Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdascvbd

Kara od Inland Reveniue za spozniony tax return

Polecane posty

Gość sdascvbd

Nie jestem self employed. Anulowalem CIS jakies 3 lata temu. Przyslano mi kare dla self assessment. Bylem w IR jakies ponad pol roku temu. Powiedziano mi ze nie musze sie rozliczac. Mam jednego pracodawce.

Gość ano ciekawe ciekawe
a ta kara za jaki okres czasu?? musisz do nich zadzwonic albo pismo napisac moj facet tez tak mial, ze zaczal pracowac na full time w firmie, ale za pozno podal do IR, ze juz nie jest self-employed i musial sie rozliczyc, na 0 oczywiscie, ale PIT musial zlozyc. Do tego jeszcze musial przedstawic rozliczenie z firmy, ale to proste bylo, bo spisalam dane z P60 i juz. Aaaa przyslali list, ze trzeba doplacic 1.35f podatku ;) niby, ze sie w jego firmie machneli o taka kwote hahah zaplacilismy i spokoj byl :D

Gość sdascvbd
Kara jest za nierozlicznie w terminie. Pod koniec grudnia dostalem ostrzezenie, ze jesli sie nie rozlicze to obciaza mnie kara - 100 funtow. Bylem self employed ale nawet nic nie zarobilem i zlikwidowalem CIS. Dzwonilem do nich i takie sprawy nalezy wyjasniac pisemnie. Jutro wysle wyjasnienie. sadze ze maja niezly balagan w tej instytucji.

Gość bez przesady z ta Damiecka
nawet jak nie masz sie z czego rozliczac, to musisz im wyslac ''PIT'' za ostatni rok kiedy byles self-employed, nawet jesli to by byl 1 miesiac. Niewazne, ze nie miales zadnych dochodow, etc, musisz wyslac i koniec i w Notes napisac, ze juz zamykasz dzialalnosc i bedziesz zatrudniony przez firme, etc, od dnia tego i tego

Gość sdascvbd
tak, tylko ja przestalem byc self employed jakies 3 laat temu

Gość bez przesady z ta Damiecka
no tak, ale pewnie dales im za pozno znac i musisz sie rozliczyc za ten rok ostatni kiedy byles self-employed. Oni nie popuszcza. I do tego musisz zrobic to na formularzu z odpowiedniego roku podatkowego. Z tego co pamietam, to mozna go zamowic bezplatnie na stronie IR

Gość roliczenie z Revenue
Maja prawo rozliczac do 5 lat wstecz.

Gość sdascvbd
tylko im chodzi o ostatni rok podatkowy, kiedy juz dawno nie bylem self employed

Gość wkurzona jak diabliiii
A ja mam inny problem. 3 lata temu przyjechalam do UK. Nie rozliczalam sie bo kobieta w biurze rachunkowym powiedziala mi, ze mam przyjsc za 2-3 lata kiedy ten zwrot zrobi sie wiekszy bo i tak ich wynagrodzenie zabierze mi wiekszosc zwrotu, ktory mialam po tym 1 roku pracy. Ok w tym roku mialam isc a tu nagle dostalam jakis czek. Napisane, ze to zwrot nadplaconego podatku za rok 2008/2009. No ale ja nic nie wysylalam, nic nie wypelnialam. Co mam z tym zrobic?? Jak pojde do biura rachunkowego pokazac im to?

Moj maz tez ma problem z Inland Revenue, byl self employed do roku 2005 , od 2005 jest na stale zatrudniony ale do Inland Revenue to nie dociera , pisala do nich ksiegowa, rozliczala, wpisywala w rubryke ze dzialalnosc zostala zakonczona z dniem 31.12 2004 ale jak gorchem o sciane, co jakis czas przysylaja kare za nie rozliczenie podatku. Maz zadzwonil , wytlumaczy ze nie ma sie z czego rozliczac ale powiedzieli ze nie szkodzi , ze musi sie rozlicyc za wsztystkie lata wstecz i wtedy kara bedzie umorzona , wiec dzisiaj wszystko wypelnilismy i odeslalismy.