Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matuuuuurzystka2011

jak się ubrać na maturę w maju???

Polecane posty

Gość matuuuuurzystka2011

są tu moze osoby które zechcą o tym pogadać, doradzą coś????

Gość voda1111
czarna spódnica lub spodnie i do tego biała koszula

Gość akurat największym problemem
maturzystów jest to jak się ubrać :O Trzeba się ubrać skromnie, apelowo, ale najważniejsze żeby dobrze napisać maturę :O

Gość matuuuuurzystka2011
no właśnie, ta koszula, ja nie cierpię koszul :/ po prostu chyba na maturze powinnam się czuć dobrze i mieć wygodne ubranie a koszula to uniemożliwia, więc czy byłoby to straszną zbrodnią i czy źle by to wyglądało gdybym miała zamiast koszuli białą bawełnianą podkoszulkę z krótkim lub 3/4 rękawem z niedużym dekoltem?????

Gość matuuuuurzystka2011
nie, to nie największy problem jak się ubrać, ale wyglądać trzeba, ja chciałabym się ubrać tak: szpilki, rajstopy, spódnica z podwyższanym stanem, bawełniana podkoszulka(ja nienawidzę koszul!!!!) i do tego marynarka, przy czym tak, mam starą marynarkę i ona na długość nie wygląda źle tylko rękawy są przykrótkie i czy gdybym miała je przez krawcową na 3/4 przerobione to źle to by było???

Gość fajny macius
nie zakladaj majtek podobno przynosi szczescie

Gość matuuuuurzystka2011
odpowie ktoś jak to jest z tą marynarką i podkoszulką, no bo wszyscy mówią, że na galowo mamy być ubrani, koszula i marynarka, bla bla, a ja źle się czuje w koszuli i ciężko kupować marynarkę tylko na maturę :/

Zależy też od pogody... Bo niekoniecznie w maju może być słonecznie... ale moim zdaniem twoja propozycja nie jest zła..

Gość matuuuuurzystka2011
tak??? mogłaby być ta pokoszulka??? ja nie myślę o takiej byle jakiej tylko są takie ładne podkoszulki, które w zetawieniu z spódnicą i marynarką ładnie się prezentują, jakbym białą albo kremową ubrałą to byłoby nieźle tylko jest jeszcze komisja egzaminacyjna i wszyscy mówią ze oni patrzą na ubiór maturzystów ;/

Gość No patrzą ale mają
w dupie czy to koszulka czy bluzka czy biały elegancki golf - ważne żeby było odświętnie i już. Ja też nie noszę koszul i miałam białą koszulkę z niewielkim dekoltem i żakiet czarny.

Gość No patrzą ale mają
No i czarną spódnicę albo spodnie, ale tego akurat nie pamiętam już.

Gość matuuuuurzystka2011
no to super :):) to podkoszulkę muszę kupić a żakiet do przeróbki bo nie będe kupować nowego zakietu :/

To cie wkręcaja :) zwykle każdy na pierwszą maturę idzie elegancko ubrany, a na kolejne to się zdarzało nawet w dżinsach i do tego biała koszula... Przecież cię nie wygonią z sali... Może by ci uwagę zwrócili, jakbyś dresy założyła zwisające do kolan i do tego bluza z kapturem...

Gość cdcddfv
laska, masz problem z dupy. kogo obchodzi czy masz bawelniana koszulke czy koszule skoro masz na to marynarke? poza tym siara ubierac przykrotkie rzeczy. a koszula takze moze byc wygodna

Gość matuuuuurzystka2011
no w sumie racja, przynajmniej na pisemne mozna ciut mniej oficjalnie iść czyli w eleganckisz jeansach :) a co do spódnicy to mam szarą, też elegancka

Gość matuuuuurzystka2011
powiem ci tak, ja nawet lubię koszule ale one muszą być luźne, na maturę nie pójdę w 4 rozmiary za dużej koszuli!!!!!

Gość 478965823695
ja na ustne pojde na max elegancka, a na pisemne cos tam sie wciagnie

Ja na maturze byłam ubrana w czarne galowe spodnie+ bluzka biała z kołnierzem taka własnie koszulowa czarna spódnica + czarna bluzka w białe koła, elegancka zapinana na guziczki kremowe spodnie na kant + ta bluzka co wyżej dalej nie pamiętam mozesz spokojnie się ubrac tak jak piszesz

Gość lillllkka
maturę pisałam rok temu :) jedna dziewczyna pryszła ubrana na biało czarno ale nie miala odświętnej koszuli tylko taką zwykła i została wyproszona z ustnej. MASZ SIĘ UBRAĆ W BIAŁĄ KOSZULĘ Z KOŁNIERZEM CZARNĄ SPÓDNICZKĘ LUB SPODNIE (SPODNIE DŁUGIE A NIE SZORTY I NIE MINIÓWKA TYLKO DO KOLAN) Dostosuj się chociaż raz nie ma ze nie lubisz po prostu masz się ubrać przyzwoicie i tyle. Już nie przeżywaj ze nie przezyjesz kilku godzin z białej koszuli!

Gość piskurz
a jak sie ubrać na poprawkę matury w sierpniu?jakbym nie zdała...doradzicie coś?

Gość matuuuuurzystka2011
no nie przeżyję tych kilku godzin, teraz są próbne matury i w koszuli chodzę, to co chwila sobie poprawiam tą koszulę bo mi to przeszkadza, niewyghodnie mi po prostu :/

Gość matuuuuurzystka2011
i próbna to próbna, mogę sobie przez 10min poprawiać koszule a na zwykłej chce mieć max komfort

Gość lillllkka
troche dziwne to dla mnie. przeciez to nie jest jakis kaftan bezpieczeństwa tylko zwykła bluzka :) dasz rade, czasami sie trzeba przystosowac niestety