Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania21301231203213

jak myślicie? to jakieś realne zagrożenie? boje się..

Polecane posty

Gość ania21301231203213

Mam nadżerkę od paru lat co najmniej. wykryto mi ją kiedy rozpoczełam współżycie i poszlam do gin pierwszy raz w wieku 18 lat. Juz wtedy przy badaniu delikatnie krwawiła . Byłam u paru lekarzy przez te pare lat ,podobno dobrych i prawie każdy mi mówił że nie ma potrzeby jej usuwać..Teraz mam 25 lat Rok temu robiłam cytologie wyszła mi grupa 2. Teraz od jakiś 2 tyg czesto krwawie .. więc poszlam do ginekologa. a on powiedział coś co bardzo mnie zaniepokoiło. Ze oprócz cytologii , którą już pobrał bedzie trzeba zrobić kolposkopie ( czyli badanie pod kątem ewentualnych nowotworów ) i może nawet histopatologie (pobieranie wycinka żeby określić czy kom sa prawidłowe) Powiedział ,że to rutynowe badania przy tak rozległej nadżerce Ale ja sie martwie tym troche.. bo codziennie prawie ost krwawie.. BYlam szczepiona na HPV który wywołuje 70 % raka szyjki macicy ,ale to mi pewności zupelnej nie daje.. Myślicie ,że on mógł coś podejrzewać ,a mi o tym nie powiedzieć ,że mne wyslałna te badania tzn ten lekarz?

Gość ania21301231203213
up

Gość ania21301231203213
bo wiem ,że wy nie jesteście lekarzami itd. ale co na moim miejscu byście pomyśleli? myslicie ,że on mógl np widzieć ,ze to może być rak ,ale mi o tym nie powiedział

Gość mmnnio
idź kurwa do lekarza z tego może być rak

Gość ania21301231203213
byłam u lekarza własnie. pobrał cytologie i niedlugo niezależnie od jej wyniku trzeba będzie zrobić kolposkopie.. I ją zrobię za tydzien bo tak mi wyznaczył termin.. ale jak myslicie on coś podejrzewa? tzn lekarz?

Gość mmnnio
idź kurwa do innego

Gość jjjkjj
ja niw wspolzyje moge miec nadzerke?

Gość ania21301231203213
pewnie pójdę i do innego planuje tak zrobić tzn isc do tego co jest bardzo dobrym lekarzem i zawsze do niego chodziłam i potrafil mnie zawsze wyleczyć.. tylko niestety moge do niego pójśc dopiero w pt.. denerwuje sie :(

Gość ania21301231203213
Możesz. ja jak dopirero co zaczęłam współżyc czyi jak miałam wlaśnie 18 lat poszłam do gina i miałam ta nadżerke już wtedy.. tylko wtedy tak sama nie krwawiła ..

Gość ania21301231203213
pocieszcie jakoś :(

Gość njikmk
tez mialam duza nadzerke lecz cytologia wyszla w grupie I i dzieki temu moglam ja miec usuwana (zamrazana)

Gość ania21301231203213
up