Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ivana trampek

KAŻDA osoba z rodziny ofiar ze Smoleńska dostanie po 250 000 zł!!!!

Polecane posty

Gość jesteście podli i zawistni
Gówno cię obchodzi, boś głupia. A petycję sobie wydrukuj i podcieraj się nią na bieżąco.

A ty dyrektore do zadanek z matmy, w podskokach 🖐️

Gość podpisalabym ta petycje
gdybym widziala jakis jej sens. Ale niestety nie widze, bo co z tego, ze umieszcze tam swoje nazwisko jak to nie bedzie mialo zadnego znaczenia? Rozumialabym jeszcze gdyby petycja miala by byc poczatkiem jakiegos protestu, ale podpisywac cos dla samego podpisu? Jakos mnie to nie przekonuje. Oczywiscie jestem przeciwna tak wysokim odszkodowaniom jednak skonczcie juz porownywac ta tragedie do tej gdzie zgineli ludzie jadacy busem:O Katastrofa smolenska byla katastrofa narodowa, bo zgineli ludzie z rzadu (byli jacy byli, ale z rzadu) i dlatego odszkodowania sa wieksze niz dla zwyklych ludzi.

Nie trzeba być mądrym by widzieć jak głupi i zachłanni są wieśniaki z wiejskiej. Nie należy im się i każdy (przy zdrowy zmysłach) to widzi, banda macior przy korycie zasiadła i nie puści choćby nie wiem co.

Nie dostrzegacie własnej głupoty. Nie wiecie niczego na temat odszkodowań. Nie macie pojęcia jak to wygląda w innych państwach. Sprawy sobie nie zdajecie na jaką kwotę opierają pozwy przeciwko Skarbowi Państwa składane np. przez morderców czy pedofilów siedzących w więzieniach i skarżących się na złe warunki pobytu tamże. Ogólnie niczego nie wiecie, ale do wykrzykiwania idiotyzmów każdy z was jest pierwszy. POLACZKI :D

Gość andzia...........
Moj kuzyn zginal w czasie pracy w wypadku. Zostawil niepracujaca zone, 4 dzieci, i kredyt.... Od zusu dostali jedynie marne renty....

do "jersteście podli i zawistni" - wypchaj się miłosierna tak się składa że to i z moich CIĘZKO ZAROBIONYCH PIENIĘDZY BĘDĄ TE MILIONY. mNIE WYWALI KOMORNIK Z MIESZKANIA GDY STRACĘ PRACĘ A ONI - MOGĄ SIĘ OPIER....Ć DO KOŃCA ŻYCIA. a ICH BACHORY JUŻ SIEDZĄ W POLITYCE. Szlachta pier....na ich mać. Solidarnościowe dziady, ukorzeniły się. O to mi idzie.

No dobrze, mądralki. Podpowiem wam tylko, że gdyby feralnego 10 kwietnia do Tupolewa, zamiast polityków, generalicji i rodzin katyńskich wsiadła wycieczka uczniów i doszłoby do wypadku, odszkodowania byłyby równie wysokie, jak nie większe. A wy byście tak samo kłapali dziobami. odsyłam do Ustawy z 2007 o dochodzeniu roszczeń w postępowaniu grupowym. O ile cokolwiek zrozumiecie.

"Nie macie pojęcia jak to wygląda w innych państwach." Każde państwo jest inne nie można ich ze sobą porównywac tłuku. " Sprawy sobie nie zdajecie na jaką kwotę opierają pozwy przeciwko Skarbowi Państwa składane np. przez morderców czy pedofilów siedzących w więzieniach i skarżących się na złe warunki pobytu tamże." A co to ma z tematem wspólnego? "POLACZKI " A ty co jesteś, angliczek?

Nie, ja jestem Polakiem. A to ma wspólnego, droga Bumbumshoko, że odszkodowania od Skarbu Państwa idą w MILIARDY ZŁOTYCH rocznie.

babino - gdyby tam poległa grupa uczniów nie dostałaby rodzina ułamka tej kasy. Pomijając drobne detale - jak bizantyjskie pogrzeby na koszt Państwa, jakieś renty (już powypłacane) składki, datki i cholera wie ile jeszcze. A tu nie chodzi o biedaków (poza ochroniarzami BOR i załogą samolotu) tylko osób świetnie poustawianych.

