Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bomklwoc

prezentacja maturalna

Polecane posty

Gość bomklwoc

Witam, mam pytanie odnośnie prezentacji maturalnej, wybrałam temat: Dzieciństwo, do którego wracamy. Przedstaw zagadnienie, analizując wybrane teksty literackie.Do literatury podmiotu wybrałam Pana Tadeusza, Sklepy Cynamonowe i mam jeszcze kilka propozycji wierszy, ale nie wiem na który się zdecydować, to lista: L.Staff Dzieciństwo, B.Leśmian Z lat dziecinnych, E.Bryll Tyle razy dzieciństwo wołałem do siebie, W.Braniewski Miasto rodzinne, Mój pogrzeb, A.Mikiewicz Polały się łzy me czyste rzęsiste... proszę o podpowiedź, który byłby najodpowiedniejszy i czy trzy pozycje, w tym jeden wiersz to nie za mało.

Gość a ja się pytam...
nie wazne ile pozycji wazne jak je rozbudujesz. Ja pisalam swoja prezentacje w dwochwersjach - pierwsza mialam 8 utowrow w skrocie opisanych, druga 3 utwory rozwiniete. Calosc ogolnie tak samo dluga i powiedzenie zajmowalo mi tyle samo czasu. Pokazalam polonistce i ona sama stwierdziła że zarowno jedna jak i druga jest bardzo dobrze napisana

Gość matura000
Ja mam taki sam temat. Jakbyś mogła się odezwać, napisać jak Ci poszło, byłbym bardzo wdzięczny :)

Gość maturrra2012
Witam. Ja też mam właśnie ten sam temat, w najbliższym tygodniu mam ustną z polaka. A Wam jak poszło? Jakie mieliście pytania do temu o dzieciństwie? ;) dzięki za info :)