Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna38514

Co zrobić z brakującym zebem?

Polecane posty

Gość Anna38514

Nie mam dwoch górnych szostek. jedna jest juz wyrwana i zarosło to miejsce, ale nie wiem co z druga bo mostku nie chce,a koronka jest strasznie droga. Teraz zaczynaja mi sie wybijac 8-emki, gdy się uśmiecham nie widac tego ze brakuje mi dwoch 6... Nie wiem co robić z tą druga 6 - czy moze jak urośnie 8 to 7 się przesunie na miejsce 6?

Gość Anna38514
Jest tu jakas dentystka która mogłaby mi cos poradzić? I mam 19 lat. W wieku ok. 16 musiałam mieć robione kanałowo dwa zęby (pozostałe były zdrowe). Ale trafiłam na zla dentystkę, leczenie trwało chyba 6-7 wizyt, co założyła lek to on albo wypadał albo cos innego się z nim działo. :-| i okazało się że źle to zrobiła, te dwa zęby coraz bardziej się psuły (ja niczego nieświadoma) dopiero gdy poszlam do innej dentystki okazało się że sa tak zniszczone że trzeba je wyrwać. :-|

Gość zooosiaaaaaaaaa
mam 18 lat, jakis czas temu mialam leczona 6 gorna niesety nagryzlam cukieerkiem i ząb pękł a wśrodku prochnica, caly zepsuty, pojechalam do dentysty i okazalo sie ze ząb do usuniecia, dentysta mi usunal jednak czuje sie niekomfortow nie majac tego zęba, ;'/ nie stac mnie na implant ;/

Gość Anna-..
Ja pytam powaznie

Gość stały bywalec u stomatologa
Aniu - nie, nie przesunie się... masz przed sobą następujące rozwiązania: 1. zostawić "jak jest"... strata szóstki to kłopot, ale jeszcze nie problem; 2. mimo tego, ponieważ jesteś w młodym wieku lepiej wykonać most (o implancie nie wspominam - bo to wysoki koszt). Chodzi o to, że sporo jeszcze przed Tobą lat życia, w czasie których funkcje tej utraconej szóstki przejmą sąsiednie zęby... i tym samym ich zużycie będzie coraz większe. Pozdrawiam