Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana przyszła mama

jest mi przykro poradźćie mi coś...

Polecane posty

Witam Chciałam się poradzić was kobiet i też wygadać bo jest mi cholernie smutno i przykro.. Jestem z facetem od ok.8miesięcy, zaszłam z nim w ciąże i myślałam, że wszystko będzie w porządku czyli ślub wspólne zamieszkanie itd. początkowo nic o ślubie nie wspominałam bo sądziłam, że chłopak musi się z zaistniałą sytuacją oswoić troche bo wiem, że to duża zmiana zwłaszcza kiedy się nie planowało ani ślubu ani dziecka... Ale niestety moj facet nic nie wspominał o ślubie więc zaczelam z nim na ten temat rozmawiac i uslyszlaam, że poczekamy az dowiemy sie czy z dzieckiem jest wszystko w porzadku i dopiero wtedy bedzie slub. Poczulam sie jak jakas dziwka ktorej ktos machnał dziecko i w ostatecznosci sie z nia ozeni jak juz wyjscia nie bedzie. Czuje sie strasznie, tak cieszylam sie na to dziecko a teraz sama nie wiem co mam robic od 2 dni ciagle placze... Co wy o tym sadzicie??

Dla mnie jego argument ze krotko sie znamy i ze nie planowalismy slubu jest slaby, moim zdaniem jesli mnie kocha to powinien jak prawdziwy facet wziasc za to co sie stalo odpowiedzialnosc..

Gość moze zle to ujął
hmmm a moze po prostru nie chcial z tobą byc tak na amen...... slub cywilny mialam w 5 miesiacu ciazy, to bylo 10 minut formalnosci. bez jaj

Gość matka x 2
a po co Ci slub? zglupialas???? moze to byc jakis palant i pare lat przy nim sobie zmarnujesz... lepiej zostan sama z dzieckiem a on niech placi alimenty a z czasem sie okaze czy moze zostac Twoim mezem czy moze znajdziesz lepszego. Nie marnuj sobie zycia!!! przeciez nie znasz goscia i chcesz go jeszcze przed oltarz zaciagnac?

poczatkowo mowil ze nie mamy kasy na slub wiec go uswiadomilam ze slub cywilny to koszt ok100zl to go zatkalo i nic juz nie powiedzial

Gość kobiety muszą być silne
a faceci, nawet ci dorośli mają mentalność tchórzliwych chłopców, wygodnickich i samolubnych musisz mu przedstawić swoje obawy, teraz nie ma czasu czekać aż jaśnie pan się oswoi z sytuacją, zobaczysz jaka będzie reakcja i zoreintujesz się na czym stoisz

Gość jeśli Cię nie zostawił
to chyba wziął odpowiedzialność wierz mi, że papierek niczego nie zmieni w Waszej sytuacji uważam, że lepiej się dotrzeć bez ślubu i świadomie go wziąć później niż teraz na siłę tylko dlatego ,ze dziecko jest w drodze, a po roku brać rozwód, bo niestety, ale pierwszy rok po urodzeniu dziecka będzie decydujący dziecko zmienia WSZYSTKO w życiu człowieka jest wiele par z wieloletnim stażem, które gdy pojawia się dziecko nie potrafią udźwignąć tego i rozstają się gdy dziecko już się urodzi przekonasz się czy rzeczywiście chcesz mieć takiego męża moim zdaniem nie warto się spieszyć z taką decyzja jak ślub powodzenia:)

chcialabym zeby moje dziecko wychowywalo sie w pelnej rodzinie, ale nie wiem jak to dalej sie potoczy w ogole w zyciu bym nie pomyslala ze takie cos mnie spotka

jesteś w ciąży ok. ale po co od razu ślub, panna z dzieckiem teraz to lepiej brzmi niż rozwódka,

Gość kobiety muszą być silne
tak, to przykre sle prawdziwe, ktos wyzej dobrze napsiał, nie znałaś go dobrze skoro nie przewidziałaś jego reakcji, jeśli chcesz urodzic to dziecko to najważszniejsza jesteście teraz ty i dziecko, facet juz ma zobowiazanai wobec ciebie i będzie je musiał spłacać bez względu na to czy będziecie razem, jeśli on ma sie okazac tchórzem i nieudacznikiem, to lepiej żebys została sama z dzieckiem

a o pełnej rodzinie można było myśleć przed ciążą, teraz poczekaj aż sie dziecko urodzi i czy twój facet stanie na wysokości zadania i będzie potrafił sie wami zajmować,

Ja mu o wszstkich obawach powiedzialam ale on chyba nic sobie z tego nie robi, wiem ze nie znamy sie dlugo ale czasami nawet po kilku latach okazuje sie ze nie znalismy do konca tej drugiej osoby

Gość taka sobie jedna taka
Dokładnie, FACECI TO TRUTNIE, spełnił swój obowiązek , teraz niech płaci na dziecko.Nie płaszcz się przed nim.Ktoś lepiej tam napisał, że lepiej być panna z dzieckiem niz rozwódką.Skoro tak Ci powiedział, to znaczy nie ten.Wiem, że trudno Ci na razie z tym, trzeba czasu i dośwadczenia życiowego, żeby dojść do takich , zreszta słusznych wniosków. Facet jak dla mnie kompletnie nieodpowiedzialny.A co by bylo gdyby dziecko urodziło się chore, oczywiście zakładamy, że tak nie jest. Pewnie by zwiał.NIECH SPADA

Wolałabym zostać sama z dzieckiem niż liczyć na łaskę faceta że się ze mną ożeni!.

