Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rittaita

DZIEWCZYNY JAK DOBRZE WYGLADAC BEZ MAKIJAZU? MOJ PRBOLEM...

Polecane posty

Gość ffwrv
podklad czy krem brazujacy zadna roznica- w sensie doboru koloru, ciezko jest trafic na odpowiednia tonacje i odcien, chyba ze w mineralach

Gość ja mam tens am problem
NA świeżym powietrzu bywam dużo i chętnie,odżywiam się zdrowo (dużo warzyw,owoców,ciemne pieczywo,różnego rodzaju ziarna) bo to wyniosłam z domu. Nie wiem czy wam to coś da czy pomoże ale pije regularnie duże ilości zielonej herbaty. Zauważyłam,że kiedy czasem mi się skończy i parę dni zapominam kupić to cera od razu katastrofalnie mi się pogarsza....

Gość ffwrv
albo herbatka z bratka, ponoc pomaga, nie probowalam.

Gość tabletki ze skrzypem
tez

Gość ja mam tens am problem
Mnie kiedyś po bratku bardzo wysypywało. Miało z czasem minąć ale po ponad pół roku zrezygnowałam.... Co do kremów brązujących. Zwykle są dwa odcienie do wyboru. Do karnacji jasnej i ciemne,a że mam bardzo ciemną to raczej do jasnej odpadają prawda?

Gość be my korean boy.
jeżeli chodzi o makijaż to wcale go dużo nie używasz.. ;) a jeśli przeszkadza ci ilość makijażu bo niszczy ci cerę, a bez podkładu źle wyglądasz to polecam BB cream. coprawda nie jest tani i trzeba sprowadzać go z internetu, bo w europie jest on mało dostępny. BB cream to podkład stworzony przez chirurgów plastycznych i dermatologów z początku dla ludzi którym zostały blizny po trądziku/trądzik, przebarwienia i blizny po operacjach czy wypadkach, a teraz koncerny kosmetyczne w korei wykupiły bazę i robią typowe podkłady. co jest w nich fajne to to, że nie zatykają skóry, leczą ją (!) i sprawiają, że wygląda zdrowo i promiennie. nie niszczy skóry. tak wygląda skóra po nałożeniu BB kremu: http://3.bp.blogspot.com/__wmFLIYKYcg/TCkpD6-EspI/AAAAAAAABM0/SMsBHUDAm4Y/s1600/bb+cream.jpg http://photohost.lelong.com.my/is.php?i=37894&img=4803BRTC_showcase_2.jpg jednak i koreanki wiedzą, że mimo iż używają tego podkładu to trzeba dbać o skórę. dlatego po zmyciu podkładu robią peeling (taki w żelu do mycia twarzy) codziennie a mocniejszy peeling raz na tydzień/dwa tygodnie. po tym smarują twarz kremami. pod oczy inny, na twarz inny. ważne są okolice oczu, dlatego warto zainwestować w dobre kremy (właszcza te pod oczy, bo tam skóra twarzy jest najdelikatniejsza). :)

Gość możecie polecić jakiś krem z
a co powiecie na mikrodermabrazje na usuniecie przebarwien?

Gość ja sie wcale nie maluje nacodz
i co z tego ze nie potrafie sie malowac? przeciez tego nie kryje. po co mi ta nieprzydatna dla mnie umiejetnosc malowania sie. nigdy nie mialam na to czasu, ani potrzeby wiec sie nie malowalam i dlatego wlasnie nie umiem sie malowac, a nie odwrotnie. nie potrzebuje, nie chce, wiec nie bede. a konsekwencja jest taka, ze nie umiem sie malowac, a skoro nie umiem, to zajmuje mi po pol godziny, wiec tym bardziej tego nie robie. ejmen.

Gość ja sie wcale nie maluje nacodz
tapeta tylko zakrywa prawdziwy wyglad kobiety. taka maska. nie pozwala na ukazanie naturalnej urody, sama sztucznosc.

Najlepiej dbac od wewnątrz- przez witaminy, itp. kremy i wszystko co się nakłada mają tylko 1/5 wpływu. Myślę, że większość kosmetyków jest przereklamowana, podkłady chyba zatykają pory? Ja stosuję b. mało, jakis tonik głównie, rzadko krem, nie maluje się w ogóle.

Kiedys malowalm sie bardzo czesto i wtedy wydawalo mi sie, ze bez makijazu wygladam zle. Teraz maluje sie tylko na wyjscia a po przyjsciu do domu zaraz zmywam wszystko. Dobrze sie czuje z czysta skora i wygladam swiezo i naturalnie. Stosuje kremy, maseczki, toniki pilingi i wszystko jest ok. Jedyne czego potrzebuje to korektor po oczy, bo mam since a korektor fajnie rozswietla twarz.

