Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

YOanna_z_miasta

drętwienie palca u prawej ręki :p

Polecane posty

Gość zespół empiro
mam kilkanaście lat doświadczenia jako masażysta idź najpierw do lekarza niech cie obadają i oni określą co ci dolega bo nie spotkałem się z przypadkiem żeby był tak duży ucisk na kręgosłup który, by powodował prawie całkowite niedokrwienie którejś partij ciała ale na wszelki wypadek podnieś ręce do góry jakbyś chiała sięgnąc sufitu i skręć głowę raz w jedną raz w drugą stronę i napisz do nas co czujesz fundacjaempiro@interia.pl masażysta z empiro

Gość YOanna_z_miasta jak sie
bedziesz sugerowac tym co jest w necie to w koncu odkryjesz ze zgroza ze masz raka prostaty

Gość no to faktycznie
pociesze sie ze jedna wizyta moze niewiele wyjasnic. ja latam po ortopedach wczesniej reumatolog(badanie anty ccp i ana) i ciagle do konca nie wiem co mi jest. teraz musze zrobic emg ozywiscie prywatnie bo na nfz to czekania miesiacami tzn nie tyle na badanie co na skierowanie od specjalisty ktore moze wypisac ortopeda lub neurolog ale na tak wizyte czeka sie 2-3 miesiace. mialam wizyte na 28 marca do ortopedy ale okazalo sie ze ten specjalista nie ma kontraktu z zadna pracownia emg wiec mi takiego skierowania nie wypisze tzn wypisze ale i tak za badanie bede musiala zaplacic.

Dodam że mojemu mężowi robi się tak samo i zanim pójdzie do lekarza chciałabym wiedzieć z czym mamy do czynienia i czego sie spodziewać.

Gość gość
Chyba umarła albo ma tego guza i leży w szpitalu skoro do tej pory nie odpisała :P

Gość gość
anula, to stary temat... wyslij meza do chirurga i neurologa. Najczesciej to zespol ciesni nadgarstka

Gość MaksymilianS
Drętwienie palców u rąk i stóp to może być groźny objaw jakiejś niebezpiecznej choroby. Czasem jednak może być to wynikiem złej diety, a co się z tym wiąże - niedoborem witamin. Potencjalną listę chorób możecie znaleźć tutaj: http://www.biomedical.pl/objawy-chorobowe/kosci-stawy-miesnie/dretwienie-palcow-dloni-i-stop-85.html - odnośnie witamin i składników odżywczych, to zapewne zalicza się tutaj witaminy z grupy B, magnez czy kwas foliowy :) Myślę, że takie info. wystarczą przed wizytą u lekarza :)

Gość gość
U mnie tak się zaczął zespół cieśni nadgarstka...

Gość agesn
I co? Była operacja czy tak to zostawiłaś? Co zrobić w przypadku takiej diagnozy???

Gość gość
Za dużo walisz konia

Gość marikaaaa32
Jak to jest ten zespół cieśni, to najlepiej zdecydować się na leczenie, ale bez wykonywaniu zabiegu, bo nie zawsze on się udaje.

Gość gość
Pytanie tylko jak to zrobić???? Mojej mamie lekarz proponuje zabieg i twierdzi,że nie ma żadnej alternatywy więc jeśli coś wiesz na temat wyleczenia tego bez operacji to proszę napisz

Gość marikaaaa32
To sobie tutaj http://www.beatapruszkowska.pl/ciesn-kanalu-nadgarstka/ poczytaj. Jak mama ma niedaleko do Wieliczki, to warto spróbować. Znam wiele osób po operacji, która miała być niby taka bezpieczna, że ręka już nie była w pełni sprawna. Lepiej poddać się takiemu leczeniu. Jest to autorska metoda.

Gość emillliakulik
Czytałam właśnie o tej metodzie BP. Jestem z okolic Krakowa i chyba wybiorę się na tą terapię, bo nie wytrzymam, a operacji nie chcę...

Gość gość
???? A co to za metoda? Działa faktycznie? Pozwala uniknąć nacinania nadgarstka?

Gość martyna

Działa. Poczytaj sobie w necie. Jest to autorska metoda Beaty Pruszkowskiej. Ona przyjmuje w Wieliczce.