Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak by to... hm

CO ODPOWIADAC NA KOMPLEMENTY?????

Polecane posty

Gość jak by to... hm

Witam. Mam 17 lat i w sumie może głupie pytanie? ale naprawdę nie wiem. Co odpowiadać, gdy ktoś mówi mi że jestem ładna, piękna, mam takie oczy czy takie włosy (ogólnie sporo mnie komplementują), żeby nie wyjść na narcyza (którym nie jestem) ale też na mruka? Odpowiedzieć dziękuję, czy jak.. ? Bo chyba jeśli odpowiem dziękuję to będzie że się za taką mam, czy co? ;p

Gość pata taj
spieprzaj dziadu!

Gość jak by to... hm
ale nie wiem, jak ktoś mi mówi "ale jesteś śliczna!" to to dziękuję nie brzmi głupio?

Ja mówiłam zawsze dzięki i jak najszybciej kończyłam temat :P Jak nie będziesz się zachwycać tymi komplementami ( och dziękuje wiem wiem) to na pewno nikt nie odbierze tego źle. Za komplementy zawsze wypada podziękować - nawet jak się im nie wierzy ;) Jak zaczniesz ciągnąć temat w celu odmowy podziękowania " nie no co Ty , przestań..." to może być dopiero odebrane jakbyś chciała pociągnąć ten temat aby osoba dalej i dalej Ci prawiła komplementy bo zazwyczaj w tedy osoba mówiąc dalej ciągnie i wymienia co jak bardzo jej się w Tobie podoba

jak by to... hm ale nie wiem, jak ktoś mi mówi "ale jesteś śliczna!" to to dziękuję nie brzmi głupio? Możesz też powiedzieć coś w stylu "miło mi, dzięki"

Gość jak by to... hm
masz rację. W sumie to takie komentarze w moją stronę od innych mnie poprostu zawstydzają, choć z jednej strony jest mi miło, ale i tak wydaje mi się że co bym nie odpowiedziała wyjdzie głupio ;p

Gość mloda dziewczyna
krótkie, skromne: dziękuję

powiedz: poj**bało Cię ? No cóż masz odpowiedzieć, uśmiechnij się, podziękuj i tyle

Gość pesymista bez wąsów
W waszym wypadku bardziej odpowiednie jest "weź nie żartuj"