On powiedzial ze chce byc ze mna itd ale boli mnie to ze chce czekac az bedzie pewne to czy dziecko jest zdrowe, w zlosci mu powiedzialam ze w takim razie nie potrzebuje jego litosci i nie chce slubu i nie wiem czy chce byc z takim czlowiekiem jak on

kobieto a jak będziesz z facetem bez ślubu to to nie jest pełna rodzina? co ma scalić Twoją rodzinę? miłość, szacunek, wzajemnie świadczona sobie pomoc, czy papierek albo przysięga złożona w kościele? co jest dla ciebie fundamentem prawdziwej rodziny? ja raczej zastanowiłabym się czy to jest facet z którym chcesz tą rodzinę stworzyć. bo jakby mi mój maż tak powiedział w chwili gdy spodziewaliśmy się dziecka (wtedy jeszcze małżeństwem nie byliśmy, ślub cywilny wzięliśmy 2 miesiące po narodzinach małego) to spakowałabym sie i wróciła do swojego domu, a on kolejny raz zobaczyłby mnie na sprawie o alimenty! i to nie dlatego że nie chce ślubu, ale dlatego że nie wie czy chce z Tobą być, że ten związek ma opierać się tylko na dziecku.

Gość kolejna co chce złapać
faceta na dziecko. Opanuj się babolu. Wpadłaś z gościem, którego ledwo znasz (jego reakcja najlepiej o tym świadczy) a teraz chcesz na siłę sie wydac za mąż zeby wszystko było cacy. Pewnie zeby mama i tata nic nie gadali. Pełną rodzinę możecie stworzyć i bez papierka. W życiu bym nie wyszła za mąż za faceta z którym jestem 8 m-cy.

on ma 30lat ja 28 wiec nie jestesmy dziecmi, nie wiem co mam mu jeszcze powiedziec i jak doglebniej wytlumaczyc jak sie czuje. Co wy dziewczynz zrobilybyscie na moim miejscu??????

Gość kolejna co chce złapać
Żle go zrozumiałaś, on nie czeka pewnie czy dziecko jest zdrowe, tylko czy jest jego. Taka jest prawda.

Gość dobrze ci
Załamana przyszła mama ano tak- najpierw siup, później ślub. Trzeba myśleć !!! wszystko robić po kolei-najpierw poznać człowieka, wyjść za niego, a później myśleć o dziecku. boże! dziewczyny czy Wy nie wiecie skąd się biorą dzieci ????????

Gość takajedna00
Poczekaj az dziecko sie urodzi, teraz slub i tak nic nie zmieni. Zobaczysz czy facet sie nadaje na meza. Moze bedziesz sama siedziec z dzieckiem a on nie bedzie Ci pomagal. 8 miesiecy to za malo zeby kogos dobrze poznac. Jak przyjdzie dziecko to wtedy tak naprawde go poznasz. Slub to tylko kawalek papieru. bez niego w kazdej chwili mozesz odejsc a tak to pozniej bedziesz walczyc o rozwod. Zobaczysz czy sie bedzie Toba opiekowal w ciazy i czy Ci bedzie pomagal.

Tak bo to ja sie spuszczalam do niego co ty w ogole wygadujesz?? sam byl swiadom co robi...

a GDYBY BYŁ NAWET CHORE TO CO????????????? SPRAWA TYLKO I WYŁĄCZNIE KOBIETY? SAMA MA Z TYM DAĆ RADĘ? TO PODEJŚCIE JEGO JUŻ O NIM SWIADCZY.NIE NALEŻY SIĘ WIĄZAĆ Z FACETAMI, KTÓRZY TAK PODCHODZĄ DO ŻYCIA.W ŻYCIU JEST RÓZNIE, WIELE RZECZY MOŻE SIĘ ZDARZYĆ, MOŻEMY POTRZEBOWAĆ OD SWEGO PARTNERA POMOCY . A TAKI? NIE JEST W STANIE JEJ NA PEWNO OFEROWAĆ , JEST ZA BARDZO EGOISTĄ.

Gość dobrze ci
Załamana przyszła mama jak suka nie da, to pies nie weźmie !! więc nie wiń jego, sama mu dałaś, wiec masz!

ja chcialam i chce tego dziecka nie moja wina ze faceci to tchorze, myslalam ze wyzstarczajaco go znam, on jest tzn byl dobry zawsze dla mnie i jest ogolnie dobrym czlowiekiem, to jest jego dziecko i on wie dobrze o tym bo kazda noc spedzamy razem...

Gość takajedna00
To co nie uzywalas zadnego zabezpieczenia w tych czasach to lepiej liczyc na siebie, po to sa tabletki antykoncepcyjne. Facet zrobi swoje i moze Cie kopnac w dupe wiec to zaden argument ze sama sie nie zaplodnilas.

dziekuje za opinie a ci ktorzy mi tutaj wrzucaja niech troche pomysla zanim cos powiedza bo jestem w ciazy i wystarczajaco cierpie nikt mi nie musi dowalac dodatkowo

Gość dobrze ci
Załamana przyszła mama tez jestem w ciazy i co z tego? ciężarnym to juz prawdy napisac nie można? inne prawa niby mamy? nie bądź śmieszna:D

Gość jak mnie wkurzaja takie teksty
"jak suka nie da pies nie wezmie". Wy na marsie zyjecie???

Mój mąż , gdy zaszłam w ciążę bardzo dbał o mnie.Kiedy miałam przechodzić badania takie dokładne, czy dziecko jest zdrowe, wspierał mnie.Ponieważ strasznie niepokoiłam się , jaki bedzie wynik tych badań, sam dzwonił do mojego ginekologa, żeby przyspieszyć termin tych badań, bo się męczę psychicznie.