Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Motylek20wlkp

Start diety 06.03.2011-kto sie przyłączy ?

Polecane posty

Gość do kaja300
zjechalas libenter czy jak jej tam i piszesz zeby poczytala o RACJONALNEJ diecie a sama wpierdalasz kapuste....no nie ma to jak hipokryzja.......

nie wpierd...lam kapusty, tylko schudłam na tej diecie, a teraz racjonalnie sie odzywiam:) i zupke warzywną na bazie kapusty jem od czasu do czasu jak mnie najdzie ochota czyli zwykła jarzynówka bez smietany :)

hej, widze ze u Was sporo motywacji, ktorej mi brak, bo watek jest mlody i wszystkie sa jeszcze pelne zapalu, wiec chcialabym sie przylaczy, mozna? :P Libenter, moim zdaniem mozna schudnac 10kg w miesiac, ale Tobie to sie raczej nie uda jedzac cokolwiek, bo moim zdaniem jestes na nieodpowiedniej diecie, ktora narobi Ci wiecej krzywdy niz porzytku.

Gość Italianaaaa
hmmm 10kg w miesiąc? ale jak to zrobić? zaciekawiłaś mnie :P ja jestem na diecie 1000/1200 i chudnę na miesiąc około 5kg :P

Gość Panna Marzanna
Nie było mnie przez chwilę, a tu taka żywa dyskusja :) Pogoda się psuje, pada deszcz, ciśnienie spada i przysnęło mi się z lekka... Muszę się poratować jakąś kawą, ale najpierw zjem obiad. Co nowego u Was? :)

Gość Italianaaaa
Do Panna Marzanna a u mnie też pogoda do kitu ;/ pada deszcz i ponuro, aż nie chce się z domu wychodzić :P

Gość Panna Marzanna
kaja nie miałaś jojo po kapuściance?

ja obliczyłam sobie na tej stronie http://www.programy.u.waw.pl/zapotrzebowanie-kalorie.php ile powinnam jesc kalorii zeby schudnac,wyszło mi około 800 kcal wiec staram sie jesc tyle kiedys udało mi sie w ten sposób schudnac i nie miałam jojo wiec teraz odchudzam sie tak samo zeby stracic reszte kilogramów.dzisiaj zjadłam rano kefir 400g i jabłko popołudniu kasze gryczana 100g z brokułami i przed chwilka mały jogurt jogobella i troszeczke kapusty kiszonej i dzisiaj biegałam przez godzinke.

Gość Aliaa
Chciałabym zobaczyć 5 z przodu.Teraz ważę 64.Schudłam z 71 kg a teraz waga stoi,nie mogę dalej chudnąć.:(

Gość Panna Marzanna
A ja właśnie wróciłam ze spaceru z psem. Śniegu coraz mniej, ale straszne błoto w lesie. Co do kapusty... ,,kapusta głowa pusta"...jak widać wraz z ubytkiem kalorii ubywa też szarych komórek.. ale każdy ma taką dietę jaką chce i jaka mu odpowiada. Dziewczyny trzymajcie się, damy radę, wiosna tuż tuż :)

szkoda ze niektóre wieloryby nie mają odwagi pisac pod czarnym nickiem. :) :) :)ide powpier..lac kapuste, moze jutro bde chudsza o 3 kilo? złosc pięknosci szkodzi ,wiec spadam przed tv, zeby sie zrelaksowac:)

panna, wróciłam z 86,60 na 82, bo sobie pofolgowałam,, ale na przełomie roku trudno mówic o jojo, kiedy człowiek sie nie pilnuje. po kazdej diecie waga wraca, jesli człowiek wraca do poprzedniego jedzenia.

Kaja a Ty teraz jestes tez na kapuścianej ?ładnie schudłas na tej diecie :-) ja dzisiaj zjadłam troche kapusty ale nie moge polubic tego smaku :-( jem jogurty albo kefiry naturalne do tego warzywa,kasze,czasami płatki owsiane. przez 5 dni zgubiłam narazie po 1 cm

Gość Panna Marzanna
kurde mam nadzieję, że to nie do mnie było z tym wielorybem...też jestem pomarańczowa...:(

Gość Panna Marzanna
kapusta jest ok, jako baza do surówki z innymi warzywami jest niezastąpiona i to zarówno biała jak i czerwona, ale fakt niezależnie od diety trzeba uważać co się je bo te nasze obecne starania i wyrzeczenia pójdą na marne. Do jutra dziewczyny :)

oczywiscie, ze nie do ciebie.:) ja staram sie jesc zupe kapuscianą jako zupe na obiad, a poza tym tez jog.naturalny, serek wiejski, mleko z płatkami, owoce,warzywa.unikam chleba, tłustych mięs, sosów, zup ze smietaną czy zasmażką.starm sie nie podjadac czipsów, paluszków itp. zupy mozna robic z przeróznych mrożonek, a ja uwielbiam kapuste i ona mnie zapycha. rzdko mam wzdecia, bo dodaje swiezy koperek, zioła prowansalskie, kminek i ogólnie moja zupa mi smakuje a ma mało kalori.

