Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maarta_2011

jak to jest z becikowym

Polecane posty

Gość maarta_2011

w tym roku,,,trzeba miec zaswiadczenia od lekarzy

Gość mamaskce
tak trzeba miec zaswiadczenie ze byłas pod opieka lekarza

Gość alialiliija
nie wystarczy karta ciąży z pieczątkami?

Gość maarta_2011
a w ktorym miesiacu wystawia takie lekarz

Po porodzie idziesz do lekarza po zaświadczenie do becikowego i Ci wystawia.

Gość alialiliija
powiedzcie mi prosze, co w przypadku gdy w 4 misiącu zmieniam lekarza prowadzącego? Mam wracac do tamtego buraka by sie prosic o zaswiadczenie? :( nie wyobrazam sobie tego nie mozna dac po prostu karty ciazy ?

Gość alialiliija
nikt nie wie co w takiej sytuacji?

A czemu masz iść do tamtego lekarza? Zaświadczenie bierzesz od lekarza u którego teraz prowadzisz ciążę. Już nie ma tego wymogu, że w zaświadczeniu ma być, że byłaś pod opieką lekarza przed 10tyg ciąży. Teraz po prostu trzeba wykazać, że ogólnie byłaś pod opieką, a nie że koniecznie przed 20tc. Także nie musisz iśc do tamtego buraka ;] I nie można dać karty ciąży. Ma to być zaświadczenie podpisane przez lekarza.

Gość maarta_2011
a nie moze takiego zaswiadczenia wydac lekarz,,koncem ciaży,,,jak sie go ładnie poprosi?

* a nie że koniecznie przed 10tc A czy przed końcem ciąży może wydać to nie wiem. Najlepiej zapytaj lekarza.

Gość alialiliija
dziękuję Lapio :)

Gość karolka8512
a ja czytałam żeby dostać becikowe trzeba mieć zaświadczenie od lekarza od co najmniej 10 tyg c że się jest pod opieką ale niby zostalo to wstrzymane na ten rok a od stycznia 2012 roku wchodzi to w życie poczytajcie same w przepisach

Gość karolka8512
Od listopada 2009 do otrzymania becikowego wymagane było przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu. Wymóg został zawieszony do 31 grudnia 2011 r.

Gość karolka8512
i co powiecie? o takie zaświadczenie ci chodziło?

Gość Z tym zaświadczeniem
bo to zaświadzcenie jest ważne tylko m-ąc więc pewnie dlatego po porodzie się idzie do gina (a wiadomo jest to utrudnienie) dziecko w domu, czasem po cc no coż takie Państwo nam zgotowało przepis a co do ost. wizyty mój gin powiedział że nie wypisze pod koniec ciązy tylko po (nawet jakbym była przypuścmy 2 tygodnie przed terminem) pewnie bierze pod uwagę że nie wiadomo kiedy tak naprawdę urodze jak dla mnie jest to chory przepis!!!!!

Gość alialiliija
oj do buraka nie pójdę bo to burak, może teraźniejszy lekarz wstawi mi takie zaświadczenie, w najgorszym wypadku trza się będzie pofatygować :o zacisnąć zęby i zapłacić

tez w trakcie ciazy zmienilam lekarza, wlasnie ok 20 tyg i wystarczy ze pojdziesz tylko do tamtego gin a nie do buraka ;) na 100% ! a nawet partner moze isc (u mnie tak bylo,ze maz pojechal i mu wypisali)

Gość alialiliija
ile ludzi tyle opinii :D ale najważniejsze, że dostałam już 100 % zapewnienie że do tamtego nie muszę iść. Dziękuję raz jeszcze