Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niem

imię dla dziecka

Polecane posty

Gość niem

podam Wam imiona któe mi się spodobały, któe z tych podobają się Wa, o ile w ogóle? dla dziewczynki: Anastazja, Lotta, Nastazja dla chłopca: Kwiryn, Aleksy, Kornel, Lotar, Kryspin

Gość pytajaca!!!!
jesli juz to Anastazja i Aleksy.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dla dziewczynki wszystkie okropne według mnie a dla chłopca Aleks moze byc

Gość dla dziewczynki to
ewentualnie anastazja, ale tak bez szału a dla chłopca Kornel- najpiękniejsze imię na świecie.

żadne z nich. a oto dlaczego: Anastazja P - w latach 90. narobiła zamieszania w polskiej polityce swoimi erotycznymi wspomnieniami Lotta - to zdrobnienie, wł. Charlotta - ukochana Wertera, jednego z większych romantycznych gniotów jakie widział świat Nastazja - Kinski, niemiecka aktorka, od kilku lat nie zagrała w niczym Kwiryn - bóg uzbrojonych Rzymian, chwilowo zatem bez zajęcia Aleksy - legenda o świętym Aleksym, jego ciało po śmierci pachniało fiołkami czy czymś w tym stylu - nie zachęca w każdym razie Kornel - Makuszyński, autor Koziołka Matołka Lotar - syn Ludwika Pobożnego, podporządkował papieża władzy cesarskiej Kryspin - tu nawet google się poddaje, wielkie znaczeniowe nic no, to wybieraj :D

Gość niem
a ty jak nazwiesz synka?

ech, święty to się do każdego imienia znajdzie :D ja jeszcze nie wiem, jak damy synkowi na imię, co jakieś wymyślę, to mi się tak właśnie skojarzy dziwnie. te, które podałaś, dla mnie są zbyt wymyślne szczerze mówiąc, chyba że nie mieszkasz w Polsce.

Gość kornelia3000
Dla chłopca-Kornel Dla dziewczynki żadne z wymienionych

Gość niem
na razie tak hipotetycznie tylko wymyślam, bo nie chce czegos tak nadpopularnego jak Julia i Jakub obecnie, a mieszkam w Polsce u dziewczynki to nie wiem, ale chłopak to raczej Alek stąd Aleksy, bo Aleksander to juz Olek (ble) a sama nazywam się Marta i bardzo swoje imię lubię, ale córki nie nazwę tym samym imieniem, zatem dylemat

Gość Ja mam małego Kornelka
I bardzo lubię to imię. Nie jest jakoś mocno popularne, ale wszystkim się dobrze kojarzy- z Makuszyńskim, więc każdy Polak je zna i się z nim osłuchał. A mój Korniś jest najwspanialszy w świecie.

Gość niem
gratuluję:)

Gość aaaniiaa
A co jest takiego ble w imieniu Olek?? Mój syn ma na imię Aleksander i mówimy do niego Aleksander, Alek albo Aleks.

Gość Panikara jakich mało
aaaniiaa- przeciez to wszystko rzecz gustu Mój maz chciał Aleksa, ale to mi nie pasuje

dla dziewczynki Anastazja najładniej. Lotta to kojarzy mi się z loterią lotto Dla chłopca podoba mi się Aleksy, ew. Kornel

Gość niem
luska.s widzę, ze mamy podobne typy:) chyba jakichś najokropniejszych tych imion nie wybrałam,a po co w piaskownicy maja siedziec same Julki i Kubusie? a za Kena / Britney i takie to podziękuje, nie lubie, jak slysze na ulicy Nicola.. Angela.. biedne dzieci i czesto widac z biednych rodzin, jakies serialowe te imiona czy cos?