Gość Panna Marzanna
witajcie :) kaja, nie wiem jak Ty, ale ja się odzwyczaiłam od chleba i nawet mnie do niego nie ciągnie. Ja też dodaję do potraw dużo ziół i przypraw. Jakiś czas temu posiałam sobie szczypiorek i pietruszkę, a niedługo wysieję jeszcze różne sałaty, rzodkiewkę i inne zioła. Mam nadzieję, że w lesie trochę przeschło bo chciałabym pobiegać. W poniedziałek jadę do rodziców więc przez weekend ścisły post. Miłego dnia dziewczynki :)

Gość frycia.1987
Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Od 3 dni jestem na diecie bez chleba, ziemniakow-i tak nie przepadam za nimi, bez potraw wysokotluszczowych, ale za to duzo owocow, warzyw, jogurtow, bez kolacji oczywiscie, a jak mam chec na cos to marchewka-uwielbiam ja:) Bylam na takiej diecie rok temu i przez 2 miesiace schudlam 5 kg i uwazam ze to dobry wynik.Zamierzam teraz swoja diete juz trzymac caly czas aby oczywiscie nie wystapilo jojo. A i dodam ze nie odmawiam sobie jesli np mam chec na czekolade to raz w tyg kawalek ugryze, lub np raz w miesiacu cos tlustego ale to 4-kesy

Gość frycia.1987
a i pije 1,5 litra wody z aqua slim i do tego jeszcze ok 0,5 litra zwyklej wody

hej, frycia dodaj sobie do diety białko w postaci np got.nogi z kurczaka lub piersi z indyka podduszonej na 2 łyzeczkach oliwy z oliwek. rada od dietetyka dla kolezanki. ja z kolei uwielbiałam chlebi ziemniaki, ale tez teraz raz w tygodniu podjadam ale bez tłuszczu:)

Gość frycia.1987
wiem wiem, od czasu do dosu zjem piers z kurczaka gotowana, lub mieso drobiowe grilowane

Gość Panna Marzanna
frycia spróbuj ugotować sobie pierś z kurczaka w postaci nafaszerowanej roladki. Rozbijasz pierś, rozkładasz na niej to na co masz ochotę: rodzynki, suszone śliwki, podduszone pieczarki, szpinak, biały ser lub świeże zioła (do wyboru), zwijasz, posypujesz pieprzem i solą, zawijasz w folię aluminiową jak cukierka, wrzucasz na wrzątek i gotujesz ok 15min. Można robić wersje na słodko lub ostro. Dzięki temu gotowana pierś się nie nudzi i nie jest taka mdła w smaku :)

Gość frycia.1987
Ja akurat nie chce mieszac dan..wiec jak mam ochote na takie rzeczy to wole zjesc wszystko osobno i w odstepie czasu

Hej dziewczyny jak tam weekend ? ja dzisiaj jade na urodziny do siostry ale pozwole sobie na kawałek tortu czy sałatki. od jednego dnia nie przytyje :-) wieczorem pobiegam troszke dłuzej i spale chociaz czesc tych kalorii z urodzin :-) miłego dnia wam życze :-)

Gość Aliaa
Dziś miałam ważenie-jest lekki spadek wagi.Z 64 do 62,8.

Gość Aliaa
Dziewczyny-niedziele są ciężkie,bo tyle pokus czeka.Ciężko się powstrzymać,żeby nie jeść tych smakołyków.A jak Wy sobie radzicie?

Gość Panna Marzanna
Witam w niedzielne południe :) Aliaa to co mogę Ci zaproponować to spacer, jest tak pięknie i ciepło, że aż żal siedzieć w domu. Ja właśnie wróciłam, a po 2 kawce którą łykam na tarasie, mam trochę czytania więc do obiadu jakoś zleci, a potem może pójdę pobiegać. Miłej niedzieli :)

Czesc dziewczyny co tam u was? ja dzisiaj wstałam pozniej i pozniej jadłam sniadanie mały jogurt naturalny i sałatke ale tylko był w niej pomidor,ogórek, i cebula. a teraz wychodze na długi spacer :-)