Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo nie w temacie

Dlaczego te wózki sa takie dziwnie niskie??? Które firmy mają wyższe?

Polecane posty

Wkrótce czeka mnie zakup wózka więc zaczęłam się rozglądać po ulicach jak one teraz wyglądają :). Ze zdziwieniem stwierdziłam, że większość jest strasznie niska, wyglądają jak gdyby sięgały mamuśkom do kolan, a wrażenie jest spotęgowane przez te zimowe "ocieplacze" wózkowe, gruby materiał itp, wiecie o co chodzi. Co to za dziwny trend??? Wydaje mi się, że te stare komunistyczne wózki naszego dzieciństwa były dużo wyższe (nie żebym tęskniła... :) ) Czy możecie polecić jakieś wyższe (ale naturalnie wyglądające) modele?

Gość pytanie hop
Nie wszystkie są takie znowu niskie. Zależy od modelu. Może akurat tylko takie widziałaś. :) Chociaż przyznam ci się, że też mam taki niski, a nawet bardzo niski, ale to tylko dlatego, że szukałam czegoś małego i lekkiego, bo sama jestem niewielka i drobna, więc z dużym wyglądałabym dość groteskowo i nie wiem czy miałabym siłę go pchać, znosić, wnosić, składać i pakować do bagażnika, czy środków komunikacji miejskiej. Względy praktyczne przeważyły nad estetycznymi, choć do brzydkich też nie należy. :)

O, ten pierwszy mi się podoba, ten drugi trochę na siłę udziwniony. A wiesz może czy ta elegancka linia gondoli (bez śpiworowych grubaśnych warstw materiału) nie będzie zbyt przewiewna w zimne dni?

Gość Faktycznie, wiekszosc Polakow
(i mezczyzn i kobiet) jest bardzo niska i z bardzo duzymi wozkami wyglada po prostu smiesznie. Bez obrazy of course. 🖐️

Hmm, a ja właśnie odnosiłam wrażenie że te niskie wózki strasznie ciężkie są. Możesz napisać jaki masz wózek?

Gość pytanie hop
Bardzo dużo niekoniecznie zachodnich i niekoniecznie drogich wózków jest identyczna pod względem wymiarów do tego Mutsy. Nawet sporo jest takich polskich wózków. Najlepiej przejrzeć po kolei ofertę każdego producenta i znajdziesz ich dziesiątki.

Polacy bardzo niscy??? Ja mam 1,70 i przechodząc przy tych wózkach czułam się jak gigant.

autorko,mutsy to jeden z najlepszych wozków na rynku:) mysle ze nie jest przewiewny,spiworek na zime i tak przecież musisz miec. ale sama gondola jest bardzo solidna :)

Ja bym bardzo chętnie wydała mniej niż 2tys na wózek, ale ten Mutsy ma cos w sobie. Kojarzysz może jakieś polskie wózki o podobnej wysokości/wyglądzie? Trudno to oceniacć po zdjęciach w internecie...

Gość pytanie hop
Ja mam malutki i lekki Delti Cat. To taka polska podróbka niby Bugaboo skrzyżowanego z czymś tam jeszcze... :P Po wypięciu brzydkiego kosza na zakupy stelaż z gondolką prezentuje się naprawdę fajnie, natomiast siedzisko spacerowe jest wg mnie nieatrakcyjne i mało funkcjonalne, ale nie zamierzam go używać, tylko kupiłam go dla samej gondolki i fotelika wpinanego w stelaż. :) Jeśli szukasz wysokich wózków to mogę ci przysiąc, że jest ich pełno. Sami polscy producenci mają ich od groma. Trzeba tylko cierpliwie przewertować całą ofertę rynkową, strona po stronie.

No faktycznie wygląda na niziutki. A ta spacerówka nie taka znowu zła, daj jej szansę :)

Gość Faktycznie, wiekszosc Polakow
1,70 to niski wzrost, ale Polacy juz tacy po prostu sa z natury, wiec nie ma co sie obrazac. Nie wiem jakie te wozki widzialas, ale podejrzewam, ze chodzi ci o te najtansze ciezkie gleboko-spacrowe: http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/galerie/w/wozek-gleboko-spacerowy_11664.jpg Wiedz, ze to sa najbardziej budzetowe wozki z mozliwych i zapewniam cie, ze na nich oferta absolutnie sie nie konczy. :) 🖐️

Gość pytanie hop
Dla mnie mało praktyczna. Przesadzam dzieciaczka do X-landera XS jak tylko zacznie siedzieć. :) Taki plan.

Gość pytanie hop
Tych polskich i niepolskich firm jest bardzo bardzo dużo. Musisz przejrzeć na spokojnie całą ofertę, bo zdarzają się dużo ciekawsze egzemplarze od tych Mutsy. Trudno teraz wszystkie wymienić. Każdy producent ma swoją stronę internetową i tam można obejrzeć całą ofertę i poczytać opisy techniczne. Nie ma innej drogi. :)

Ja nie twierdzę, że ze mnie jakaś wybujała modelka :D, ale właśnie w tym rzecz - skoro dla mnie ten wózek jest strasznie niski, to co mają powiedzieć dziewczyny dużo wyższe? Ten model który podajesz to właśnie mniej więcej to co widuję najczęściej. Dopiero zaczynam w tym temacie raczkować, więc bardzo doceniam wasze podpowiedzi. Najgorsze jest to, że w sklepach - nawet dużych - zazwyczaj mają ograniczoną ilość modeli i nie można sobie wszystkiego na żywo przetestować. Na stronach - wiadomo, boskie zdjęcia :)

Słuchajcie, a te przednie skrętne koła to dobry pomysł jest? Bo moja mama się przeraziła gdy o tym usłyszała, ale te stare wózki, które ona miała chyba nie posiadały blokad i cały czas się kręciły...

Gość .....................ludde
1) Ogladaj wozki w internecie bo w sklepie nigdy nie masz wszystkiego 2) Skretne kola sa ok, maja blokade, ale te nieskretne tez sa wporzadku bo sa dobrze wywazone 3) Te male ciezkie wozki ktore widzialas to najtansze produkty i nie najlepsze do tego, bo sa fajniejsze i sprawniejsze na rynku dlatego musisz wszystko poogladac Wszystko znajdziesz przez Google. Kazda strone kazdego producenta

witam ja też mam 170 cm wzrostu do tego bardo lubię chodzić na obcasach koturnach i wybierając wózek też dziwne dla mnie było to ,że te tanie wózki są niskie. Zasięgłam opinii koleżanek które miały takie wózki i narzekały, przede wszystkim że są bardzo ciężkie ( jednej koleżance się złamał- reklamację przyjęli ale ile była bez wózka)innym odpadały kółka ( było to 5 lat temu i taki wózek kosztował ok.700 zł )ja wybrałam wózek firmy implast za 1690 zł.służył mi do końca nie kupowałam drugiej spacerówki jak robi większość mam.wózeczek bardzo lekki sprawdził mi się na śniegu w górach po nierównym terenie i na plaży a w mieście i po schodach też super bo lekki.teraz jestem w ciąży i wybrałam również wózek firmy implast ( kupię go jeśli będzie chłopiec ) bo jak będzie dziewczynka to mam ten stary a on nadal wygląda jak nowy ale jest różowy :) http://allegro.pl/3w1-implast-bolder-sd-ecoline-kol-olimpic-od-reki-i1468547012.html może też przypadnie ci do gustu