Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredytobiorcalalala

Kto wział kredyt mieszkaniomy?

Polecane posty

Gość kredytobiorcalalala

Nigdy nie miałam żadnego kredytu. Mam takie pytanie, co trzeba spełniać jakie warunki. 1. Ile trzema miec najlepiej lat? 2. Jaka forme zatrudnienia, umowa /działalnosc gospodarcza . 3. Jakie konto banki chca ogladać jesli chodzi o dochody, firmowe czy osobiste? 4. W jakim banku najlepiej wziasc? 5. Czy lepiej wziasc kredyt z mezem który nie pracuje i nie wykaze zadnych dochodów?czy lepiej jako samotna matka? :D prosze bardzo pomozcie mi blagam kochani

Gość padatnik
ja brałam ale mieszkaniowy a mieszkaniomego nigdy

Gość jkdka
podatnik przeliterowac sie nie mozna

Gość blowwww
haha :D no jako samotna matka na siebie później będziecie dzielić na pół a tak będziesz miała swoje.

Gość kredytobiorcalalala
jak by ktoś pytał to jestem dziewicą

Gość jkdka
sram mordą :(

Gość ruanda
1. Ile trzema miec najlepiej lat? bez znaczenia 2. Jaka forme zatrudnienia, umowa /działalnosc gospodarcza . Umowa na czas nieokreślony/działalność (inne dokumenty się składa) 3. Jakie konto banki chca ogladać jesli chodzi o dochody, firmowe czy osobiste? zapewne oba, jedno na potwierdzenie przychodów, drugie - wydatków 4. W jakim banku najlepiej wziasc? zależy jaki? w PLN, w innej walucie? 5. Czy lepiej wziasc kredyt z mezem który nie pracuje i nie wykaze zadnych dochodów?czy lepiej jako samotna matka? Masz rozdzielność? jak nie masz, to bez męża nie weźmiesz. Bezrobotny mąż zaniża zdolność kredytową, dziecko również.

Gość kredytobiorcalalala
1.czyli jesli mam meza bezrobotnego to mam podpisac rozdzielnosc czyli innaczej intercyze tak? 2.jakie dokumenty przy działalnosci gospodarczej? 3.ile czasu min trzeba miec działalnosc i za jaki okrez banki chca wyciagi z kont/historje plus minus? Mam juz dosc wynajmowania mieszkan, i splacania komus kredytów;/ :( a lat słyszałam ze jak ktos stary to nie daja kredytu?

Gość ruanda
ja mam umowę o pracę, ale wiem że koleżanka z DZG dostarczała zatrzęsienie kwitów (na pewno zaświadczenia o niezaleganiu, bilanse i takie tam), nie wiem tez czy jest jakiś wymagany czas prowadzenia. Wyciągi u mnie chcieli z ostatniego pół roku. Zależy jak stary:) problem w tym, że dla starszych osób po pierwsze - czas kredytowania jest krótszy, a więc rata wyższa, po drugie - po 50tce na przykład nie chcą udzielać kredytów na więcej niż 60% wartości inwestycji, czyli 40% trzeba mieć swoje. Ale to może zależeć od banku (choć podobno większość ma takie zasady).

Gość fghjk
luuuuudzie!!!!!!!!!!!!!!! wziąć!!!!!!!!!!!!!!!! a nie wziąŚć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! można wsiąść do autobusu a wziąć kredyt

Gość Masayuki Yammamottooooooo
a to mozna wziac kredyt jako samotna matka posiadajac meza??

nie sądze by samotna matka dostała kredyt. wiesz co zrób? złóż wniosek online np na jakiejs stronie w dziale kredyty zadzwonią to ich wypytasz a potem powiesz ze dziekuje i papa. możesz też osobiscie isc do biura spytać a nie pytać ludzi na forum jak każdy ma i tak inna sytuacje i ci konkretnie nie doradzi

Gość kredytobiorca....
ruada-wielkie dzienki:) tez słyszałam ze na umowe o prace na czas nieokreslony jest bardziej łatwiej dostać. A jak to wyglada, jak juz znajdziesz bank który udzieli kredytu to wtedy trzeba szukac dewelopera?

Gość atakatama
Na jaką kwotę i na jaki okres chcesz wziąć kredyt? Rozdzielność majątkowa średnio pomoże, bo jeśli mąż nie pracuje to pozostaje i tak na Twoim utrzymaniu (tak, jak dziecko). Tyle tylko, że jeśli weźmiesz tylko na siebie to tylko Ty będziesz odpowiedzialna za spłatę. Jeśli chcesz wziąć kredyt, który będziesz spłacać teoretycznie dłużej niż do 65 roku życia, to musisz się dodatkowo ubezpieczyć i podpisać cesję ew. wypłaty ubezpieczenia na bank. Banki nie chcą oglądać żadnego konta :) Musisz udowodnić dochody z działalności dostarczając zaświadczenia z Urzędu Skarbowego (jeszcze zależy, jak się rozliczasz).

