Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hartagram

Masz jakąś wadę nog/kręgosłupa? Proszę udziel mi informacji na ten temat

Polecane posty

Gość hartagram

Bardzo proszę osoby, ktore mogłyby mi udzielić ważnej dla mnie informacji. Chodzi mi o to czy istnieje u was zależność miedzy wadą stópy/kolana/biodra a tym jaki kształt ma wasz kregosłup? Czy mieliście stwierdzoną ktorąś z wad, np.: skoliozę, hiperlordozę lędźwiową (plecy wklęsłe), itd Czy mogłabyś/mogłbyś obdarowac mnie tymi informacjami w ankiecie? Byłabym niezmiernie wdzięczna Piszę pracę na temat "Wpływ wad kończyn dolnych na ukształtowanie kręgosłupa" dlatego takie informacje sa dla mnie bezcenne. Bardzo proszę was o podanie maila, na którego mogłabym przesłać ankietę oraz o odesłanie uzupełnionej ma mój adres hartagram@inteia.pl Bedę bardzo wdzieczna za każdą odpowiedź, gdyż może to potwierdzić lub zaprzeczyć moim teoriom. pozdrawiam

Gość hartagram
Poprawiam adres email, brakowalo "r" w interia Powinno być hartagram@interia.pl

Gość ja mam typ lordotyczny
typu 2 , ale nie mam stwierdzonych zadnych wad nóg. Czy wiesz moze jakie cwiczenia powinno sie wykonywac przy tej wadzie?

Gość hartagram
wystarczy jak wpiszesz w wyszukiwarkę "ćwiczenia dla pleców okrąglych" pamietaj zeby najpierw rozciągnąć mieśnie przykórczone (grzbietu i zginających biodro) dopiero później wzmocnić mieśnie nadmiernie rozciągnięte (brzuch, pośladki) Miałaś/mialaś może stwierdzoną dysplazję biodra lub szpotawość biodra. Być może koślawe/szpotawe kolana? Pytania mogą dotyczyć kogoś z Twojej rodziny, wszystkie informacje są dla mnie cenne

Gość hartagram
o przepraszam zapędzilam się. Nie wpisuj "ćwiczenia dla plecow okrąglych"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko "dla plecow wklęslych" :)

Gość ja mam typ lordotyczny
nie miałam nic takiego stwierdzonego, ani chorób biodra, ani chorób kolana, przynajmniej nic stwierdzonego. W rodzinie też nikt nie ma takich chorób stwierdzonych. Jesli to ma jakies znaczenie, to moge powiedziec, ze nigdy nie miałam żadnego złamania ani skręceni czy zwichnięcia. Ale moge powiedziec, ze gdy byłam nastolatką, często gdy chodziłam to czułam, jak mi jakies kosci w biodrach przeskakują. Czy to jest normalne, czo może to ma jakis związek.?

Gość hartagram
Być może zespół strzelającego biodra, ale tego już nie mogę stwierdzić

Gość biernat23l
hartagram, powiedz prosze, jestem po operacji przepukliny odcinka lędźwiowego, od wrzesnia do tej pory nie mialam jeszcze rehabilitacji:( powiedz prosze, czy powinnam unikac jakichs cwiczen? Moge jezdzic na rowerze i cwiczyc na stepperze?

Gość biernat23l
wypelnilam ankiete, jednak według mojej wiedzy ze studiow metodologicznych ta ankieta jest źle skonstruowana:)

Gość hartagram
Niestety nie kończe stricte fizjoterapii wiec nie mogę się wypowiadać na ten temat. Czy mogę wiedzieć co jest blędnego w tej ankiecie?Oprócz tego ze zamiast metryczki są 2 ostatnie pytania odnośnie wieku i plci...?

Gość hartagram
podnoszę :)

Gość hartagram
up:)

Gość ..qqqq.....
ja mam skolioze ale to nie koniec. mam jedna konczyne duzoo krotsza. czyli prawie 4cm., jak bylam mala lekarze powiedzieli ze nie bede mogla miec dzieci i ze bede na wozku jezdzic po 25 roku zycia. dzis mam 32 lata coreczke i biegam codziennie :) problem z plecami mam o tyle taki ze bola mnie kiedy dlygo stoje. skrzywienie widac golym okiem podobno dlatego ze nie spadam tak bardzo na ta strone. poza tym ze polscy lekarze nie zrobili nic zeby mi pomoc kiedy bylam mala ..ciesze sie ze zyje :))) buzka .

Gość hartagram
uuupppp

Gość hartagram
up

Przy takim skróceniu kończyny powinnaś nosić obcas pod butem na krótszej kończynie...

Gość ..qqqq.....
Znalazlam ten temat znowu..wiec sobie isze.. nienosze zandego obcasa..bez jaj, i topod jednym butem.. Chodze jak akzdy czlwiek, tak naprawde nie widaac tej roznicy!!! Ale ja zaczynam ja odczuwac!!.

Gość ....qqqq.....
pewne pytania wynagaja typowo lekarskiej odpowiedzi, niestety nie moge wypelnic tego testu...a szkoda