Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsfdsfdsfdsfdsf

czy wasze dzieci na usg wkladaly sobie raczki do buzi?

Polecane posty

Gość dsfdsfdsfdsfdsf

moze dziwnie brzmi to pytanie...ale czytalam gdzies ze wyciaganie jezyka moze swiadczyc o zespole downa, czy orientujecie sie czy trzymanie/wkladanie raczek bo buzi tez? prosze o odpowiedzi...

Gość dsfdsfdsfdsfdsf
prosze czy macie pojecie czy te 2 zachowania moga znaczyc to samo???

dziecko w brzuchu mamy może wkladać sobie palce do ust, może ssać kciuka-to nie jest niepokojący objaw, a normalny odruch dziecka :)

Gość moj wkladal raczke
ssal paluszek i urodzil sie zdrowy wiec to chyba tylko takie gadanie

Gość dsfdsfdsfdsfdsf
tak przypuszczalam ale po tym jak gdzies czytalam na forum o wystawianiu jezyka to juz przestraszylam sie nawet i tego ze dziecko trzymalo raczke przy buzi, wkladalo ja do buzi, lizalo itd itd... takie usg to wielki stres... dzieki!

mój ciągle wypychał język :P aż byłam zdziwiona i zaniepokojona że taki wielki ma :P ale lekarz widząc moje zdenerwowanie bardzo szybko mnie uspokoił i stwierdził ze nie mamy żadnych powodów do niepokoju, bo malutki jest zdrowy (przynajmniej usg na to wskazywało). kciuka ssał praktycznie na każdym usg od 12 tyg ciąży :) urodził sie całkiem zdrowy :D

Gość dsfdsfdsfdsfdsf
bardzo dziekuje za odp :* chyba nie ma wspanialszej chwili niz zobaczyc swoje dziecko po porodzie i uslyszec ze jest zdrowe...

Gość pierwsze slysze o zwiazku z
wystawianiem jezyka na usg a choroba. Nasza mala tez wkladala raczki do buzi, lekarz nam mowil ze to normalne, bo dziecko w ten sposob uczy sie odruchu ssania, aby po urodzeniu umiec jeśc. Wiec im wiecej ssie palec tym lepiej:) oczywisci ejeszcze w brzuchu, po urodzeniu lepiej zeby palcow nie ssał:)

Gość dsfdsfdsfdsfdsf
wlasnie zdziwilo mnie ze nie ssao kciuka tylko trzymalo raczke przy buzi, wkladalo ta raczke do buzi, wyciagalo do niej jezyk i ziewalo... :)

Gość pierwsze slysze o zwiazku z
nie przejmuj sie, to calkiem normalne. Dziecko bawi sie raczkami, jezykiem 'czuje' i uczy sie nowych rzeczy, ziewa, połyka wody płodowe i wiele innych rzeczy. Nasza mała czesto prosto do monitora podczas ugs ziewała, smiesznie to wygladalo, albo zaslaniala sie raczkami, albo bawila paluszkami. Lekarz sie smial i mowil ze skrecona strasznie, bo co sekunde cos nowego robila (mial problem zeby ja pomierzyc, bo tak sie wiercila, albo sprawdzic czy buzka dobrze rozwinieta, bo akurat wtedy cos raczkami kombinowala przy twarzy). Raz zobie pępowinie zaciskała, chyba sie nią bawila. Dziecko juz wielu rzeczy w brzuchu sie uczy, własnie w ten sposob, wiecnie martw sie na zapas, bo takim stresowaniem bardziej mu zaszkodzisz

Mój synek cały czas wkładał sobie rączkę do buzi i urodził się całkowicie zdrowy :)

Gość cfsdcvdsv
Moja córcia też na każdym usg wkładała paluszek do buzi, a na 3D co chwile wytykała język na przemian z wkładaniem rączki do buzki. Jest całkowicie zdrowym i żywym dzieckiem.

Gość ...ale dzieci z zajęczą wargą
zatykają sobie w łonie usta rączką. Trudno jest tę wadę zdiagnozować przez USG z tego powodu

Gość dsfdsfdsfdsfdsf
dziekuje wam bardzo za odp!!!

Gość ja sie wypowiem
moja nie tylko do buzi wsadzala ale rowniez i do nosa a dokladnie z nosa do buzi :D:D:D:D :)

Gość dsfdsfdsfdsfdsf
dzieki :) mam nadzieje ze bedzie ok...