Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulinaaa.

z 7 miesięczną córeczką do Egiptu

Polecane posty

Gość Paulinaaa.

Ktoś był?

Gość latają ludzie z takimi
małymi dziećmi ale osobiście nie polecam. Inny klimat, inna flora bakteryjna, dorośli się nie umieją ochronić przed tzw. "zemstą faraona" a co dopiero takie malutkie dziecko. No ale jak wolisz zamiast na plaży spędzić urlop w egipskim szpitalu to możesz lecieć ;)

Gość ljpoaaa
o raczej nie

Gość licencjatka_ona
daj spokój. Moi rodzice w tamtym roku chcieli zabrać moją 5 letnią siostrę, na szczeście się rozmyślili i bardzo dobrze zrobili. wszyscy byli zadowoleni. a takie maleństwo to juz w ogole się "nie nadaje" do takich podróży, wysokich temperatur itd itp. Odpuśccie. ewentualnie polskie morze z takim maluszkiem. Naprawdę narobicie sobie tylko klopotu...

jest tyle pięknych mijesc do odwiedzenia a Ty do Egiptu z takim maluchem? inna zupełnie flora, nic nie zobaczysz z męzem/partnerem no chyba że bedziecie chcieli wozić 7 miesieczna kruszynę nocami w autokarach... odradzam zupełnie...

jeżeli chcesz jechac z małym dzieckiem gdzieś gdzie napewno będzie pogoda, jedź np na wyspy kanaryjskie, na majorke (ceny takie same lub mniejsze jak Egipt) a inna pogoda, inne temperatury i nie złapie Was klątwa faraona...

Gość Paulinaaa.
Polskie morze odpada. Niewiadomo jak z pogodą, zimna woda itd. z Majorką to nawet dobry pomysł

Gość o boze jakie nudy
czy mamuski co maja takie genialne pomytsly to ogladaja wiadomosci? Moze lepiej do Libii z nia pojedz :O

Gość mamachichi
ja polecam lanzarote, więcej spokoju, łagodniejszy klimat, my byliśmy z dzieckiem ciut starszym i byliśmy zadowoleni

wez ze soba duzo wody, dla dziecka, bo jak dasz mu do picia tej wody mimo ze bedzie przegotowana to dostanie rozwolnienia, ja zawsze zabieralam ze soba wpodroz wode humane dla dzieci w kartoniku, moj synek dostal kiedys rozwolnienia tylko dlatego ze dlam mu do mleka wody ktorej nie znal,i mialm caly urlop zmarnowany

Gość mamachichi
no i faktycznie może Egipt nie jest teraz najlepszym wyborem na podróż z dzieckiem chociaż biura już znów zaczynają wysyłać tam ludzi a ja nie jestem panikarą to bym chyba dziecka tam małego nie zabierał, w razie gdyby trzeba było nagle wracać, wyobrażasz sobie czekać np na lotnisku z dzieckiem 24h?

Gość zroznicowana
Ja z 5-miesiecznym synkiem bylam w Hiszpanii,ale jechalam samochodem,balam sie tej drogi jak nie wiem,ale synek byl tak grzeczniutki,na miejscu tez byl grzeczny.Mysle ze jak ma sie spokojne dziecko to podrozowanie z takim maluchem nie jest zadnym koszmarem.W tym roku tez jedziemy :) Teraz moj szkrab ma 2-latka zobaczymy jak tym razem ta wyprawe zniesie

Gość Paulinaaa.
Już się wszytsko w miare unormowało przecież, wiem że wode zabrać. Tak piszecie jakbym była lekkomyślą, wyrodną matką.

Gość hmmmm mmmmm
do Egiptu latem ? Raczej nie . Za goraco , inny klimat , jesli juz chcesz leciec do Egiptu z takim maluchem to lepiej zima, kiedy tam jest najchlodniej Ale ogolnie mysle ,ze lepiej gdzies do Europy

Gość do tych
brudasow to samabym nie pojechala:Onie mowiac juz o zabieraniu takiego malenstwa:O I co Ty chsesz tam robic w tym kraju dzikusow?:O Wybiersz sie gdzie w Europe.My z malutkim dzieckiem zwiedzalismy Wlochy-Toscania,Hiszpanie,Chorwacje,Francje

Gość mamachichi
unormowało się dopiero co, cała afryka północna jest w napiętej sytuacji, a nastroje społeczne są raczej bojowe, ja bym tam dziecka jeszcze nie zabrała, a latem to tam jest tak gorąco, że już w ogóle, znajdź jakieś miejsce o łagodniejszym klimacie i mniejszym zagrożeniu rewolucją

