Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harmid

Cena za fotografa 1400 to dużo?

Polecane posty

Gość harmid

W domu, kościele, wesele, plener, album 80 zdjęć. Dla mnie to jest bardzo dużo, ale się nie znam, czy to są standardowe ceny? Myślałam, że moze jakieś 700-800zl.

Wg mnie to przystępna cena , fotografia ślubna kosztuje bardzo duzo , płacisz za okazje w sumie a nie za robote

raczej nie duzo ja placilam 2500 dwa albumy jeden z wesela i slubu wybrane przez nas a drugi z pleneru robionego dwa dni po slubie 40 zdjec (plener) a ze slubu i wesela w albumie okolo 80 zdjec nie pamietam dokladnie

Gość to bardzo tanio
troche psuja rynek. ja nei chcialabym miec fotografa za 700-800 zl. pewnei jakas szmira by z tego wyszla potem.

Gość dwa i pół
my płacimy 3400zł i wiem że zdjecia nie będą tandetne w tym jest albym 100zdj i reszta na płycie (i czy dużo kosztuje czy nie zależy od portfela) bo praca sie nie kończy o 1.00 wraz z oczepinami

Gość Wawa wrzesień tego roku
My mamy fotografa który robił już kilku parom zdjęcia z mojego otoczenia. Za 200 zdjęć w dwóch albumach płacimy 1800 zł. W tym mamy jeden plener darmowy i gratisowo użycza nam fotograf swojego samochodu do ślubu. Zdjęcia plenerowe są innego dnia niż dzień ślubu. Plener 100 km za Warszawą gdzie transport swoim samochodem też gratisowo zapewnia nam fotograf. Zastanawiamy się jeszcze nad druga propozycją fotografa czyli 150 zdjęć papierowych w dużym albumie z wbudowaną ramką cyfrową na której będzie reszta zdjęć i film ze ślubu i wesela. Ta druga opcja to koszt 2200 zł. W ceny poniżej 1500 zł nie chce się mi wierzyć bo zdaję sobie sprawę że dobry profesjonalny aparat drogo kosztuje i musi się stosunkowo szybko zamortyzować aby fotograf mógł zarobić na czysto zanim będzie zmuszony dogonić technologicznie nowy aparat fotograficzny.