Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akakakakakaka

zmiana szkoly. jak to jest?

Polecane posty

Gość akakakakakaka

od wrzesnia chce zmienic szkole. jestem w 1 klasie technikum. chce zaczac od nowa. czy wtedy przy skladaniu papierow licza sie oceny z poprzedniej szkoly czy daje sie tylko swiadectwo z gimnazjum i poprostu wszysko zaczyna sie od nowa?

do jakiej szkoły? to zalicz ten rok i idź np do Liceum już od drugiej klasy.

Gość akakakakakaka
tego roku juz nie zalicze, za bardzo sobie olałam. wiem to. dlatego chce zacząc od nowa od pierwszej klasy

Gość tez to mialam11========
zalicz sobie ten rok i wtedy pojdziesz do drugiej

Gość akakakakakaka
czyli trzeba zaliczyc ten rok zeby dostac sie do nowej szkoly do pierwszej klasy?

wydaje mi sie ze te oceny beda ci sie liczyc... a jezli nie chce ci sie uczyc to moze idz do zaocznego LO lub technikum??

no kumam :) to wtedy porzy składaniu papierów wystarczą tylko punkty i świadectwo z gimnazjum :) chyba,ze do wieczorówki albo zaocznego to tylko świadectwo :P

przeciez dopiero marzec masz tyle czasu na nauke , a moze ci sie poprostu niechce?;p no jesli chcesz zaczac od nowa to wystarczy tylko swiadectwo z gimnazjum , bo przeciez w tej szkole co nie skonczylas nie wydaca ci zadnych papierow no chyba ze chcwesz taki " nie zdalam" heh

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Z tego co wiem to nie jest takie proste. Przynajmniej w Warszawie trzeba się rejestrować w systemie i tak dalej. Poszukaj sobie już teraz szkoły, idź tam i zapytaj jak to wygląda.

ja tez konczyłam własnie zaoczne i jezeli nie chce ci sie uczyc,to to jest dobre wyjście :) maturę mam i na studia się dostałam także to niczego nie skreśla :)

Gość akakakakakaka
szczerze to juz mi sie nie chce. chce sie przeniesc i dlatego teraz olewam to sobie. i tak mysle ze oceny z tego technikum nie beda sie liczyc w ogole ich pewnie nie dostane ale chcialam sie tylko upewnic

dam ci rade koncz szybko nauke bo potem bedziesz zalowac, ja tak w liceum nie zdalam ze 3 lata przez wagay teraz mam 20 lat i chodze zaczonie ostatnia klasa naszczescie no ale jeszcze jest to lo;/ zaluje tego strasznie ale juz nie cofne czasu bo teraz to juz bym mogla byc za granica ale srednie chociaz trzeba miec bo jak to wyglada;p

ja jestem w 3 klasie technikum.... strasznie nie chce mi sie uczyc:( a jeszcze rok nauki... w sumie poltora... masakra jakas

nie dostaniesz ich ale wycofaj papiery juz teraz to nie bedzie,ze nie zdalas.

aha ze mna nie jest tak zle... w tym momencie mam praktyki ale za dwa tyg znowu do szkoly:( ja juz ide pap;*

Gość akakakakakaka
ok czyli lepiej juz teraz wziasc papiery ze szkoly i zaczac od nowa od wrzesnia tak?

tak,bo jak poczekasz na swiadectwo to bedzie,ze nie zdalas widniało GDZIES W DOKUMENTACJI.ja tak zrobiłam :P

Gość akakakakakaka
ok;)

Gość akakakakakaka
chyba się zanudzę w domu przez ten czas, ale coz zrobic;p

:) jak chodziłam do zaocznego to siedzialam po 2 tyg w domu :D tez sie nudziłam :) dopiero w drugiej klasie poszłam do pracy dorywczej :D

Gość akakakakakaka
a ja sie będe nudzic az do wrzesnia..jak o tym mysle to masakra. ale skoro tak bedzie lepiej to jakos to przetrwam

no chyba,że jak chcesz to chodź i wycofaj papiery np na początku czerwca :P koniecznie przed wypisaniem swiadectw.

Gość akakakakakaka
wtedy moglyby byc jakies problemy z tym, lepiej teraz. a chodzic i tak mi sie nie chce tzn wstawac. tak szczerze chodze tak jak mi sie chce. wiec lepiej wycofac

Gość akakakakakaka
a jeszcze jedno. nie mam skonczonych 18 lat czy w takiej sytuacji dadza mi papiery ze szkoly?

Gość akakakakakaka
?

Gość akakakakakaka
to nie tak. ja sobie tutaj po prostu nie daje rady, mam zagrozenia z przedmiotow ścisłych, chodzę na korepetycje z matematyki a i tak nic nie mogę pojąć. druga sprawa-nie podoba mi się zawod. nudzi mnie to, nie sprawia mi w ogole radosci. zle sie czuje w tym zawodzie. chce zacząc od nowa w tym co naprawde mnie interesuje a nie męczyc sie przez 4 lata

Gość wwwwwwwqqq___
No chyba, że tak. Jeżeli to nie to, co chcesz robić to zmień, ale oceń to jakoś obiektywnie, pomyśl też co z pracą później. Zdanie na temat tego zawodu może Ci się kiedyś zmienić. Ale jeśli nie dajesz rady to może idź do innej szkoły, choć nie chcę Cię martwić, ale wszędzie ten sam program. Jednak z drugiej strony w praktyce w niektórych szkołach u niektórych nauczycieli łatwiej zaliczyć, u niektórych trudniej. Powodzenia :)

Tak jak sołsad! napisała, lepiej weź już teraz papiery. Później do nowej szkoły jedziesz z papierami z gimnazjum i zapisujesz się od nowa. Ja zabrać papierów nie mogłam ze starej szkoły sama ale w gimnazjum już normalnie mi wszystko wydali i do nowej szkoły składałam sama

Gość akakakakakaka
obecnie jestem w technikum, chce przeniesc sie do zawodowki. w zawodowce maja nizszy poziom i nie ma tych wszystkich przedmiotow ktore mam tutaj. zdaje sobie sprawe, ze nie będe miec po tym matury ale chce pozniej pojsc jeszcze zaocznie.

Gość abstracion
a co mam zrobić jesli nie zdałam w klasie maturalnej.?