Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łagodny Srodek Uspakający

Jego zona on i ja....

Polecane posty

Nie, nie nie jesestme i nie była jego kochanką ( choć zalezy jak na to spojrzec...) pozznałam go kiedy już nie mieszkal z zoną i w zaden sposob nie przyłozyłam ręki do ich rozstania. Kocham go na d zycie mieszkamy razem i było wspaniale az do wczoraj gdy znalazłam w jego telefonie ( wiem wiem karygodne) sms do zony : dobrej nocy < i tu jej imie zdrobnione tak, ze o malo nie peklo mie serce> dostalam autentycznej furii krzyczałam wrzeszczlam wrecz jak wariatka por prosty teraz tak mi styd z enie maic epojecia. On tlumaczył ze ona jest w szpitalu i ch cial jej okazac wsparcie cholera dla mnie wsparcie to czesc jaks ie masz co u ciebie a nie takie zdrobnienia tak czułe jak do osoby ktora sie kocha czulam sie jakby mi caly siwat runął, pogodzilam sie z brakiem rozwodu nie myslalam o tym ale to mnie zabiło! Problem polega na tym ze on jest dla mnie szalenie dobry tak jakby chcial mi ten brak rozwodu wyn agrodzic i w tej klotni ja wrzeszczlam ze jest oszustem ze mnie wykorzystal a on zanim trzansl drzwiam powiedzial tylko ze skoro ja nie widze co ond la mnie robbi to faktycznie nie ma to sensu.... Co byscie zarobily jakbyscoie zareagowaly na takiego sms?

Niech ktoś ze mną pogada...tak mi się wszystko kłębi w głowie...

Gość Agentka csi
a dlaczego nie ma rozwodu? jesli juz ze soba nie sa to jaki sens papirka, ktory na pewno jest wazny dla ciebie?

Gość Łągodny Srodek Uspokajający
Nie maja ponoc z powodu majątku. Też tego nie rozumiem....zona ponoc rzada polowy firmy, ktora jest duza, zatrudnia duzo ludzi i tu jest problem a on mowi ze nie mzoe jej spłacic bo wycena była niekorzystna dla niego etc etc. Ok, ich majątek ich sprawa nie wnikalam w to bo mnie było z nim wspaniale. ALe ten sms wczoraj mnie dobił. Szkoda , że niekt nie chce pogadac bo cholernie mi zle>

Gość kobieta po 30 tce
jesli kocha powinien uregulowac sprawy z zona nawet jesli to trudne nawet jesli to boli sms hmm zastanawiajacy ja bym sie n apewno zastanowiła czemu a wytlumaczenie ze jest chora w szpitalu ..ok ale ...czy to zawsze ma tak byc ze bedzie ja nianczył ?

Gość napar z ziółek
Powiem tyle, że postąpiłaś głupio robiąc awanturę o smsa (kto ci kazał grzebać w cudzym telefonie?) Teraz nie wiadomo czy on ma coś do ukrycia czy wyszedł dlatego, że okazałaś się niewdzięczną histeryczką? Jak długo jesteście razem? Po rozwodzie ludzie podobno często potrafią być najlepszymi przyjaciółmi, chociaż małżeństwo było kiepskie.

Gość napar z ziółek
Mnie nie dziwi sytuacja, że ktoś może nie mieć rozwodu ze względu na majątek (ale czy to oznacza, że ona nadal korzysta z jego pieniędzy jak w małżeństwie?) Łatwo powiedzieć, że ktoś powinien załatwić swoje sprawy, bez względu ile straci. Po pierwsze ludzie przywiązują się do pieniędzy, niektórzy nie biorą rozwodu ze względu na nie. Po drugie, łatwo powiedzieć, żeby oddać komuś coś na co się pracowało całe życie. Łatwiej jest spekulować kiedy pieniędzy ma się niewiele.

Gość kobieta po 30 tce
to nie jest latwe ..ja tez nie mam rozwodu ze wzgledu na pieniadze ..ale on odszedł wiec po co ma małżeństwo na papierze ...to dla mnie takie wyjscie awaryjne nie fair dla drugiego zwiazku

Gość napar z ziółek
kobieta po 30 tce nie każdy potrafi dogadać się w kwestii finansowej a czy ty będziesz miała rozwód jeśli ty lub twój były kogoś znajdzie? swoją drogą, kobieta domaga się połowy firmy a on ją nazywa zdrobniale (a może tak też nazywał kiedy ze sobą byli?)