Gość do tych
to jest dzicz i nigdy nie wiadomo co im strzeli do glowy:O

Gość mamachichi
do tych-a czy kiedykolwiek tam byłaś że tak lekko oceniasz, jestem pewna, że nie, a ja byłam już kilka razy i zawsze lubię tam wracać, jest to świetne miejsce dla nurków, a ja z bratem nurkujemy już od kilku lat, to, że ludzie walczą o demokrację, pracę i lepszy byt daje Ci prawo do nazywania ich dzikimi?nie, bo narody europejskie też mają takie rebelie w swojej historii

myślę że Hiszpania będie ok, albo kontynentalna albo wyspy (tylko an wyspy lot trwa około 5 godzin), więc możesz leciec na kontynent,a na wyspy i egipt przyjdzie pora za 5-6 lat jak córka będzie miała radochę z basenów i nurkowania z maską :)

Gość ruanda
Cóż - jak byłam w Epipcie, to obok rozłożyła się para Angoli - z 6 TYGODNIOWYM dzieckiem. NA SIEDZĄCO, w wózku typu parasolka. No comments. Dla mnie - nienormalni zupełnie, przecież takie dziecko ma bardzo delikatną skórę, nie sposób smarować bez przerwy, a nawet pod parasolem można dostać poparzenia słonecznego, bo promienie się odbijają od wody i piasku. Do tego inna flora bakteryjna, nawet jak się ma swoje słoiczki, to przeciez butelkę czy łyżeczkę czymś się myje. A że nie brakuje debili, którzy mózgu nie mają - to i ciągną dzieciaki bezmyślnie. Byłam na wycieczce w Kairze - 26 godzin, z czego ponad 8-9 jechało się autokarem w jedną stronę. I jacyś idioci zabrali dzieci - jedno z 5 lat, a drugie jakiś rok - to male rzygało całą drogę, i nie wiem czy to się szpitalem nie skończyło, bo takie dziecko się bardzo szybko odwadnia.Ale co tam, najważniejsze jest przekonanie, że posiadanie dziecka nie może ograniczać

Gość fififfi 77
fuj egipt??? raz byłąm w tej syfiarni, zalazku wszelkich zakazen i nigdy wiecej, oprocz idealnych warunkow do nurkowania nic ciekawego tam nie znajdziesz,polecam goraco chorwacje, wyspy greckie, majorke no i wlochy ale te ostatnie troche mniej bo woda tam juz nie jest taka krystaliczna

Gość do tych
Rozwalilas mnie:D tez nurkuje :)sprobuj moze zima w naszym baltyku sie zanurzyc to zobaczysz jaka fraja.Ponurkuj na wrakach-tam dopiero sa widoki albo w jaksinaich-cenoty mowi ci to cos?;) a w takim Egipcie kazdy z fajka sie zamoczy i uwaza,ze nabyl stopien nurkowy:D

Gość Paulinaaa.
Nie wiem dzie wy macie ten brud, chyba złe biura podróży wybieracie w takim razie. Byłam w Egipcie pare razy, ostatni raz 2 lata temu i na nic nie narzekam. a 3 miesiącu ciązy byłam w Afryce co wydaje się kraj jeszcze bardziej zacofany a nic mi nie było.

Gość zroznicowana
I wybieraja hotele najnizszej kategorii,no to wtedy o brod i syf nie trudno :P No niestety gdy chce sie wypoczac w dobrych warunkach trzeba troszke wiecej zaplacic,a nie skapic na wakacje a potem biadolic ze syf itp....W Polsce tez jest syf gdy sie wybierze miejsca najtansze.

Gość gghh
Paulinna a Egipt nie jest w Afryce? buahahahahaha

Gość mamachichi
a mnie akurat to nie bawi, w jaskiniach nie nurkowałam, a w bałtyku i polskich jeziorach owszem i nie podobało mi się, nurkowałam tylko, żeby papiery zrobić, ale nie o gustach nurków(swoją drogą większość uważa, że jednak egipt to mekka nurków) tu dyskusja tylko o sposób w jaki się wypowiadasz o innych narodach, tak Was cholernie wkurza jak się Anglicy czy Niemcu źle o Polakach wypowiadają ale inne narody obrażać to już inna bajka

Gość gghh
słuchaj nie jedz tam z córeczka, w ogole nie polecam wakcji w Egipcie lepiej doplac i jedz na jakies wypasione wakacje w EUROPIE JEST POPROSTU BAJKA, W eGIPCIE I W tUNEZJI TYLKO HOTELE I BASENY SA PIĘKNE A RESZTA SMROD BRUD I UBOSTWO:d

Gość do tych
Niektorzy musza sobie globusy kupic:D

Gość nijaka bakaaa
Paulinaaa-- A egipt jest w azji czy w europie??

Gość do tych
Jasne,ze w egpicie wszyscy nurza bo na inne wyjazdy ich po prostu nie stac Znajomych jak zapytasz gdzie byli na urlopie to zawsze Egiptowo czy Tunezja:O