Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

YOanna_z_miasta

drętwienie palca u prawej ręki :p

Polecane posty

ale ja te bóle mam już od jakiś 4 lat.. myślę, że jakby to był guz to chyba już by było po mnie.. :/ zmawiam sobie, że to tylko migrena spowodowana silną nerwicą :)

Gość mojemu sąsiadowi
no a jakiego czasu to masz?

Gość najprawdopodobniej to sprawa
wyluzuj z tym guzem. Guzy bywaja bardzo rzadko !!!!!( choc jasne, przebadaj sie) , natomiast zwyrodnienia kregosłupa BAArdzo czesto, tym bardzoiej w twoim zawodzie!!!! Jesli bedzisz sie stresowac, tym bardziej krew nie bedzie dochodzic do mozgu - a przez zwyrodnienie i tak jest to utrudnione ( mdlosci, bole ,zawroty ). Relaks to pdstawa leczenia tej dolegliwosci!!! Mowie ci, zaobseruj dretwienie - jesli przechodzi, gdzy poruszasz szyją - to wiadomo,ze kregosłup. Ale jak uwazac na to co sie robi - mozna zyc i to b dobrze.

Gość mojemu sąsiadowi
e tam to nie masz żadnego guza z tej prostej przyczyny ze po prostu dawno bys nie żyła albo była na oddziale WiO predzej albo masz zjechany kregosłup albo nerwice

Gość mojemu sąsiadowi
własnie ze guzy nie sa takie rzadkie - ale jak pojawia sie juz ból to zostaje ci mało czasu a nie 4 lata

w twoim wieku , jakby sie guz mial rozrastac, to biegiem,a nie 4 lata. Dlaczego akurat ma byc guz? Stresujesz sie i tyle. No i jak najmniej pisania na kompie niestety... Idz na spacer raczej, Kup sobie kije do nordic walking, (tylko najlezejsze) odciazysz kregoslup i bedzisz czula sie pewniej jesli idzie o zawroty, Jeszce charakterystyczne dla kregoslupa jest to,ze te zawroty nie nastepuja zaraz po zmeczeniu i obciazeniue tylko ze 2 dni pozniej, to jest mylace.

wiem..zasiedziałam się ostatnio w domu.. ale to wszystko przez to, że mam depresję..straciłam pracę.. i mam wile wile innych problemów.. nie mam nawet z kim pogadać.. przeprowadziłam się do innego miasta nikogo nie znam.. siedzę na utrzymaniu faceta teraz z którym też się nie układa.. stres mnie zabije.. :/ sama mam chodzić na te spacery?? :(

jestem architektem i z 80% mooich znajomych ( kobiet) po fachu ma takie objawy, Dlaczego kobiety? - bo po niezdrwej dla kregosłupa pracy wykonujemy jeszcze dodatkowo w domu wlasnie drobne czynosci obciazajace te partie . Mnie najgorzej było przy malych dzieciach. Ale to wszystko da sie opanoiwac, jesli sie zrozu,mie, jak funkconuje organizm!

no ja nie wyobrażam sobie mieć teraz dzieci do tego.. zrobię tak jak piszesz.. będę zwracać uwagę na postawę kręgosłupa i szyi.. może jakiś masaż??

a czemu nie sama? ja biore kijki , plecak na plecy i sama maszeruję, nawet po miescie., udajac powaznego sportowca ;) (aha - pokochaj plecak, nie noś siat w rekach! ) A jak sie boisz np isc do lasu sama, to podczep sie do kogos , kto idze z psem. I pamietaj - nie masz biegac( podskakiwac) , tylko szybko chodzic.

ale najpierw tak dla uspokojenia zrób sobie tomografie bo nawet podswiadomie bedzie cie meczyła mysl o guzie a jak juz sie wkrecisz w wymyslanie chorób to wpadniesz w spirale z której juz sie szybko nie wygrzebiesz bo bedziesz miała za chwile 100 objawów ktore sama sobie zafundujesz

ja tu nie mam nawet gdzie chodzić.. taka głupia dzielnica w mieście.. jak pójdę gdzieś dalej o kilka km to się zgubię.. nie mam orientacji w terenie...