Gość Agentka csi
wiesz ja bylam w podobnej sytuacji. Tez poznalismy sie a rozwodu nie bylo, za to spore problemy majatkowe. Jednak ja nie zgodzilam sie na zwiazek bez uregulowania przeszlosci. Ty powinnas zrobic to samo. Moj facet tez musi splacac, poza tym dochodza nieruchomosci ktore obecnie nie sa w cenie, wiec traca na wartosci. Postaw sprawe jasno, teraz wy jestescie razem, albo to zwiazek chwilowy, albo planujecie wspolna przyszlosc. A nie da si ejej budowac z ex nie ex za plecami. Poza tym smsy do niej????? No sorry ale to niedopuszczalne, moje zdanie jest takie - konczymy przeszlosc zaczynamy przyszlosc i nawet jak ona laduje w szpitalu to jego guzik obchodzi bo teraz jest tu z toba.

Gość Agentka csi
ja jestem oboba zaborcza i nie akceptuje innych kobiet w zyciu mojego faceta

Gość kobieta po 30 tce
do naparu z ziolek tak wezme rozwod choc tez mam wiele do dzielenia...

Gość Zinnka
Agentka csi ja jestem oboba zaborcza i nie akceptuje innych kobiet w zyciu mojego faceta hahaha rozbawilas mnie...nie akceptujesz, ale pewnie bedziesz kiedys musiala, podobnie jak musiala to jakis czas akceptowac jego zona, chociaz z pewnoscia tego nie chciala.. Zdradzil raz, zdradzi ponownie. Taka prawda. Do autorki....nie dziwie sie, ze wkurzylas sie na tego sms-a. To, ze grzebiesz mu w telefonie, wcale mnie nie dziwi. Ty przeciez wiesz najlepiej, jak twoj kochanek potrafi klamac, wiec go sprawdzasz. I teraz widzisz, ze wierzyc mu tak do konca nie mozesz, prawda? Ale przeciez wiedzias o tym juz wczesniej, zanim z nim zamieszkalas. Wiec w czym masz teraz problem?

Gość ktoś ktoś
Skoro on ma żonę to ty jesteś tylko kochanka i nic ci nie pomoże wmawianie sobie, że nią nie jesteś. Wiesz, że facet ma żonę, wysyła jej miłe sms'y, a więc ty się odsuń od niego i szukaj wolnego, a nie zajętego.

Gość malinnka111
Facet za twoimi plecami utrzymuje kontakt z zona, i to w bardzo mily spoosb, jak sama napisalas. To jego zona. Jest chora, wiec jego obowiazkiem jest interesowac sie jej zdrowiem i podtrzymywac na duchu. On nie robi nic zlego. On robi to, co do niego nalezy:) A ze ty jestes zazdrosna, to juz inna para kaloszy. Pamietaj.ZONA jest zona, a ty tylko kochanka.

Gość napar z ziółek
jaka żona, skoro się rozstali, pewnie jakiś dłuższy czas temu?

Gość Agentka csi
o matko i odezwaly sie zonki, i te wszystkie nieszczesnice zostawione. Autorko i wlasnie dlatego nawet potrzebujesz papieru, facet musi sie zdeklarowac czy jest nadal z zona czy bierze rozwod i wiaze sie z toba. Jesli sa w separacji to nie ma zadnego obowiazku ani powodu zeby sie z nia kontaktowal. A ty musisz tez postawic na swoim. Jesli jestes dla niego wazna to koniec z ex. I nie sluchaj tych zdesperowanych, ktore beda wytykac ci od kochanek. Powodzenia

Gość malinnka111
Zona sie jest od dnia slubu, do czasu rozwodu lub smierci. I nie ma tu znaczenia, czy razem mieszkaja, czy nie. Jest wiele przypadkow chwilowego wyprowadzenia sie faceta z domu, a potem powrotu, bo okazuje sie, ze jednak zona byla najlepsza. Kiedys czytalam wyniki sonadazy przeprowadzone w Anglii wsrod rozwodnikow, ktorzy sie ponowanie ozenili. Az 85 % sposrod nich zalowalo, ze sie rozwiodko z pierwsza zona. Ciekawe, co?

No wiec kolejno, jesteśmy juz 5 lat razem, oni rozstali się koło 7 lat temu, mają dorosłe dzieci. Wiem, ze nie powinnam grzebać w jego telefonie ale zostawił go w domu i nie umiałam się powstrzymać a jak zobaczyłam ten sms...to było straszne. Oczywiście , że mógł uznać mnie jak któraś z Was napisała za niewdzięczną histryczkę do tego niespełna rozumie by nie powiedzieć wariatkę. Co do wpisu Zinnki, zinka ja NIHGDY nie byłam jego kochanką nigdy!!!!!

