Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slonko74

mały zarodek

Polecane posty

Gość slonko74

Proszę Was o opinie , bo chyba zwariuję. 21 lutego byłam na moim drugim USG. Był to wtedy początek 7 tyg. Oto jego wynik: "Uwidoczniono trzon macicy powiększony z obecnym pęcherzykiem ciążowym i echem zarodka CRL 2,2 mm,GS 25,4, co odpowiada THbd 1 dz w/g OM- 7Hbd 3dni. Kosmówka organizuje się bez cech przodowania i oddzielania. Zatoka Douglasa bez wolnego płynu" Zmartwiłam siębardzo, bo lekarz stwierdził ,że jak na ten tydzień zarodek jest bardzo mały i nie widać serduszka(?) Wyniki bety: 03.02. - 4022 07.02 - 13727 24.02 - 118718 KOLEJNE USG mam mieć 02 marca, ale strasznie siędenerwuję. Czy to możliwe , aby przy takiej becie zarodek mógł się nie rozwijać????????

nie pamiętam rozmiarów mojego malucha w "tym wieku", ale byłam na usg ok. 5 tygodnia to jeszcze był tylko pęcherzyk, nie martwiłam sie, bo jeszcze nie czytałam internetu lekarz zaproponował kolejną wizytę za 2 tygodnie, ja poszłam za 3 prawie 4 tyg. i był już zarodek i pięknie bijące serduszko spokojnie wszystko się pokaże, nie mozesz się denerwować, bo zaszkodzisz maleństwu

Zdaję sobie sprawę ,że nerwy tylko szkodzą. Ale ja tak długo staram się o dziecko, a tu po drodze ciągle same problemy. Nie da się o tym nie myśleć....

Gość do slonko 74
nie martw sie na zapas. poczekaj tydzien i wtedy powinno byc juz slychac.a robilas badanie HCG beta?

niepotrzebnie lekarz powiedział to co powiedział mój tylko zapytał ilo dniowe mam cykle ja się wtedy zaniepokoiłam, że coś nie tak i zapytałam on na to, że jest pani w ciąży ok 5 tydzień i gratuluję następnie wyznaczył mi termin kolejnej wizyty za 2 tyg jak dobrze, ze jakimś cudem nie wiedziałam do końca co to znaczy pusty pęcherzyk (przed ciążą nie interesowałąm sie tymi sprawami), bo dopiero nerw by mnie trafił (poczytałam o pustych pęcherzykach już w dużo zaawansowanej ciąży)

bętę masz ładną więc powinno być wszystko ok

Gość do slonko 74
nie zauwazylam ze dodalas wynik bety :) beta jest w porzadku wiec powiinas byc spokojna:)

no tak - dużo zależy od postawy lekarza. Ja w sumie nie mam narazie wyboru, bo kontynuuję leczenie u lekarza, u którego zaczęłam sięleczyć w związku z problemami z zajściem w ciążę. Czytałam,że niektóre dziewczyny pomimo rosnącej bety też nie miały szczęśliwego zakończenia....(ciarki mi przechodzą)

Ja z każdym tygodniem mam coraz większą wiedzę na temat ciąży , dlatego uważam ,że lekarz niepotrzebnie robił mi USG na tak wczesnym etapie, bo to tylko nerwy do kolejnej wizyty. Ale wiadomo- to prywatny interes...

a który to tmniej więcej ydzień od zapłodnienia?

dzisiaj to 8 tydzień 1 dzień (od ostatniej miesiączki). Jak byłam tydzień temu na tym usg to był 7 tydzień i 1 dzień...

no mnie mąż tak szybko do lekarza wyprawił smiałam się z niego, ze tak sie boi o tą moją ciążę później już poszłam w 10 tygodniu i było już wsio ok

Wizytę mam w tą środę. każdy dzień to dla mnie masa mysli....Na dodatek muszę być na tyle przytomna , bo jestem w pracy :-(

wiem, wiem nie denerwuj sie tylko uśmiechaj i myśl pozytywnie daj znać po wizycie trzymam kciukasy mocno

jak masz sie tak denerwować, to moze podejdź do lekarza dzisiaj

Już wszystko wiadomo :-( Zarodek nie rozwija się . Mam skierowanie do szpitala. To już koniec. Rosnąca beta to żaden wyznacznik rozwijającej się ciąży, bo jak się okazuje to betę produkuje pęcherzyk ciążowy a nie zarodek....

Gość sdafadsfsad
Przypominam sobie jak po sprawdzeniu testem że jestem w ciąży, udałam się zaaferowana do lekarza. To był jakiś 7 tydzień. Lekarka jednak poleciła "wziąć na wstrzymanie" i nawet bHCG zbadać dopiero... za parę tygodni (nie pamiętam za ile, może za dwa), o USG nie wspominając (było jeszcze później). Na następny raz wybierz może bardziej opanowanego lekarza. Dwa USG już do siódmego tygodnia ciąży? Tylko niepotrzebnie się denerwowałaś, tymczasem z bardzo wczesną ciążą wszystko może się stać, może to też nie być wcale ciąża. Powodzenia w innym czasie!

Gość stokrotkASZA
BARDZO PRZYKRE. ja mam dzis wizyte i gin, historia troszke inna, ale ejstem przerazona, ze u mnie diagnoza bedzie podobna, ze zarodek przesttal sie rozwijac. jestem w 8 tyg a 2 tyg temu gin wykryla wielkiego krwiaka, niebezpiecznie blisto zarodka byl, tak sie boje co dzis wyjdzie na usg:(