Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukrzyca u 2latka

cukrzyca u 2latka

Polecane posty

Gość cukrzyca u 2latka

jaki jest prawidlowy cukier u dwulatka?

Dosośli: 3,9-6,4 mmol/l (70-115 mg/dl) Noworodki: 2,8-4,4 mmol/l (50-115 mg/dl) Dzieci: 3,9-5,8 mmol/l (70-105 mg/dl)

Gość 8887777
jakby co przypominam tobie ze cukier sie mierzy NADCZO, minimum 30 minut po przebudzeniu, wtedy jest to prawidlopwy wynik cukru ze krwi

Gość cukrzyca u 2latka
tak na czczo!pozneije po jedzeniu godz i mial 140!

Gość Marta35,.,.,
Z jakiego powodu mierzyłaś dziecku cukier? Czy miałas jakies podejrzenia?

Gość polandpoland
NADCZO...co do cholery znaczy NADCZO???? czy tu pisza sama idiotki nie znajace polskiego????

140 w godzine po jedzeniu, to nie jest chyba bardzo zle. 2 godziny po jedzeniu powinien byc w normie. Sprawdz jeszcze raz jutro rano. A czy twoj synek ma inne objawy? Zmeczenie, duzo pije?

ja zachorowalam na cukrzyce jak miala 12 lat. i cukier na czczo powinien byc nie wyzszy niz 120 i nie wyzszy niz 140 dwie godziny po posilku. jak jak zachorowalam to normy byly troche inne. do 180 bylo dobrze. teraz jest inaczej.swoja droga wspolczuje bardzo ze 2 latek juz zmaga sie z choroba.nie myslalas o pompie dla niego?

Gość cukrzyca u 2latka
moja mama ma cukrzyce i mierzyla rano,wiec moj syn tez chcial sobie zrobic i mu go zrobila i sie troche zmartwilam.bedac w ciazy milam cukrzyce ciezarnych i bralam insuline.Ale po porodzie minela mi cukrzyca.Ipozniej godz po sniadaniu mu tez zrobilam cukier i wyszlo ze ma 140.

Gość cukrzyca u 2latka
Magduha ja nawet niewiedzialam ze on ma taki wysoki cker musze isc w poniedzialek do lekarza bo sama niemoge nic zdecydowac.i niewiemz czego mu sie zrobil taki cukier!

Gość Marta35,.,.,
Uwazam ,że powinnas ten wynik skontrolowac.........być może z glukometrem jest cos nie tak a byc może to poczatki cukrzycy. Niestety.Radze skontrolowac małego u pediatry na początek.

nie ma co,stwierdzic u dziecka cukrzyce po jednorazowym badaniu glukometrem! dziewczyno,do lekarza a nie na forum ! magduha, czemu tak jednoznacznie piszesz, ze wspolczujesz choroby u dziecka, ktorej jeszcze nie stwierdzil zaden lekarz?

Gość cukrzyca u 2latka
glukometr jest nowy wiec wiem ze dobrze mierzy!Bede mu mierzyc przez weekend i zobacze jaki bedzie mial.Ale wizyta u lekarza mnie nieominie!

Powtorz koniecznie badanie. Upewnij sie, ze masz czysty glukometr, nowy lancet do nakluwania (zeby nie bylo na nim resztek krwi np. twojej mamy), ze twoje dziecko ma czyste raczki. 140 w godzine po jedzeniu nie jest zle, cukier spada do 2 godz. Szczegolnie jesli dziecko jadlo kaszke, jasne pieczywo, pilo slodka herbate itp. Cukier moze byc tez podwyzszony przy infekcji, goraczce, grypie.

Gość Marta35,.,.,
Fakt iz glikometr jest nowy nie gwarantuje ,że jest dobry. Spróbuj zmierzyc sobie cukier. Mam na codzien doczynienia z cukrzyca i glukometrami i wiem ,że moga wskazywac rózne wyniki .

Gość cukrzyca u 2latka
lancet byl czysty bo zmienila mu.Tak jak pisalam codziennie mu bede mierzyc i zobaczymy!Dziekuje wszystkim za wypowiedzi i rady.

Gość cukrzyca u 2latka
marta35 ja mam dobry cukier 110:)

Gość Marta35,.,.,
Czyli z glukometrem raczej wszystko ok.......Powiem tak ......wynik poziomu cukru Twojego synka jest niepokojacy.........mam jednak nadziej ,że to nie będzie cukrzyca. Pozdrawiam i trzymam kciuki za was.

Trzymam kciuki, zeby to byl jednorazowy epizod. Napisz jutro jak wyszlo kolejne badanie.

Gość Marta35,.,.,
Jak tam cukier u małego?

Gość Marta35,.,.
Autorko co u Was? Jak cukier?

Gość cukrzyca u 2latka
no jednak cukrzyca ale mozna sie jej pozbyc. tzn dieta i narazie sie nieda nic zrobic.ale niezalamuje sie w przyszlym tygodniu mamy isc na nastepne badania!a cukier wopgole niespada:(:(nadal jest 140-150:(

Bardzo mi przykro. Oby wam sie udalo uregulowac cukier dieta i utrzymac w normie jak najdluzej bez insuliny. U tak malutkiego dziecka mozna liczyc jeszcze na okresy remisji. Powodzenia.

Gość do autorkiii
Jestem mamą dziecka z cukrzycą. Niestety autorko, nie łudź się, że tego można się pozbyć. Co najwyżej dziecko może wejść w okres remisji, w którym przez pewien czas będzie być może obejść się bez insuliny bądź być na bardzo malutkich ilościach. Niestety cukrzyca u dzieci jest nieuleczalna i już do końca życia będzie trzeba się kłuć :( Lub też postarać się o pompę :)

Gość Marta35,.,.
Bardzo mi przykro autorko.........ja równiez mam dziecko z cukrzyca i niestety muszę potwierdzic słowa poprzedniczki-nie da sie tego pozbyć jesli to typ pierwszy cukrzycy. Pozdrawiam.

Marta 35, "do autorkii" - kiedy zachorowaly wasze dzieci? Jakie mialy objawy? Czy ktos w waszych rodzinach tez choruje na cukrzyce typu 1? Pytam, bo moj maz ma cukrzyce, a ostatnio zauwazam ja i przedszkolanki, ze moja corka szybko sie meczy. W ciagu roku przybrala tylko niecaly kg (spadla w siatce centylowej). Moze to tylko anemia lub jej taka "uroda", ale przymierzam sie do badan z sercem w gardle.

Gość Marta35,.,.
Lucyjka czy Twoj mąż ma cukrzyce typu 1? Moj syn zachorował jak miał 6 lat. Objawy........objawy są tak wyrazne ,że nie sposób ich nie zauwazyc. Po pierwsze chudniecie a po drugie picie bardzo duzej ilości płynów a co za tym idzie częste oddawanie moczu. Do tego ogólne osłabienie.