dzialanie masazu polega na dokrwieniu, Jesli partie ciala masz ukrwione, mniej cie bolla. MAsaz powinien byc profesjonalny, wtedy pomaga ,Ale wazniejsze jset wzmocnienie miesni, bo one maja byc silne, beda trzymac ci szyję. Wejdz koniecznie w neta, poszukaj, znajdziesz cwiczenia i rady. A na co dzoin - nigdy nie chodz z pochylona głową! pamietaj o dobrej postawie.wyobraz sobie ze masz tam kij przymocowany! Mozesz tez sprobowac ponosci w domu kolnierz ortopedyczny , odciaza (kupisz w odpowiednicch sklepach). TZW mikrowstrząsy - np jazda nienajlepszym samochodem tez moga powodowac mdlosci i dyskomfort, Wykorzystaj czas bez pracy i zadbaj o siebie - moze tak moalo byc- nie stersuj sie!

Don Pedro Jebieraz Alerano masz rację, bo czasem sama sobie coś zaczynam wkręcać.. wiem, że nie mam guza, ale tomograf muszę zrobić..zresztą neurolog mnie n niego skierowała, więc może i to jest przyczyna.. bez powodu by tego nie zrobiła..

njapierw zrob sobie podstawowe badania - morfologie , OB - mozesz zrobic szybko i prawatnie, sa tanie. Jakbys tego guza miala miec ( choc wlasciwie dlaczego?), to z samych badan krwi by ci cos wyszlo.

i nie pal ( jesli palisz) bo to dodatkowo zweza naczynia krwionosne, i gorzej z doplywem krwi do mozgu, i tak utrudnionym)

Gość raczej powinnac zrobic
badanei krwi i sprawdzic poziom cukru, u mojej cioci takie byly poczatki CUKRZYCY ..

spadki cukru tez mam :) zaraz pomyślicie że was wkręcam.. ale na prawdę.. tak koło 16stej raz na 2-3 tygodnie tak mi się zdarzy.. delirka straszna, trzęsą mi się ręce.. atakuje mnie głód silny głód, robi mi się słabo że o mało nie mdleję, zjadam kanapkę z dżemem i po pół godziny przechodzi.. dodam, że nie lubię słodkiego, zero słodyczy..po prostu nie lubię, kawy nie słodzę, herbaty też nie.. to chyba niedobór cukru..

Gość też tak sądzę:p
Yoanna z miasta- a z jakiego miasta jesteś?

Gość to moze byc zespl
ciesni nadgarstka. ja to mam tylko juz w 2 rekach w dosc zaawnasowanym stanie. rano rece sztywne nie moge ani wyprostowac ani zacisnac piesci. o nocnych i nie tylko dretwieniach nie wspomne i o boblu nadgarstka tez. z tym ze mi palce nie bieleja ani nie sinieja nic z krazeniem sie nie dzieje. dretwieja kciuki wskazujace sroskowe i tylko polowa serdecznego. maly palec przy zcn nigdy nie dretwieje.wybieram sie na emg ktor ma potwierdzic zcn a potem to niestety zabieg mnie czeka

Gość to moze byc zespl
mam nadzieje ze zabiegi chirurgiczne pomoga bo jesli nie to zwarjuje od tych nierpzspanych nocy. tylko sterydy pomagaja ale na krotko poki je biore. podobno zastrzyk w nadgarstek pomoglby na miesiac ale teraz jak mam miec badanie to lepiej zebym nie miala tego zastrzyku bo zafalszuje on prawdziwy obraz ucisku na nerw. lepiej jak robi sie emg majac wszystkie objawy

Gość to moze byc zespl
tak ale u kazdego ten zcn zaczyna sie inazej u niektorych dyskretnie jeden palce u innych od razu dretwieja 4 palce u jednych najpierw 1 potem 2 reka u innych od razu 2. u niektorych jest bol nadgarstka u innych nie. ale u ciebie to mi wyglada na jakas naczyniowa chorobe moze zespol rayunda czy jakos tak? a jak dlonie zachowuja sie na zimnie?

wczoraj wyszłam z domu i stojąc już czekając na autobus zaczął robić się siny.. zawsze mam zimne ręce i stopy.. to coś z krążeniem..

Gość no to faktycznie
moze byc tez zespol rayunda(nie wiem czy dobrze napisalam)

Gość dziwne to jest wogóle
ile masz lat?