Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolenkaa

Witaminy dla przyszłych matek

Polecane posty

Gość Jolenkaa

Witam. Mam takie pytanie. Zastanawiam się od jakiegoś czasu czy witaminy dla kobiet w ciąży można brać nie będąc w ciąży ani nie planując dzieci. Jestem studentką, i za niecałe dwa lata wychodzę za mąż i dopiero po ślubie będziemy planować dziecko. Mam astmę i choruję dość często na grypę i nie tylko... Bardzo często jestem przeziębiona (katar, osłabienie, ból głowy, gardła), ale to trwa jeden dwa dni i znów jest ok. Wyniki mam dobre, ponieważ regularnie robię badania, ale wystarczy, że zmieni się pogoda, ciśnienie a ja to odczuwam... na dodatek dochodzi stres... zastanawiałam się czy witaminy które są dla kobiet w ciąży i planujących dziecko można brać tak po prostu. W końcu tam jest cała gama witamin, minerałów, kwas foliowy... jakoś nie jestem przekonana do tych suplementów dodatkowych z witaminami, a jednak dla kobiet w ciąży mogą być one pewniejsze, że ich skład jest bezpieczny i jednak rzeczywisty. Co o tym myślicie? Zapomniałam dodać, że lekarz przy grypie zabronił mi brać jakiekolwiek leki na grypę z różnym składem ponieważ może pogorszyć astmę...i dlatego myślę aby po prostu profilaktycznie zażywać coś na zdrowie. Miłego wieczoru życzę!! :)

Gość one by one
kup se iskial i nie wymyslaj

Gość Jolenkaa
dzięki, a Ty bierzesz, tzn czy profilaktyczne zażywanie rzeczywiście pomaga? pozdrawiam:)

Gość one by one
jak miałam 15-16 lat bardzo czesto wyskakiwało mi zimno na ustach i łapałam wszelkie przeziebienia. Odkąd biore iskial- (dobrych kilka lat z przerwami) byłam chora tylko raz a zimna nie miałam już baaaaaaardzo długo czas. wspaniały preparat, w aptekach jest juz od kilkunastu lat a dopiero niedawno widziałam reklame w TV. Polecam.

Gość Jolenkaa
To świetnie, ponieważ ja co rok 1-2 razy mam zimno na ustach i zazwyczaj wtedy kiedy najmniej się tego spodziewam:/ a choruje od dziecka, teraz częściej niż kiedyś, ponieważ od kilku lat mam astmę, nabytą przez alergię:/ dziś miałam pierwszy dzień zajęć na uczelni (kolejny semestr) i wśród tylu ludzi już coś mnie wzięło... czuję się okropnie. Dziś już do apteki nie wyskoczę, więc mam pytanie w jakiej cenie jest opakowanie i ile tam jest kapsułek? Z góry dziękuję za odpowiedzi:)