Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

YOanna_z_miasta

drętwienie palca u prawej ręki :p

Polecane posty

od kilku dni codziennie powtarza mi się to wieczorem.. palec wskazujący mi drętwieje i robi się biały (brak dopływu krwi) po jakimś czasie robi się siny jak u trupa :P w nocy budzę się po kilka razy bo drętwieje mi ta ręka.. dodam, że jest to prawa ręka... słyszałam że jak lewa tak drętwieje to jest to jakiś problem z sercem.. czy ktoś miał coś takiego?? co to może być?? nie jest to aż tak poważne chyba żebym szła z tym do lekarza.. ?? pomoże ktoś??

Gość zespół empiro
nie chodź do żadnego lekarza po co??????? z jednym paluuszkiem???????? poczekaj aż cała dłoń zsinieje wtedy jest łatwiejsze cięcie przy amputacji jak widzę takie pytania to mi tatuaże się rozłażą ty już dawno powinnaś być u lekarza !!!!!!!!!!!!!!!!!! wybór należy do Ciebie

he he ok, ok :) pytam czy ktoś tak może miał.. dziś na pewno nie pójdę do lekarza.. może to coś z krążeniem i jakieś ćwiczenia czy coś..witaminy pomogą.. :P to trwa krótko i zaraz wszystko wraca do normy.. może nie dbam zbyt o swoje zdrowie :)

Gość czy to ten palec którm
sie masturbujesz ?

U mojej kuzynki tak sie zaczynalo Reumatoidalne Zapalenie Stawow. Ale pewnie to nie musi byc to samo. Ale to straszna choroba. Dziewczyna ma 37 lat i czasem maz jej musi pomagac sie myc, ubierac, nawet wstawac z fotela.

Gość zespół empiro
nie zaszkodzi 200vit c magnez,VitB(na recepte)i żelazo po zatym to co opisujesz to może być przypadek otopedyczny może być neurologiczny,jak i również naczyniowy jak nie masz czasu to kup gumową albo ze sztywnej gabki piłeczkę albo inne małe coś co mieści się w dłoni i sciskaj od kilku do kilkunastu razy na minutę jakby się pogarszało to przestań masażysta z empiro

bardzo dziękuje za poważną i pomocną odpowiedź :) właśnie w czasie drętwienie usilnie ruszam tym palcem i go ogrzewam.. tak jak bym ćwiczyła.. i wtedy pomaga i krew napływa.. dzięki bardzo poczytam jeszcze o tych przypadłościach co napisałeś

Gość po prostu sie
starzejesz

Gość zespół empiro
nawet jak bym widział tego palca to bym Ci więcej nie pomógł bo mam dyplom z innej dziedziny na początek sprawdć zespól cieśni nadgarstka bo to wygląda na taki objaw

Gość zespół empiro
jak by Ci wychodziło że to zap cieśni to nie ćwicz łapa musi odpoczywać

mam nadzieję, że to nie to.. mam zawód w którym potrzebuję sprawnych rąk.. :/ dobra pójdę do lekarza niedługo.. bo to chyba nie są żarty..

Gość to co ty zawodowo
słoiki zakręcasz ze potrzebujesz sprawnych rąk ?

Gość najprawdopodobniej to sprawa
kregosłupa , odcinek szyjny. Tez mi w tym wieku zaczely dretwiec rece, zaczelo sie od 2 palcow, teraz , po wielu latach nie ma nocy,zeby nie dretwaiala cala reka. Ale zyc sie da. Przyczyną jest ( o ile to to) niewlasciwa postawa i obciazanie tej partii kreosłupa ( schylnie głowy,, robienie na drutach, komputer, kartkowanie pism,nawet myć glowe trzeba nie pochyając, lepiej na stojaco pod prysznicem. Czasem dochodza do tego zawroty głowy i mdlosci ( bo niedokrwienie) Mowisz,ze rce potzrebne Ci w zawodzie- jaki to zawód -powiem Ci, czy wlasnie w nim nie obciazasz kregoslupa za bardzo. Rece jak i glowa ważąi dlatego wazna jest odpowiednia postawa , ew podporki pod rece, głowę. No i przerwy w pracy. bardzo wazna jest ODPOWIEDNIA gimnastyka, głownie w pozycji lezacej.

