrzewanie w domu). Nadmienię że karmię go BEBILONEM i standardowo zupkami i deserkami i innymi daniami po których nigdy nie miał do tej pory żadnych takich objawów. Bebilonem karmiony był od urodzenia. Objawy pojawiły się dopiero teraz. Czy to możliwe że dziecko ma skazę białkowa ??? Myslałm że skaza białkowa objawia się niedługo po urodzeniu, a nie dopiero po roku. Proszę o pomoc. Może miał ktoś podobne problemy z bobasem.

skaza białkowa, podobnie jak każde inne uczulenia, może pojawić się w dowolnym momencie. Moja córka objawy zaczęła mieć jako 4 miesięczne niemowlę. Wyeliminuj białko mleka, podaj bebilon pepti albo sojowe mleko i zobacz jak będzie. Policzki smaruj kremem emolium np, do kąpieli balneum, emolium, oilatum itp polecam balneum.