Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gondola - gondola

gondola bez sztywnego dna - jaka to?

Polecane posty

Gość gondola - gondola

chcilam kupic wozek i spacerowke 2w1, 3 kolowca, ale sie okazuje, ze ta gondola nie ma sztywnego dna. I teraz sie zastanawiam jakie moze miec to dno? wiecie moze cos na ten temat?

Gość To znaczy ze jest to tzw.
"miękka gondola" czyli wkładka cała z tkaniny, bez plastikowych elementów, czasem usztywniana od spodu tekturą lub dyktą.

Gość masełko maślane
ja taką miałam 5 lat temu porażka jak dla mnie

Gość gondola - gondola
dziekuje za odzew. Polecacie czy raczej nie? dziecko sie urodzi na wiosne i nie wiem czy bedzie dobra taka miekka gondola czy to wygodne czy nie szkodzi dziecku. jak cos wiecie to piszcie prosze, bo ja zielona w temacie :-)

Gość pytanie hop
Takie gondole z tego co oglądałam w sklepach są dosyć małe i najczęściej kładzie się je na rozłożone na płasko siedzisko spacerówki, rzadziej montuje się je bezpośrednio na stelażu. Musisz się zastanowić jak wiele czasu twoje dziecko będzie spędzało w gondoli i do którego miesiąca zamierzasz je w niej wozić. Jeśli będziesz używała krótko, to nie ważne jaką kupisz, a jeśli długo + masz zamiar korzystać z niej następnej zimy z dużym siedzącym dzieckiem, to kup dużą porządną.

Gość tak zgadzm sie z tym
powyzej, zastanow sie ile dziecko bedzie w gondoli miesiecy, najlepiej bedzie to widac po miesiacu w jakim sie urodzi, przykladowo mój jest z wrzesnia do teraz jeździ w gondolce bo jeszcze nie siedzi a po drugie jest zimno na spacerowke dla niego, i gdybym miala taka gondolke jak ty piszesz to na 100% juz by w niej sie nie miescił, ona jest naprawde mała - zalezy jeszcze jakies dziecko ale mysle że maks do 4 miesiaca starczy

Gość gondola - gondola
myslalam, ze skoro dziecko urodzi sie w maju to powoze je tak do wrzesnia (o ile sie bedzie miescilo, bo rzeczywiscie jest mala ta gondola), jesienia przerzuce go do spacerowki z takim specjalnym pokrowcem na nogi. Generalnie nie bede uzywala duzo tego wozka, mam samochod, wiec wypady srodkami komunikacji publicznej odpadaja, wiec tylko na spacerki. Ale czy taka miekka gondola mocowana bezposrednio na spacerwoce to dobre rozwiazanie? Malemu nic nie bedzie? W koncu to dno nie jest sztywne... podsylam link ze zdjeciem: http://www.bambinoworld.it/it/passeggino-jogger-3-ruote-culletta-portabebe-marrone.html

Gość pytanie hop
Powiem ci, że ja rodzę teraz za parę tygodni i kupiliśmy małą gondolkę Delti składaną na płasko z usztywnianym dnem, wpinaną w stelaż obustronnie, ale zdecydowaliśmy się na nią dlatego, że będziemy mieli wiosenno-letnie niemowlę i będziemy jej używali na zmianę z fotelikiem i nosidłem na brzuch, a po 6-7 miesiącu przesiądziemy się do zwykłej spacerówki parasolki. No ale mamy ku temu warunki - mieszkamy w wybetonowanym mieście, do tego sporo jeździmy autem i komunikacją miejską. Jeśli mieszkalibyśmy w innym środowisku (na wsi, pod lasem, przy polu, gdzieś gdzie nie ma ścieżek i chodników, to raczej pewnie zdecydowalibyśmy się na coś innego.

