Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jiiiiiiik

Pytanie dot ruchów dziecka

Polecane posty

Gość jiiiiiiik

Dziewczyny, czy może się zdarzyć, że ruchów dziecka nie czuć przez 1-2 dni ale wszystko jest w porządku? Czuję mojego synka od 3 tygodni (od 18-tego tygodnia ciąży), wczoraj fikał jak wariat, a dziś cały dzień cisza. W sobotę mam wizytę i nie chciałabym panikować, ale trochę się martwię.

Gość jiiiiiiik
No też mi się to dziwne wydawało, wmawiałam sobie że to z powodu bardzo zajętego dnia, caly czas na nogach, ale teraz już sama nie wiem. Nawet jeśli teraz pojadę do szpitala to będę siedzieć tam strasznie długo, aż mnie ktoś raczy przyjąć :( Może jeszcze ktoś się podzieli własnym doświadczeniem?

Ja jestem w 19 tc, parę dni temu mała fikała tak z 5-6 razy na dzień, a wczoraj i dziś cały dzień cisza. Dziś rano miałam wizytę u lekarza i wszystko jest OK, widocznie tak ma być. Dziecko jest jeszcze tak malutkie, że chyba nie nie ma co się spodziewać że będzie się tłukło na okrągło, i że będziesz to czuła:)

w tym tyg co jestes to normalne ze nie czujesz , dziecko sie rusza to napewno , tylo ty zajeta , ono jeszcze male wiec nie czujesz kazdego jego ruchu tez tak mialam w tym tyg co ty :) zobaczysz polozysz sie do lozka spac to poczujesz ruchy :)

Gość jiiiiiiik
Dzięki Laura, spróbuję jeszcze poleżeć w spokoju, może zacznie się kręcić...

Gość jiiiiiiik
Dzięki panna_z_de :)

Dokładnie, ja ostatnie dni miałam dość aktywne, bo lepiej się czuję jak coś robię bo ja niskociśnieniowiec jestem a w ciąy to już masakra i zauważyłam że dziabąg odzywa się jak się położę albo sobie usiądę, tak jakby ten mój ruch go kołysał do snu:)

Nie panikuj miałam to samo :) jest za małe i odpłyneło sobie dalej.Tak mi lekarz powiedział przy pierwszym a w drugiej ciąży tez tak miałam ale już bylam spokojna.Martwi to jak już jest ciąża zaawansowana-wtedy od razu do lekarza! Teraz spoko-loko:)

jak byłaś cały czas na nogach, to się kołysało i pewnie sobie spało smacznie. Połóż się na plecach spokojnie, pozaczepiaj go :) wypij kakao, zjedz czekoladę. nic się nie dzieje złego moim zdaniem.

Gość 27 tygodniówka
u mnie czasam dzidzia szalała cały dzień, a potem dwa dni odsypiała - na takim etapie jaj=k ty jesteś tez się martwiłam ale jak się okazało - niepotrzebnie jest za wcześnie na regularne ruchy sami lekarze zalecaja liczenie ruchów od 30 tygodnia ja jestem w 27 i teraz moge powodzieć, że najrzadziej czuję mała raz na dobę, a przewaznie częściej

Gość zgadzam sie dziecko
usypiasz podczas chodzenia wiec wtedy nie czuejsz jego ruchu , jeszcze nie jestes w tyg kiedy powinnas liczyc ruchy jest to normalne ze raz urzadza sobie party innym razem jest spokojne poczujesz ruchy zobaczysz a im wieksze dziecko bedzie tym ruchy czestsze nie martw sie o to :)

Gość mamusia karolusia
moj maly ostatnio mnie zaczepia, zeby cos zjesc:) i po jedzeniu jak mu chyba smakowalo;) Pozatym tez potrafi byc czasem cichutki caly dzien ale jak tylko poloze sie do lozka to zaczyna fikac. Ostatnio taki ring sobie w brzuchu urzadzal w nocy ,ze mnie obudzil:)

Gość do jiiiiiik
spróbuj się położyć na plecach ( najlepiej wcześniej zjedz coś słodkiego lub wypij większą ilość chłodnej wody ) i poczekaj .... może zapuka :) u mnie działało , ale w tym okresie właśnie wieczorkami ...

Gość jiiiiiiik
Rany, dzięki serdeczne dziewczyny, kamień z serca. Przy dzisiejszym pączkowym dniu myślałam że właśnie czeka mnie jakaś wzmożona aktywność, a tu taka cisza. Ale nie będę panikować dzięki wam :)

Gość jiiiiiiik
Jeszcze coś - wiecie może jak długo śpi taki maluch? Bo mi się coś obiło o uszy że najwyżej 15minut, ale nie wiem gdzie to słyszałam i czy to prawda.

Gość mamusia karolusia
w tym okresie przesypia okolo 20 godzin na dobe