Ivana, głupiaś jak but. Nie wiem skąd tylu kretynów się nabrało, dzieci kurwa neo :O

"odszkodowania od Skarbu Państwa idą w MILIARDY ZŁOTYCH rocznie." No to jeszcze brakuje dać kolejne miliardy dla tych pieprzonych obiboków.

no to nie babino - tylko chłopino. Masz trudności ze zrozumieniem - NO TO CHODZI MI O ELEMENTARNĄ SPRAWIEDLIWOŚĆ. Bo w tym przypadku bezczelność i roszczenia biją wszelkie rekordy. W wpychaniu chciwych łap w kieszenie obywateli. Kłapiesz, jakbyś i ty obłowił się przy tej okazji,.

Oczywiście, też jestem za tym, by odszkodowania dla rodzin ofiar wypłacali z własnej kieszeni urzędnicy Kancelarii Premiera RP, którzy lot organizowali (Premiera, nie Prezydenta - dobrze czytacie). Niestety, samolot był państwowy i wypłatę odszkodowań normują przepisy prawne. Gdyby delegacja z 10 kwietnia leciała samolotem rejsowym, LOT-u na przykład i maszyna by spadła, odszkodowania szły by w miliony dla każdego z członków rodzin ofiar. I też byście pyskowali.

a durnego trepa ty "polaczku " jak to napisałeś - podejrzewam pisowski obszczymurze możesz w lustrze zobaczyć. U nas na takie coś mówi się - ciulu.

Gość 1 min szukania w necie i
"Brazylijski sąd nakazał Air France wypłacenie ponad 540 tys. euro odszkodowania rodzinie czterech brazylijskich ofiar katastrofy Airbusa 330, który półtora roku temu spadł do Atlantyku. W tej najtragiczniejszej w historii Air France katastrofie zginęło 228 osób." Jakies brazylijczyki dostali 2x więcej niż elita państwa Polskiego

No tak, Ivanka, retoryka na najwyższym poziomie :D Jak się nie ma elementarnej wiedzy, a zabiera się głos w dyskusji i ktoś ci podaje fakty, które nie są po twojej myśli - bo rozumek przyciasny - to musi być pisior. Dla ciebie złotko mogę być nie tylko pisiorem, ale nawet kutasem. I tak od tego mądrzejsza nie będziesz :)

Rodziny ofiar z Concorde'a - 2000 rok - dostali po milion euro na łebka, a tam sama elita leciała, bogaci ustawieni ludzie. Ot pieprzone złodziejskie świnie.

Gość ladaco....
pomyślcie ile wydajemy ze swych kieszeni na lewe renty alkoholowe a te chu.je stoją pod sklepami i w parkach i chleją za nasze:classic_cool:

albo to http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_lotu_Iran_Air_655 "29 lutego 1996 rząd Stanów Zjednoczonych zgodził się wypłacić odszkodowanie rządowi Iranu w wysokości 61,8 mln. dolarów za 248 obywateli irańskich, którzy zginęli w katastrofie. Na sumę tę składało się 300 tys. dolarów za każdą ofiarę aktywną zawodowo i 150 tys. na każdą nieaktywną. " wstyd z taka jamłużną jak tusku wyskakiwać

Jeżeli chodzi o komisję majątkową, pełna zgoda. Ale niestety, mieszkamy w katolandzie i nic zmian nie zapowiada.

i tu tez ciekawie: "Adwokaci rodzin 71 ofiar ubiegłorocznego zderzenia samolotów nad Jeziorem Bodeńskim domagają się 150 mln franków szwajcarskich odszkodowania Oznacza to, że rodzina każdej z ofiar otrzymałaby ok. 2 mln franków. "

Przede wszystkim, trochę kultury by ci się przydało Bumbumshoko. Niestety, muszę cię zmartwić, ale jedyne odszkodowanie na jakie mogłem liczyć, to to za złamaną nogę 10 lat temu. W swojej ciasnocie umysłowej jesteś w dodatku wyjątkowo podłą i zawistną babą. EOT.

DOKŁADNIE o to mi chodzi. O rozpieprzanie NASZYCH pieniędzy przez ludzi - którzy sami do niczego się nie dokładają, I nikt tego nie kontroluje. A próba protestu - powoduje reakcje takich jak ten cieć "jesteście podli itd." Ciężkie miliardy pożera kościół katolicki, partie polityczne . Dobrze, że choć prasa czasem coś wywęszy.

1 min szukania - bo takie są standardy w tego typu sprawach, ale do kogo ta gadka, przecież oni już petycję podpisują. Żal patrzeć na taki upadek wartości w narodzie, którego bądź co bądź jestem częścią.

Haha to, to, że napiszesz, że gdzieś w przeszłości wypłacono takie kwoty, ma oznaczać, że jest to dobre i można to powielać? Co to za głupota...