Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kikakikka

cesarskie ciecie

Polecane posty

Gość Kikakikka

Wiecie moze czy kobieta moze sobie zazyczyc cesarskie ciecie czy tez moze je miec tylko wtedy kiedy jest taka koniecznosc??czy cesarskie ciecie cos kosztuje??

A nie wiesz, czy można sobie zażyczyć amputację ręki? I czy za to trzeba zapłacić? Sorry, ale co to za pytanie? Nie można sobie zażyczyć operacji. Można jedynie w naszej skorumpowanej służbie zdrowia przekupić lekarza, żeby ją wykonał, a ile weźmie, to już zależy od lekarza:-O

kika mozesz poprosic swojego lekarza. on zapyta na pewno czemu chcesz i jesli bedziesz miała szczere prawdziwe argumenty, to dostaniesz skierowanie na cc i to nic nie kosztuje.

Gość mamakrawianka
na co ty dziewczyno chcesz sie pisac :/ rodzilam sn i cc i naprawde siłami natury pocierpisz, ale urodzisz i szybko o tym zapominasz, a po cc ta okropna rana sie goi długo,a pozniej tydzien ledwo chodzisz

Gość Kikakikka
nie wiemboje sie sn rodzic bo mam wade wzroku to po pierwsze a po drugie wole rozciecie na brzuchu niz tam na dole jak o tym pomysle to mi sie slabo robi...

ja rodziłam cc a na sn w życiu bym się nie zgodziła, ale to moje osobiste decyzje. z pewnością należy wszystko dużo razy przemyśleć i poznac fakty o sn i cc.

orozmawiaj z lekarzem, szczerze. ja po cc 3 dni poszłam na zakupy i wcale nie leżałam, nie chodziłam zgieta.

Gość Kikakikka
moja kolezna tez miala cc i tez mowi ze nie lezala nic jej sie nie dzialo z ta rana co prawda uwazala zeby sie nie zrywac ani nadwyrezac ale tez prawie od razu smigala

Gość mamakrawianka
4 doby lezy sie w szpitalu wiec ciekawe gdzie udałas sie na te zakupy:)

Gość Kikakikka
a jak sie rodzi sn to krocej jest sie w szpitalu??

urodziłam w poniedziałek, wyszłam w czwartek i w ten sam dzień poszłam dokupić rzeczy dla dzidziusia. oczywiście nie w podskokach, ale bez większego kłopotu, powoli.

Gość yabadabadoo
mamakrawianka są szpitale w których po cc leży się tylko dobę,tak tak w Polsce :) a to,że Tobie nic po sn nie było to nie znaczy,że innej nie będzie. Moja koleżanka po sn dochodziła do siebie 2 miesiące a inna po cesarce 2 tygodnie,więc poród porodowi nie równy jak i cesarka cesarce

"4 doby lezy sie w szpitalu" zależy gdzie. tam gdzie ja bylam lezy sie trzy.

kika zależy wszystko od twojego stanu zdrowia a przede wszystkim od zdrowia dzidziusia i zwyczajów szpitala. u nas wychodzi się tak samo.

i co z tego że jesteś krócej w szpitalu, jeśli masz całą ciąże bać się sn i myśleć o tym co będzie i na dodatek ta wada wzroku, to lepiej cc....to moje zdanie

Gość Kikakikka
ja sieboje ze po porodzie sn moja no wiecie... juz nie bedzie taka sama jak przed porodem :( wiem ze porod przez cc jest szybszy i kobieta sie tak nie meczy nie musi znosic boli porodowych itd

ja osobiście jestem za cc, a fakt jest taki, że lekarze mówią i radzą by rodzić siłami natury a każdy lekarz posyła swoją żonę na cc... a wiadomo ze lekarz wie co robi i chce jak najlepiej dla żonki.... mam dużo znajomych lekarzy z wieloma jest zaprzyjaźniona moja rodzina i stąd wiem

Gość Kikakikka
wole cc juz sie zreszta nastawilam na taki porod ogadam jeszcze z lekarzem co on na to

kika wszystko ma swoje plusy i minusy. musisz dobrze przemyśleć sprawę, zapytać lekarza, ty najlepiej znasz swoje ciało. ja osobiście wolałam pocierpieć po cc w domu, w intymności, niż w czasie sn przy lekarzach i gapiacych się położnych.

Gość dlaczego zawsze argumentem
przeciwko cc jest to, ze dluzej sie lezy, ze boli, ze komplikacje sa, rana sie zle goi? A jak sie rodzi naturalnie to nie boli, rany nie ma, komplikacji nie bedzie? Dajcie spokoj, ja po cc czulam sie swietnie, a kolezanka po naturalnym porodzie miesiac za przeproszeniem na dupie nie mogla usiasc:O Takze nie generalizujcie, bo kazda kobieta indywidualnie przechodzi kazdy porod

ja takze teraz nie wyobrazam sobie psn, mimo ze kiedys chcialam to wlasnie poczuc dokladnie :p przejsc przez caly porod. ale po co?? nie bede sie jednak (kiedys) meczyc. tak samo jak nie mecze sie z bólem miesiaczkowym (sa przeobrzydliwie mocne) i lykam na to tabletkę

kika jak podejmiesz ostateczną decyzję, po prostu dobrze się przygotuj, poczytaj co trzeba zabrać ze soba, co się przyda, obejrzyj szpital i będzie dobrze ;-)

Ja tam myślę, że to powinien lekarz ocenić, a najlepiej dwóch. Bo zawsze istnieje ryzyko, że się trafi na jakiegoś maniaka porodu sn, albo odwrotnie. Też myślę, że dyskusja o wyższości jednego sposobu nad drugim jest bez sensu. Ja dwa razy rodziłam i raz miałam cięcie. Nie potrafię powiedzieć, co lepsze. Jest inaczej. Po jednym i drugim boli, tylko co innego;-)

Gość izia87
ja miałam cc na szczescie, meczyłam sie caly dzien zrobiłam 2 parcia i tetno dziecku za nikło,jak mi powiedzieli ze beda mnie ciac to było to dla mnie zbawienie nie jest tak zle po cc dziewczyny po normalnych porodach w szpitalu dłłżej lezały,dziewczyna pękła i ledwo chodziła,cały czas przy cc jedziesz na srodkach przeciw bólowych,ja jak wróciłam do domu to nawet dobrze sie czułam wiadome ze brzuch boli,ale da sie wytrzymać:)

Gość atemk'a1
a jak duża jest rana po cc?? czy trzeba sciagac szwy? czy sa one rozpuszczalne?

Gość mamamamamam26
rana ma ok 10 cm - szwy wewnątrz są rozpuszczalne a na zewnątrz jeden szew który wyjmuje się tydzień po cc

Po cc z drugim dzieckiem wróciłam po 2 dniach do domu, rana niewidoczna, bez bóli, szwy do ściagnięcia po 9 dniach, ale od razu byłam sprawna nie mówiąc jak bardzo sie męczyłam po sn, rana krocza paskudziła sie do 3 tyg a potem nadrywała do roku czasu przy kazdym wysiłku.

Gość do znów mama
współczuję tylu wpadek:(