Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulsss

zapalenie ucha-doświadczone mamy

Polecane posty

Gość anulsss

Mam pytanie - czy zapaleniu ucha środkowego zawsze towarzyszy przeraźliwy płacz niemowlęcia? Moja 3-miesięczna córka jest marudna, rozdrażniona i lekarka skierowała mnie do poradni laryngologicznej. Ciekawa jestem jednak czy zapaleniu ucha zawsze towarzyszą wrzaski. Moja mała owszem, czasem zanosi się płaczem ale zachowała resztki pogody ducha - czasem się uśmiecha i coś gaworzy. Jednak ma zaburzenia apetytu - przespała całą noc bez jedzenia i rano dopiero po którejś próbie nakarmienia zaczęła jeść. W ciągu dnia też je rzadziej i w mniejszych ilościach. Czasami jestem pewna, że odczuwa jakiś nagły ból, bo powiększają jej się oczka i zaczyna głośno płakać ale zwykle szybko się uspokaja. Ciągle jęczy, mruczy i stęka - jak na mój gust to jest to jakiś ból o umiarkowanym nasileniu a wiem, że uszy bolą potwornie.Chce leżeć ciągle na bokach i często kręci nerwowo główką. Jest rozdrażniona i niespokojna. Co może ją tak boleć i co może jej dokuczać. ma mocno rozpalona główkę ale nie ma gorączki. Jakie macie doświadczenia z zapaleniem ucha? Czy jego objawy mogą być takie łagodne?

moj maly plakal ale ne wrzeszczal jakos zbytnio, ogolnie to najgorsza byla chyba goraczka wysoka. niech lekarz zajrzy w uszy, zwykly lekarz moze nawet zbadac ucho, to nie jest zadna wielka filozofia stwierdzic zapalenie ucha.

Gość wcale się nie dziwie
mój mały właśnie tak przechodził zapalenie ucha. dodatkowo wymiotował po jedzeniu, ale to tez normalne:)

ja sie wogole nie zorientowalam az mu sam bebenek nie pekl! mam nauczke na przyszlosc ze nie musi byc wcale wrzask zeby dziecko mialo zapalenie ucha. ani nie tarl ucha, ani nie mial czerownego, mial sama goraczke i troche pojekiwal czasem.

Gość Panikara jakich mało
Zdesperowana - świetna stopka :D

Gość MI_zielone
Moja corka nie dawala sie odlozyc, odrazu sie darla, jak tylko ja chcialam polozyc. Na rekach byla spokojna. Poza tym nie dawala dotknac ucha, aniz mierzyc sobie w nim temperatury. Miala 2 razy zapalenie ucha i za kazdym razem to byla komplikacja po katarze i bylo to gdzies w okolicach wyzynania sie zebow. Przy drugim zapaleniu miala wysoka goraczke i wymiotowala, ale to chyba tylko od tej goraczki.

Gość bukaa
Mó syn nie miał żadnych objawów! Nie płakał, nie miał temperatury, nie tarł ucha. Jedynym objawem była wydzielina z ucha. kiedy pojechałam w nim do szpitala, okazało się, ze ma przenoszone zapalenie ucha.

Gość Mama parki
Witam. Mój syn jak miał 3 miesiące to miał zapalenie ucha na szczęście lekkie bo w porę wykryte. Objawiało się to tym że był marudny i wypluwal butelkę żeby złapać oddech. Zauważyłam że zamiast noskiem to oddychal tylko ustami w jakimś poradniku wyczytałam że może to być powikłanie po przeziębieniu prowadzące do zapalenia ucha. Wtedy dokładniej przyjzalam się synowi i jak doszłam do wniosku że coś nie tak to wygoniłan męża do lekarza z nim. Ona skierowała do laryngologa a ten zapisał mu antybiotyk choć powinien dostawać zastrzyki ale lekarz powiedział że zastrzyki absolutnie nie bo takie małe dziecko może przez nie nie chodzić. A z kolei Antybiotyk nie mógł być podawany dłużej niż 5 dni. No i pomogło