Gość gondola - gondola
tam jest tez zdjecie wlasnie juz zamontowanej tej miekkiej gondoli, nie wygloda to zle, tylko nie wiem czy w photo shopie nie bylo przerabiane ;-)

Gość gondola - gondola
ja wlasnie mieszkam 7 km od miasta, jest tu sporo sciezek spacerowych nie betonowanych i dlatego wlasnie taki 3 kolowy wozek, chcialabym bb confort high trek, ale kosztuje 800 euro i nie kupie bo po pierwsze za drogi, po drugie to bez sensu wydac tyle kasy na wozek (pol mojej pensji, a gdzie reszta?). nie wiem nawet czy bede duzo uzywala wozka, wiadomo na spacerki czy cos, ale mam tez taras i latem jak znalazl, zeby nawet wystawic wozek. caly czas mysle.

Gość pytanie hop
Dziecku nic nie będzie, no i z tego co piszesz, to powinniście być zadowoleni z tego rozwiązania. Wszystko rozbija się o styl życia rodziców, warunki na drodze koło domu i sezon w którym rodzi się dziecko, oraz to kiedy zaskoczy was zima (bo w niektórych wózkach dzieci niespełna roczne mają zimą cieplej siedząc w gondoli niż w wersji spacerowej - chodzi o to, że są lepiej osłonięte).

Gość pytanie hop
Nie wiem czy mieszkasz w Polsce, ale odnoszę wrażenie że raczej nie. Jeśli mieszkasz w południowych i centralnych Włochach, to zimą nie masz się co przejmować, bo klimat jest tam łagodny. Zresztą macie auto, więc nie będziesz z dzieckiem pokonywała kilometrów, żeby gdzieś dojść.

Gość mama z irlandii.....
ja mam taką: http://www.mamasandpapas.com/product-pliko-pramette/185774900/type-i/ też nie ma plastikowych wstawek w dnie i jestem bardzo zadowolona synek ma ją od urodzenia do tej pory ma 21 miesięcy i nie zamierzam kupować spacerówki jak to robią inne mamy wybrałam taki by był lekki i funkcjonalny w gondoli dziecko jeździ krótko góra do 7 miesiąca (mój synek miał 5 miesięcy i był wożony w spacerówce)

Gość pytanie hop
* przepraszam - Włoszech, a nie Włochach

Gość gondola - gondola
Pytanie hop, dzieki za rady. mieszkam na polnocy Wloch, zima jak to zima, zaskakuje nas tak na porzadnie dopiero w grudniu, w tym roku w lutym bylo juz 15 stopni czasami (no dzis akurat popruszyl snieg, ale sie juz roztopil). Generalnie na poczatku wozek bedzie mi potrzebny na spacery, ale kolo domu, bo jak mam gdzies jechac to pakuje sie w samochod. A jesli chodzi o styl zycia to mysle, ze nie jestesmy za bardzo zasiedzeli w domu i sie czesto gdzis ruszamy, ale wiadomo mamy 7-8 km do miasta i zawsze samochodem, bo z dzieckiem to nie ma co tluc sie autobusem. Warunki na drodze kolo domu sa ok, zwykla droga asfaltowa, albo w lesie plaska droga, ale z ubitej ziemi. Ja tam zawsze na rowerze jezdzilam i nie bylo problemow (wiem, wiem to nie to samo). Poza tym zima ten 3 kolowy, bedzie tez dobry na spacery po sniegu bo kola sapompowane. Mama z Irlandii, dzieki za link i doswiadczenie :-) chyba sie zdecyduje... uff, nie jest to zakup zycia, ale to mowi moj maz, mniej myslalam jak mieszkanie kupowalismy (i to jest prawda) niz teraz przy wyborze wozka...

Gość pytanie hop
Powinnaś być zadowolona. Na północy bywa faktycznie zimno, ale przecież nie będziesz zmuszona w największe mrozy robić kilometrowych spacerów wózkiem, prawda? :) Na początku nie wiedziałam kim jesteś, ani gdzie i jak żyjesz, a znając polskie realia wiem, że niejedna mama musi tu zimą (mróz czy nie mróz) popylać wózkiem odprowadzając starsze dzieci do przedszkola, albo odwozić niemowlę do żłobka i wtedy właśnie lepiej sprawdza się duża gondola z regulowanym oparciem. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do zakupu, najlepiej porozglądaj się po sąsiedztwie i podpatrz jakie wózki mają najczęściej inni rodzice w waszej okolicy. Możesz nawet kogoś bezpośrednio zagadać i zapytać czy jest zadowolony z takiego czy innego rozwiązania, bo to twoje pierwsze dziecko i się wahasz. Najwięcej doświadczenia będą miały matki z więcej niż jednym dzieckiem, bo więcej pojazdów przerobiły. ;) Powodzenia!