Gość kredytobiorca....
wiem juz tak robilam:) ale zrobiłam blad bo pierwsze pytanie jakie mi zadała jak długo Pani prowadzi firme? powiedzialam ze krótko. A ona to niech P po roku czasu zadzwoni jeszcze raz;/ bo okres prowadzenia działalnosci ma byc min 12 mies

jak bedziesz pewna a raczej jak bedziesz myslala ze dostaniesz kredyt szukaj mieszkania czy domu, po podpisaniu umowy przedwstepnej sprzedazy mozesz uruchomic procedure przyznania kredytu w banku tak juz na poważnie. ruszy machina i nic jej nie zatrzyma ;)

Gość atakatama
Składając wniosek o kredyt musisz mieć już podpisaną umowę przedwstępną z deweloperem, którą dołączasz do wniosku. Ale nikt przy zdrowych zmysłach nie podpisze umowy przedwstępnej (która zazwyczaj wiąże się z wpłatą sporej kwoty) nie mając pewności, ze dostanie kredyt.

w większości banków wiek najstarszego kredytobiorcy nie moze przekroczyć ok 80 lat w dniu spłaty ostatniej raty( rózne banki maja rózne granice wieku) . Czyli jeśli ktoś ma 56 lat to dostanie kredyt na 24 lata. Moj mąż ma umowe na czas nieokr. ja dział gosp. Przy kredytach dużo lepiej wypada umowa. Dokumentów będzie do załatwiania cały segregator. Bank sprawdzi wszystko: od konta bankowego po niemalże kolor skarpetek . Wbrew pozorom łatwo jest jeszcze otrzymać kredyt na 100% wartości nieruchomości ale dochod w miarę przyzwoity musi być. Kazdy bezrobotny wspolkredytobiorca albo dziecko znacznie obniża zdolność. napisz jaki masz dochod netto i ile macie lat to bedzie latwiej ocenic i czy macie jakies zobowiazania.

Gość kredytobiorca....
aha....to pogonie tego meza koniecznie do pracy:/ wszystko na mojej głowie:( fuck!

Gość kredytobiorca....
daje sobie watek do ulubionych:) kochani jestescie

Gość atakatama
a firmę musisz prowadzić przez co najmniej rok, bo zazwyczaj pytają o dochód z ostatnich 12 miesięcy (w przypadku umowy o pracę wystarczy dochód z 6, a nawet 3 ostatnich miesięcy). Chyba że są banki, które mają inne wymagania, ale ja ich nie znam :)

Gość kredytobiorca....
dochod plus minus 5000tys , maz nie pracuje(ma to gdzieś), 1 dziecko, pieska juz niema. Wynajmujemy mieszkanie itd.

Gość a jakie banki
polecacie?

Gość atakatama
no od nas wziął 1000 zł, co w porównaniu z ceną mieszkania to prawie jak nic :)

Gość kredytobiorca....
dziwne ze umowa o prace ma takie przewileje:) czy ktoś wie dla czego? przeciez to tez mozna stracis nagle dyscyplinarnie?

Gość ruanda
Uwaga - odradzam kupno na kredyt od dewelopera, bo to podraża koszty. Do czasu wpisu do księgi wieczystej płaci się wyższe oprocentowanie kredytu (pomijam ryzyko że deweloper wytnie jakiś numer), lepiej kupić na rynku wtórnym gotowe na kredyt. No i nie czekasz płacąc raty aż się wybuduje. Najpierw to idź do banku, czy doradcy (lepsi, bo mają przegląd ofert różnych banków, nie nalatasz się), to nic nie kosztuje i nic nie musisz podpisywać - sprawdzą ci zdolność kredytową i powiedzą z grubsza czego się spodziewać. A i tak możesz być zaskoczona przy formalnościach. Obecnie banki nie udzielają kredytu do 80 roku życia, a jeśli jeszcze ktoś się ostał - to odbija sobie ryzyko w odsetkach. Standard - do 70 roku życia. Po 50tce NIE DAJĄ kredytów na 100% - w kilku bankach się powtórzyło - w tym wieku max 60% wartości inwestycji (u dewelopera) Zdolność kredytową oprócz bezrobotnego męża i dziecka bardzo zaniżają również inne kredyty i karty kredytowe - niewspółmienrnie do wartości. Np. karta kredytowa na 5 tysięcy obniży ci zdolność o nawet kilkadziesiąt tys.

Gość atakatama
Może według bankowców, osoby, które pracują na etatach są bardziej pewne, mniej ryzykują, bardziej dbają o stabilizacje życiową, a to daje większą szansę, że będą spłacać kredyt? Może też osoby pracujące na etatach to ci, którym już ktoś zaufał powierzając im pracę, więc dla banków są bardziej wiarygodni?

A jakie banki polecacie, Koleżanka koleżanki przyjaciółki ma męża który ma siostre której mąż zna szwagra kolegi ciotki który chce wziąć kredyt