Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rittaita

DZIEWCZYNY JAK DOBRZE WYGLADAC BEZ MAKIJAZU? MOJ PRBOLEM...

Polecane posty

Gość daria85
znalazlam o wazelinie na forum biochemia urody : '...wazelina ma bardzo dobre wlasciwosci gojace i sprzyja regeneracji skory, jest dobrze tolerowana przez osoby o suchej skorze, osoby o tlustje skorze moze zatykac, choc po silnych peelingach, zabiegach laserowych itp. wazelina jest zalecana przez lekarzy kazdemu w celu szybszej regeneracji i gojeniu sie skory.'

Gość rittaita
daria85- ja tez mam sińce pod oczami! kurcze moze to zasługa tego zelaza? a czy ta wazelina zawiera paraffinum oil?

Gość daria85
rittaita - nie powiem ci czy zawiera bo nie mam składu na opakowaniu ale jest to najzwyklejsza wazelina biała firmy ziaja :)

Gość ffwrv
taaaaak, od malowania tracimy mozliwosc wytwarzania barwnika w skorze, co to za brednie ?:D porposze jakies arytule naukowe na ten temat bo w zyciu od nikogo nie slyszalam wiekszej glupoty :o podstawowa ochrona jest krem z wysokim filtrem- spf 50 caly okragly rok - kremmusi byc stabilny, odsylam do forum wizazu i biochemii urody, tam sa wszystkie niezbedne informacje nt. temat - nieprawda jest, ze kolorowka szkodzi :o chyba ze jest to jakas chinszczyzna bez atestow, przeterminowana, albo niedopasowana do naszej cery - w zimie poleca sie uzywanie podkladu i pudru na krem z filtrem jako dodatkowa oslone od zimna i wiatru -skora starzeje sie najbrdziej od promieni UV- dlatego kremow spf uzywa sie caly rok

Gość ja sie wcale nie maluje nacodz
"1. gadanie - nie mam czasu na malowanie się to jak twierdzenie - nie mam czasu na mycie zębów. Pomalować się można w 5 minut i dobrze wyglądać." malowanie sie nie nalzey do higieny osobistej, a raczej do fanaberii osobistych, wiec nie mow mi ze malowanie twarzy to to samo co mycie jej. ja przykladowo nie umiem sie pomalowac w 5 minut, samo nalozenie tuszu zajmuje mi 10 minut, bo nie umiem tego zrobic dobrze, pobrudze sobie skore wokol rzes i musze poprawiac patyczkiem z wata nasaczanym plynami do demakijazu. a co dopiero cala reszka, jak podklady i inne pierdoly. a cera niemalowana jest zdrowsza. nie mam czasu na malowanie sie, nie mam czasu na nauke malowania sie i co najwazniejsze - jest mi to NIE potrzebne.

Gość ja sie wcale nie maluje nacodz
a poza tym jak juz sie maluje, to trzeba tez to zmywac wieczorem jakimis plynami do demakijarzu, a to pociaga za soba meczenie skory wacikami, szorowanie po oczach, rozciaganie skory i wspomaga powstawanie zmarszczek, a poza tym wszystkie demakijarze wysuszaja skore.

Gość ffwrv
uzywajac kolorowki obowiazkowo tzreba pamietac o demakijazu delikatnymi kosmetykami- micelami na przyklad. oczywiscie o odpowiednich kremach na noc/dzien ni ebede pisac bo to uzywa sie na codzien. przeciw zmarszczkom stosuje sie retinol- takze pod oczy i na powieki. zwykle kremy przeciwzmrszczkowe moze sobie wsadzic...nie nap[isz egdzie :P sa takze naturalne kosmetyki kolorowe npmineralne- nie drogeryjne loreal itp ale everyday minerals, TBS itp na wizazu pelno o tych ksometykach watkow.

Gość ffwrv
nie tzreba tzrec oczu zeby zmyc makija :o wystarczy miec dobry plyn do zmywania ktory po samym przylozeniu rozpuszcza makijaz i wszystko ladnie lekko schodzi, do twarzy uzywa si emiceli ktore nie wysuszaja, a nawet nawilzaja.

Gość cvcvcvcvcvc
sory ale chyba was pogrzało! to ma być niby dużo tapety? no ludzie... poza tym na zime podkład to już podstawa bo wiadomo, że zimą cera wygląda okropnie...

Gość daria85
'ja sie wcale nie maluje nacodz a poza tym jak juz sie maluje, to trzeba tez to zmywac wieczorem jakimis plynami do demakijarzu, a to pociaga za soba meczenie skory wacikami, szorowanie po oczach, rozciaganie skory i wspomaga powstawanie zmarszczek, a poza tym wszystkie demakijarze wysuszaja skore.' po pierwsze demakijaż po drugie jakie szorowanie po oczach? Jeśli właśnie tak się zmywa makijaż to nie dziwie się, że potem skóra odbiega od ideału. Makijaż da się robić w 5 minut, wystarczy odrobina podkładu/ korektora i tusz.