Gość pytanie hop
Pamiętaj też o wadze wózka. Dobrze jeśli mogłabyś go zobaczyć i wypróbować na żywo w sklepie jak masz możliwość, dlatego bo ten który wybrałaś waży z gondolą aż 19 kilo (tak wynika z opisu). To bardzo dużo. Obyś nie musiała pchać go zbyt często pod górę.

Gość gondola - gondola
pytanie hop - mamy niz demograficzny i malo wozkow, a w sasiedztwie to juz nie ma nawet jednego :-) ale po miescie widze takie 3 kolowce jezdza (jan slalom i bebe confort high trek). nigdzie nie bede musiala na piechote popylac :-) co najwyzej spacerek. dziecko sie urodzi w maju, do wrzesnia - pazdzeirnika bede z nim w domu ja, potem moj maz, potem miesiac moja mama i w tutym 2012 pojdzie do zlobka. Jak zima bedzie brzydko to beda wychodzic w te ladniejsze dni, nie ma przeciez obowiazku, a pogoda zima jest czesto ladna. ok, to chyba sie przekonalam, bo juz sie troche nastawilam na ten wozek, ale potem mi napisali, ze gondola nie ma twardego dna i sie podlamalam, bo pomyslalam, ze sie w takim razie nie nadaje. DZIEKI!!!!

Gość gondola - gondola
sporo wazy, to fakt, i to jego wlasnie minus, ale mniej wiecej wszystkie 3 kolowce na pompowanych kolach nie sa lekkie. pod gore czasami bedzie moze trzeba popchac, zalezy gdzie sie na spacer wybiore :-)

gondola-gondola, jeszcze się zastanawiasz nad tym wózkiem? myślałam, że już się zdecydowałaś:-) a może sprowadź sobie hightrecka z Polski? ja się właśnie zastanawiam nad takim zestawem: www.tnij.org/hightreck

Gość pytanie hop
High Trek jest chyba ze 4-5 kilo lżejszy, no ale nie wszystko zależy od samej technicznej wagi, ale i od wyważenia wózka (od tego, czy się lekko podbija). Najlepiej pojedź do dużego miasta do dużego sklepu gdzie są te wózki (i inne dla porównania) i je popróbuj. 🖐️

Gość gondola - gondola
mloda mama u mnie ciezko z decyzja w jakiejkolwiek sprawie, a juz jak mam wybrac wozek to masakra. mi sie high trek podoba i wiem, ze jest fajny w uzytkowaniu, ale wolalabym nie wydawac takiej kasy na wozek, tym bardziej, ze pytanie hop mi uswiadomila, ze mi bedzie on potrzebny tylko na spacery... transport bedzie zapewniony samochodem. Wczesniej jakos sie nie zastanawialam na co mi wozek, ma byc i tyle :-D Logicznie patrzac na nasze potrzeby taki troche tanszy tez sie sprawdzi. chyba go kupie w przyszlym tygodniu, potem dam wam znac co i jak :-) jakby co to bede miala 10 dni na odeslanie go do sklepu.

Gość gondola - gondola
znow mama, pomylilam nick! przepraszam.

Gość gondola - gondola
przyszedl wozek - spacerowka 2w1 :-) gondola miekka mnie mile zaskoczyla, bo wcale nie jest miekka, ma usztywniane dno i boki i montuje sie ja bezposrednio na stelarzu i mozna w dwie strony. Spacerowke montuje sie osobno. Generalnie prowadzi sie fajnie, bardzo zwrotny wozek, ale zobaczymy za jakis miesiac jak to w terenie wyglada ;-) wszystkim dziekuje za rady i za wskazowki.