Gość blanka2011
ja bardzo zadko sie maluje ostatnio - pozwalam skorze oddychać i uzywam duzo kosmetykow pielegnajcyjnych :) kosmetyczka mi polecala platki pod oczy firmy beautyface :) normalnie sa moim zdaniem za drogie ale tutaj maja oferte gdzie jeden zabieg hdrozelem w postaci ych platkow kosztuje 3,60 zl ;) http://frupi.pl/oferty/online/zdrowie_i_uroda - bardzo polecam - zupelnie inaczej wygladam teraz bez podkladu i chociaz mam dopiero 30tke to podkrążone i sine placki pod oczami mam a teraz juz sa duzo mniejsze :)

Gość gEwelinaość
Ja w poradni leczenia bielactwa kupuje DERMOTAN tonik

Gość gość
Ja uzywam dermotan tonik ktory kupuje w Poradni leczenia bielactwa w Warszawie . Przesylaja mi poczta za pobraniem Tonik trzyma sie kilka dni wiec rano jak sie budze wtgladam naprawde dobrze Dokupuje crewme DERMOTAN ktory ma taki aplikator ze jak gdzies jestem czy w kinie czy u kolezanki moge sobie zrobic lekka korektew i nikt nie zauwazy ale tak naprawde ten tonik mi wystarcza. Kupuje go poczta bo nie moge do nich jechac do Warszawy ZAmawiam sms na 663486162 albo mailem na AFPV.Varsovie @gmail .Com . Nie brudzi nie widac ze cos masz na skorze czy ciele trzyma sie pare dni Nie brudzi kolnierzyka wyglada naturalnoie mam zdrowa swoietlista ladna cere . Butelka starcz mi na dlugo

Gość gość
Tak . Ja tez znam ten dermotan . On byl najpierw dla tych co maja bielactwo zeby nie bylo widac i zeby normalnie funkcjonowali bo ta choroba jest straszna . Ale z czasem dostal sie nawet do Tv i kiedys slyszalam o nim w "Pytanie na Sniadanie " i tez zdecydowalam sie . Ale ja dzwonie do recepcji na tel 226521955 i tam zamawiam Jak kto woli

Gość gość
A ja wam polecam taki mix zero słodyczy picie skrzypopokrzywy albo bratka oleje zewnętrznie + wewnętrznie lniany/z wiesiołka/kokosowy dużo warzyw, owoców, soki robione w domu

Gość gość
Oj tam dużo... Ja mam 24 lata i na codzień używam bazy, korektora, podkładu, pudru transparentnego, cieni, rozu/bronzera tuszu eyelinera i zazwyczaj jakiejś szminki. Na koniec pryskam twarz fixerem. Dla mnoe to podstawowe rzeczy aby makijaż był ładny, dopracowany i przede wszystkim trwały. Nie mam złej cery. Po demakijażu smaruję twarz kremem(kosmetyki naturalne) i cieszę się zdrowym wyglądem skóry ;)

Gość gość
Uczysz się z tutoriali z netu czy sama?

Gość gość
Ale masz problem..... Śmiech. Tu każda pisze, że jest piękna saute a prawda jest taka, że rzadko się spotyka w miarę ładna kobiete bez makijażu.

Gość gość
najlepiej się po prostu wysypiać i nie przejmować

Gość gość
Jestem raczej samoukiem ;) odkąd pamiętam zawsze się malowalam, moja mama jest wizażystka i też od niej wiele się nauczyłam ;) grunt to dobrze przygotować cerę do makijażu i wtedy nic złego nie powinno się ze skórą dziać. Oczywiście stan skóry to też kwestia kosmetyków bo jest różnica jak używa się podkładu z sklepu chińskiego za 5 zl a różnica jak kupi się w miarę dobrej marki, nie mówię oczywiście ze trzeba od razu kupować taki za 150 zl. W ofercie rynku jest wiele takich,które spełnia swoją rolę już za ok 50 zl .

Gość gość
ja staram się na co dzień ograniczać ilość produktów na twarzy. Tzn. nie używam podkładu tylko korektor plus puder.

Gość gość
12.30 - korektor i puder wyglada tanio

Gość gość
wygląda w miarę naturalnie, więc myślę, że nawet nie zorientowałabyś się co dokłanie mam na twarzy. Lepiej wyglądać zdrowo niż "bogato".

Gość gość
wiadomo codzienna maska nawet cienka zatyka pory i szybsze szarzenie starzenie lepiej tylko na okazje się malowac

Gość gość
A tam wcale to nieprawda, jeśli stosujesz delikatnych kosmetyków! Ja używam pudru mozaikowego Miss Sporty i nie nakładam podkładu, a do tego przeciągam tylko rzęsy tuszem i nic mi się nie dzieje od lat.