Gość zespół empiro
ups

dodam ,ze to zawodowa choroba architektow ( kreslenie, rysowanie w pozycji pochylonej+ napiecie szyi)

o kurczę.. ja pracuje jako fryzjerka.. pewnie się trochę garbię, w tym zawodzie większość fryzjerów się garbi i ma problem z kręgosłupem.. nie pracuję os jakiegoś czasu, więc powinnam chyba odpocząć.. ?? siedzę sporo przed komputerem od jakiegoś czasu.. ćwiczę po godzinę dziennie w domu.. robię brzuszki..

aha.. zapomniałam dodać, że raz na jakiś czas mam zawroty głowy, które trwają przeważnie koło 2-3 dni.. takie, że jak się schylę to mam tzw "helikopter" głowy nie mogę umyć nad wanną, bo prawie się przewracam i chodzę jak pijana..

dodam jeszce,ze niestety wielu lekarzy nie potrafi postawic odpowieniej diagnozy - tak było w moim wypadku, co gorsza,zalecali - co akurat tylko pogarsza sprawę - aerobik, picie kawy. Dopiero po latach trafiłam na madrych, zrozumialam o co chodzi, a było juz na prawde bardzo zle, bo dochodzily silne zawroty glowy, mdlosci, nie moglam funkcjonowac. Teraz wiem, jakie cwiczenia stosowac i jak dbac o kregosłup i jakos zyje nienajgorzej, mino ,ze kregoslup zszyjny jest zwyrodniały (co widac na zdjeciu RTG)

aha... ja pije jedną kawę dziennie.. no i ćwiczę.. już wiem, że muszę iść do lekarza.. prywatnie..może to coś zmieni.. :/

jesli jestes fryzjerka, masz czesto rece podniesione - nie zwisaja swobodnie przeciez) czyli by sie zgadzaalo. Sprawdz jeszce tak( czy to kregoslup) Jesli w nocy dretwieje ci palec, w wypadku kregoslupa nie pomaga rozcieranie palca tylko zmienienie pozycji głowy , czyli i kregoslupa, Sprawdz, czy jak pokreciesz glowa, zmienisz pozycja, ci przechodzi. W pracy musisz niestety jak najczesciej starc sie dac odpoczac rekom, chocby "strzasnac", rozluznic ramiona, opuszczac jak najczesciej

Gość mojemu sąsiadowi
zaczeło sie od dretwienia palców a pozniej okazało sie ze to guz mózgu

aha.. czyli opuszczanie swobodne rąk powinno pomóc?? siedząc przed komputerem też trzymam rękę na biurku na wysokości serca... krzesło mam też nieodpowiednie.. myślę, że to też muszę zmienić..

mojemu sąsiadowi rok temu dostałam skierowanie na tomografię, bo dostawałam ataków i upadałam na podłogę, nie mogłam złapać tchu.. to na tle nerwowym.. czy on miał coś takiego?? mam bardzo częste silne bóle głowy.. ale to raczej migrenowe.. z lewej strony z przodu zawsze mnie boli głowa..

nie, no 1 kawa ci nie zaszkodzi przeziez. Co do cwiczen - wejdz w neta , jest wiele cwiczen na odcinek szyjny kregoslupa. W kazdym razie nie podskoki (unikaj wstrzasów!) tylko cwiczenia wzmacniajace miesnie wokol szyi ( napinanie) i krzyza, glownie w pozycjoi lezacej.Dobre jest pływanie,głownie na plecach. Staraj sie chocby poza praca nie obciazac tej czesci kregosłupa ( takie prace jak reczne przepierki, zmywanie, siekanie , dzwiganie itp - nie dla ciebie! Miotla i smietniczka musi byc na wysokim kiju, szafki takie,zeby sie nie musiala pochylac. głowe masz nosic dumnie na wyprostowanej szyi!

dzięki wam bardzo... :) właśnie czytałam o guzach mózgu.. pogarbiłam się bo wile objawów do mnie pasuje.. przysięgam sobie, że w tym miesiącu zrobię tomograf... :( te ataki niedotlenieniowo-padaczkowe też mogą być tym spowodowane.. moja bóle głowy z rana...z chęcią wymiotowania.. daj Boże by to była zwykła migrena.. dużo przeszłam w życiu a teraz jeszcze mam dodatkowe problemy.. ja się chyba załamie.. nikt mi nie pomaga.. coraz bardziej się stresuję... stres wyniszcza mi życie.. :(

Gość mojemu sąsiadowi
no miał silne bole głowy i zawroty zreszta silne bole glowy to najczestszy ale spoznony objaw guza bo czaszka ma ograniczona jak wiadomo pojemnosc a guz sie rozrasta i powoduje bol

oczywiscie to nie musi byc akurat przyczyna ( po prostu taka jest najczestsza) i przebadac sie dobrze by było i tak . Ale jesli jestes fryzjerka to kregosłup szyjny masz obciazony na bank, wiec te rady ci i tak nie zaszkodzą. Mdlosci w tym wypadku czestoio wystepuja noca, pojawia sie slinotok.Staraj sie nie miec w napieciu odcinka szyjnego, relaksuj sie, odpoczywaj, rozluzniaj. W lozku staraj sie spac w pozycji na wznak, nie przekrzywiajac sie.Jesli na boku - niech ci nie opada głowa. Musisz miec odpowiedni materac,( nie twardy jak decha, tylko owszem, bez gor i dołow ale dopasowujacy sie do ksztaltu ciala )