Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszmirkaa

Mojej córce ciagle sie ulewa, dlaczego??

Polecane posty

Gość kaszmirkaa

Po karmieniu ciagle sie jej ulewa, miedzy przerwami do kolejnego jedzenia (3h) ciagle... i przeszkadza jej to w spaniu bo przed kolejnym ulaniem wybudza sie, zasypia i tak w kólko. Teraz za 30 min ma jesc, a tu znowu leje sie z niej masakrycznie. Dosc ze ja przebieram z 15 razy dziennie to praktycznie nie śpi.

Gość 8987654678
a podnosisz po jedzeniu żeby jej się odbiło?

Gość kaszmirkaa
jasne, trzymam ja w pionie na ramieniu do momentu az sie jej odbije

Gość po pierwsze
A łóżeczko masz postawione płasko czy pod kątem? U malutkich dzieci to niby normalne, ale jak za dużo to może byc refluks.

Gość Nasza pediatra żartuje, że...
Moja córka miała to samo i nie pocieszę cię chyba, ale do 7 miesiąca:( W rodzinie się ze mnie śmiali, że do każdego karmienia mała ma nową "kreację", ale niestety, przebierałam z częstotliwością dokładnie taką jak ty:)

Gość kaszmirkaa
ma 3 tygodnie. Lezy całkiem płasko

Aha, jeżeli karmisz mlekiem modyf. to podaj mleko przeciwko ulewaniu. Ja karmiłam piersią do 9 miesiaca, więc nie miałam zbytnio możliwosci złagodzenia ulewania.

Gość po pierwsze
To koniecznie ustaw łóżeczko pod katem. Od strony główki podłóż kilka książek aby nie leżała płasko.

Gość kaszmirkaa
ale ona jest jeszcze za malutka zeby lezec pod katem. Karmie ją piersią.

Gość po pierwsze
Nie jest za mała. Chodzi mi o całą powierzchnię ciała a nie tylko poduszkę pod główkę. Naprawdę to jest normalna i prawidłowa pozycja. Zreszta najlepiej zapytaj lekarza.

Gość justyna19
mojej corci tez sie bardzo ulewalo na poczatku nawet po odbiciu. a moze to kwestia czasu? moja ma 3miesiace i juz prawie wogole jej sie nie ulewa.

Gość kaszmirkaa
a to jeszcze killka miesiecy przed nami z tą zabawąw przebieranki

To prawda z łóżeczkiem! Nie kładź grubej poduszki, tylko pod nogi łóżeczka, te pod główką, podłóż po grubej książce, wtedy małej będzie lepiej, a ty masz pewność, ze nie zaksztusi się wymiocinami. Tak będzie dla dziecka dobrze. No i niestety, musicie się przemęczyć i odczekać, kiedyś to minie:)

Moja córka bardzo ulewała. Skończyła dopiero w 7-8 m-cu. Jechała od poczatku na mleku Bebilon AR (przeciw ulewaniu) - troche pomagało. Potem przeszła na mleko typu "R" (głównie Bebilon 2R) Tak jak mówia dziewczyny, podłóż książki pod jedną stronę łóżeczka tak aby córcia cała leżała pod kątem. Jesli mocno ulewa może sie zachłysnąc. Nie chce Cię straszyć ale synek mojej sąsiadki zachłysnął się leżąc na wznak i miał zachłystowe zapalenie płuc.

mój synek ulewał do 10 miesiąca życia. karmiłam piersią więc żadne zagęszczacze nie wchodziły w grę. tak jak dziewczyny pisały podłóż książki pod nóżki łóżeczka, albo kup specjalny klin dla niemowląt. mój na takim spał, leżał. nigdy nie kładłam go na płasko. nigdy też nie zostawiałam samego nawet gdy spał. zawsze byłam blisko, w nocy spałam bardzo czujnie, nie raz zrywając się na równe nogi bo on się zalał mleczkiem (pomimo spania na klinie). musisz mieć duuuużżżżżżoooooo cierpliowści, dużo ubranek i dla dziecka i dla siebie i dużo pieluch tetrowych do podkładania pod buźkę. w końcu minie!

Gość a moze sie zaczyna
alergia pokarmowa tak bylo u mojej malej potem okolo 4 tygodnia wysypka i zadkie czeste kupki obserwuj