Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgosia24

wysypka u dziecka

Polecane posty

Gość malgosia24
a jesli podam chociaz jedna porcje zwyklego mleka to taka znikoma porcja juz moze cos uczulic? chyba nie zrobie jej krzywdy podajac jedna porcje takie mleka. jesli pojawiłyby się krostki wiedzialabym,zeby pozostac przy pepti i jak kolezanka napisala zdecydowalabym sie na testy. co do smarowania. smaruje emolium krem specjalny i buzka pieknie zeszla, na nozkach miala sucha skorke ale bez zaczerwienien i zadna masc nie dzialała dopiero oilatum krem podzialal. naprawde stosuje duzo masci omijajac sterydy

Gość malgosia24
tak emolium to specjalna seria kosmetykow dla dzieci z problemami skornymi. Kapiel tez jest w emolium.

Gość moja córka ma skazę i byla na
nutramigenie. Kiedy miala suchą skórę gotowałam otręby pszenne, cedzilam i dodawałam do wody. Nic nie pomagalo jak to. Wyprobuj nie zaszkodzi na pewno

Gość malgosia24
a jesli podam chociaz jedna porcje zwyklego mleka to taka znikoma porcja juz moze cos uczulic? chyba nie zrobie jej krzywdy podajac jedna porcje takie mleka. jesli pojawiłyby się krostki wiedzialabym,zeby pozostac przy pepti i jak kolezanka napisala zdecydowalabym sie na testy. co do smarowania. smaruje emolium krem specjalny i buzka pieknie zeszla, na nozkach miala sucha skorke ale bez zaczerwienien i zadna masc nie dzialała dopiero oilatum krem podzialal. naprawde stosuje duzo masci omijajac sterydy

powiem Ci tak, jak pamiętam po przepisaniu pepti, lekarka powiedziała że mała pewnie nie będzie chciała pić i żeby jej jak coś mieszać na początek ze zwykłym chyba. Więc krzywdy jej nie zrobisz. Tyle że mojej to mleko tak zasmakowało, że innego nie chciała. Do tej pory z resztą woli produkty mlecznie nei słodkie. A i jeszcze jedno. Moja córka miała odparzone czasami pod brodą, na szyi. Szczególnie latem, jak się pociła, do tego śliniła bo zęby itp. Smarowałam jej to linomagiem bo emlium ją chyba szczypało. Tyle z ewangelii więcej nie pamiętam :)

te zmiany na skórze swędzą i są nieprzyjemne. mogą dojść dolegliwości jelitowe. jedna porcja nie zaszkodzi jakoś drastycznie ale pamiętaj ze objawy mogą ujawnić się nawet po trzech dniach.

Gość malgosia24
moja rowniez ma pod szyjka takie odparzenia i pod paszkami lekarka zapisala clotrimazolum i dziala, ladnie jej to znika. musze sie zoorientowac czy w moim miescie wykonuja te testy plasterkowe. Dzekuje ci za rady.

Gość malgosia24
wima7 no wlasnie dolegliwosci jelitowe. zaczely sie przy pepti, wczesniej nie bylo takich problemow lekarka zbagatelizowala problem i powiedziala,zeby podawac cos na wzdecia. zastanawiam się tez nad przepisaniem dziecka do innej przychodni moim zdaniem nieco olewajaco podchodzi lekarka do sprawy.

co do dolegliwości jelitowych: sama zmiana mleka może je wywoływać, plus do tego przy pepti zaparcia są też normą, bo to mleko zapisywane jest dzieciom przy biegunkach przewlekłych

headline burgundy co do dolegliwości jelitowych: sama zmiana mleka może je wywoływać, plus do tego przy pepti zaparcia są też normą, bo to mleko zapisywane jest dzieciom przy biegunkach przewlekłych Nic dodać, nic ująć

Gość malgosia24
dziekuje wam dziewczyny, naswietliłyscie mi bardzo sprawe. pozdrawiam

Prawdopodobnie to alergia pokarmowa, wysypka jest bardzo częstym efektem towarzyszącym alergii. Najlepiej jest wykluczyć alergen, ale na wszelki wypadek poczytaj o tym w necie więcej. Polecam raport z sondazu wsrod rodziców dzieci z alergią pokarmową. Mozna sobie go ściągnąć tutaj: http://www.latopic.pl/pub/files/RAPORT.pdf