Gość nie bardzo wiem i pojmuję
chodzi mi o to, że tłumaczenie się, że nie robię makijażu bo nie mam czasu jest bzdurne. To zajmuje niewiele czasu. Może lepiej przyznać się, że nie potrafi się tego robić, a nie zasłaniać się brakiem czasu. Po drugie jeśli ktoś uważa, że aby zmyć makijaż należy trzeć oko i naciągać skórę - to właśnie obrazuje poziom zaawansowania w tej dziedzinie ;)

Gość ja mam tens am problem
Mam nieładna cerę. Lekki trądzik który leczę już latami i jakoś nic za bardzo sie nie zmienia. Bez podkładu,pudru i różu sie nie ruszam. Do tego tusz i pomadka bezbarwna. Jedynie w lato kiedy jest ciepło i cera poprawia mi się troszkę na słońcu to nie zawsze używam podkładu. Chętnie bym z tego zrezygnowała.

Gość ffwrv
no tak, najlpeiej pwoiedziec ze cos szkodzi czy jest niepotrzebne zamiast po rpostu przyznac sie ze nie potrafi sie malowac :D moge napisac ile ja robie makijaz : -po umyciu woda termalna -krem z filtrem- ok 5 min na wchlanianie -podklad hmmm 2 minuty? -puder sypki to jakas 1 minuta -oczy:cienie +kredka+tusz mysle ze ok 3-max 5 minut, zalezy jaki makijaz finito, makijaz codzienny zajmuje mi max 15 minut

Gość moje rady sa takie
(jako ze nie mam z tym problemow)_ wysypiac sie nie palic nie opalac sie, zwlaszca na solarium malo kawy i alkoholu nie stosowac drakońskich jednostronnych diet,jesć normalnie, roznorodnie duzo swiezego powietrza nawilzac zbyt suche pomieszcenie nie myc twarzy mydlem , tylko zmywac mleczkiem na rzesy mozna zrobic hennę, zeby co dzien nie malowac żywa mimika to gimnastyka twarzy!

Gość tryptyk
ffwrv - jaki krem z retinolem mozesz polecić ?

moje rady sa takie Ja robię wszystko to samo i jakoś wiele to nie zmienia...

"malowanie sie nie nalzey do higieny osobistej, a raczej do fanaberii osobistych" sie obśmiałem:D chyba -ance zabrakło konceptu na precyzyjniejsze określenie?

Gość nie bardzo wiem i pojmuję
a kosmetyczka twarzy dogląda?

Gość ffwrv
kremy avene maja spora dawke retinolu, ewentualnie szukac kremu z retinalem, ewentualnie cos na recepte. ja na razie uzywalam tylko diacneal i kwasy bo ja mam problem z bliznami i tradzikiem.

Gość moje 2 kolezanki latami
leczyly tradzik a pozniej okazalo sie, ze maja ropne migdaly bo trafily to trj samej madrej pani dermatolog, ktora jako jedyna wyslala je do gina i do laryngologa. Migdaly usunely i po jakims czasie po tradziku nie bylo sladu :)

Gość możecie polecić jakiś krem z
filtrem 50?

Gość tryptyk
ja mam ruboril 50 z isis pharma, ale jest z pigmentem :O

No cóż. Ja już robiłam masę badań gdzie się dało i to zwyczajnie trądzik. niestety mam ten problem,że u mnie wszystkie kobiety w rodzinie miały to gówno latami. Nie mam pryszczy,to raczej podskórne grudni,trochę zaskórników na nosie. Po złuszczaniu kwasami wyglądam chwile lepiej ale nie trwa to dłużej niż max dwa tygodnie. Nie wyciskam niczego bo wiadomo,że to tylko pogarsza stan cery. Mam południowy typ urody i tu pół biedy bo raczej nie widać na mojej twarzy żadnych zaczerwienień jednak gdybym nie użyła podkładu w świetle byłoby widać nierówności.

Kiedyś liczyłam,że może od podkładu uratują mnie kremy brązujące ale mam taki odcień cery,że po każdym takim kremie staje się żółta :o

Gość ffwrv
to uzywaj na codzien kremow z kwasami. poniewaz ja uzywam kolorowki, uzywam kremu bez parsolu ktory jest destabilizowany (nie wiadomo w jakim stopniu) przez wiekszosc kolorowki, uzywalam avene emulsji ale niestety wpakowali tam parsol :o a ze czasami uzywam tez mineralow to mija sie z celem takie polaczenie. obecnie uzywam klorane i spisuje sie super, makijaz trzyma sie caly dzien, nic sie nie warzy itd minus- klei sie po nalozeniue niemilosiernie :o

Gość ffwrv
bo podklad tzreba umiec sobie dobrac odpowiednio co koloru i odcienia skory.

Gość moje rady sa takie
do ja mam tens am problem no fakt, duza role odgrywaja geny. Moze hormony, stres? Na pocieche - tradzik mija, najczesciej po dziecku,w ogóle z wiekiem...Trudno, do tej pory przetrwaj z podkladem, bylebył swiezy i sprawdzony dermatologicznie. I tez duzo swiezego powietrza!

Ja pisałam o kremie brązującym,a nie podkładzie :o Czytaj uważnie... Kremu z kwasami na codzień nie omeg używać bo moja skóra szybko staje się wtedy podrażniona,szczypie i pojawiają się pajączki. Też już próbowałam.

Gość ffwrv
ta mija, ja mam juz 24 lata i dupa :o a moja skora ciezkos ie regeneruje wiec po wszyskim zostaja mi slady niestety :o

Gość ffwrv
a diroseal? jest do naczynkowej.