Agentko CSI ja nie byłam kochanką więc te wpisy sa jakies chore. ALe fakt liczyłam, że z rozwodem nie bedzie problemu ale po kilku podejsciach on sie poddał nie był w stanie sprzedac tej fir,y i...nic sie nie zmienia. Ona wciąż jest jego zoną. I wszystko byłoby ok, bo nie zalezy mi na slubie ale ten starszny sms, mnie zbaił. Nie wierze w to ze to zwykle wsparcie dla matki jego dzieci. Zwykle wsparcie to rozmowa obecnosc ale nie takie czułe sms:(.

do Napoaru z ziólek, tu jest inna sytuacja, on nie chce sprzedac firmy bo dla niego fimr a to ludzie, pozatym pracowal na to cale zycie.... co do pieniedzy i jej, tak ona korzysta bo prawnie wszak nalezy jje sie polowa jej dochodów wiec tak korzysta i zyje na bardzo wysokim poziomie.

Rany co wy piszecie jakiego wolnego czy zajetego, my mieszkamy ze sobą od 5 lat!!!! Aoni nie mieszkaja ze sobą od lat 7 miu!

No coz, nie dziwie sie, ze jest ci przykto. Jestes kobieta i czujesz sie zdradzona. Ale musisz wiedzic, ze dawnych lat nie da sie wykreslic. Zostaja w pamieci wspolnie spedzone lata, wspolne swiata i wiele innych przyjemnych chwil. No i oczywiscie dzieci, ktora maja przeciez tylko jednych rodzicow. I nic tego nie zmieni. Moze wlasnie choroba zony przypomniala mu to wszystko dobre, co sie z nia wiazalo i wrocily dobre wspomnienia. Nie oburzaj sie, ze tutaj ciebie nazywaja kochanka. Mieszkasz przeciez z zonatym mezczyna.

MAgicca ja wiem, cholera gdyby on mi powiedział z eona choruje, ja pierwsze wpakowałabym go za łep do samochodu zeby jechał do swoich dzieci byc z nimi w tych chwilach, i wiem, ze tych lat (25) nie da sie wykreslic i tego n ie oczekuję, po prostu jak zobaczyułam tego sms zachowałam sie jak nieprzymierzając szalona:(. Z jednej stronymi wstyd z drugiej jestem wsciekla ze pisze do niej tak czule...dla niego to wspoarcie dla mnie prawie jak zdrada, znam go gdyby on zobaczyła taki sms do mojego ex meza to by mnie zbił nawet by ze mna nie chcial rozmawiac, a ja mam rozwod on wciąz nie.!

Gość te coca cola
skarbie popatrz na temat topiku: JEGO ŻONA on i ja masakra nie mam wiecej pytań, sama wiesz na czym stoisz - na niczym

ALe nie byłam jego kochanką w takim potocznym znaczeniu. Nie spotylakam sie znim ukradkiem kiedy on potem wracal do zony dla mnie to niedopuszczalne! Poznalismy sie jak oni juz nie byli razem...pokochalismy sie i zamieszkalismy razem, nie sadzilam ze te sprawy z rozwodem beda takie trudne nie wiedzialam naewet ze on dysponuje takim kolosalnym majatkiem:( moze gdybym wiedziala to spodziewalabym sie ze bedzie problem.

Gość Agentka csi
Lagodny Srodek..... ja mysle ze naleza ci sie dobre wyjasnienia, no jesli juz jestescie 5 lat a oni nie sa ze soba 7 to tym bardziej nie rozumiem jego smsow?! Chyba ze to taka para z telewizora - niby osobno, ale bardzo zzyci w przyjacielskich stosunkach. Jesli tak to naprawde wspolczuje.

Czyli co powinnam go zostawic...? BOże to takie trudne wszystko....ja wiem ile ta firma dla niego znaczy, ludzi ktorzy tam pracują od 20 lat....wiem czemu on nie chce tego przekreslic natomiast ona jest nieugieta nie bedzie rozwodu jesli nie dostanie polowy firmy.

Gość Agentka csi
Nie wiem jak wyglada sprawa prawnie, ale moze rozwod moze byc bez podzialu majatku? Nawet Gorniak z tego co czytam jeszcze tego nie uregulowala a juz w zwiazku malzenskim nie jest? Ja mieszkam w innym kraju i tu jest tak ze rozwod najpierw a sprawa majatkowa moze zostac rozwiazywana w pozniejszym terminie. Moze to jakies rozwiazanie? Ale przede wszystkim musisz z nim szczerze porozmawiac, dlaczego z nia pisze, jakimi uczuciami ja darzy i jak widzi cie i twoje miejsce w tym zwiazku.

Agentka nie, wrecz przeciwnie nienawidzili sie i wlaczyli maaaasakra dlatego tak mnie zdziwł ten cholerny sms!