Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

happy:)

ciążówki , kobiety dbające o kondycje- nordic walking?

Polecane posty

Witam kobitki..:P:D No wiec, chodzę na kijkach- nordic walking..tak dwa razy w tygodniu..wcześniej wcale nie miałam styczności z tym urządzeniem.. I chciałabym zapytać mamy,ogólnie tez kobiety...Czy naprawdę coś dają te kijki? Ja jestem w 5 miesiącu ciąży...i jednak , gdy robię dłuższy dystans, to jednak odciążają one kręgosłup..i nie czuje sie az tak tego zmęczenia.. ..A moze znacie jakieś inne metody, bu zadbać konondycję...a tez się nie przemęczać..?... pozdrawiam..

w ciązy to był basen, ćwiczenia rozciągające dla ciężarnych, ćwiczenia w szkole rodzenia, powtarzane też w domu. teraz po ciąży basen (obecnie 5 razy w tyg), ćwiczenia z piłką i gumą, zwykłe codzienne ćwiczenia typu brzuszki, od następnego tyg kolejne podejście do a6w :P do kijków się przymierzam, tzn mam już kupione tylko jak na razie czasu brak...może za tydzień coś się zmieni :P moja mama i babcia bardzo sobie je chwalą :)

Echh...jeśli o aerobic chodzi, czy ćwiczenia , codzienne stale o tej porze..to nie mam się co łudzić,że będe systematyczna w tym..;./;/... Właśnie myślałam o hula hop..bo boczki mi urosły nieźle..;/;/...ale to az po ciąży..bo teraz niebezpiecznie chyba... No cóż...będę musiała zaspokoić się kijkami...tylko, ze częściej niż 2 razy w tygodniu... No cóż...dzieki:) a co do bawsenu..muszę też zacząć uczęszczać..:) pozdr

Nordic walking to jeden z najlepszych sportów w ciązy. Nie obciąża, organizm się dotlenia, same plusy. Ja akurat kijków nie próbowałam, ale co 2 dzień chodzę na długi spacer z psem przez pola, las itd, i dzieki temu dobrze się czuję. Poza tym ćwiczę w domu, mam taki zestaw ćwiczeń dla cieżarnych. Zawsze byłam aktywna, przed ciąża regularnie ćwiczyłam, i teraz gdybym nic nie robiła, to źle bym się z tym czuła. Jestem w 5 miesiącu. Pewnie niektórzy stukają się w głowę, że o siebie nie dbam, ale co mi tam:)

Gość martellina
Nordic Walking to całkowicie bezpieczny sport, kobiety w ciąży spokojnie mogą dbać o swoją kondycję. Uważam, że Nordic Walking to sport dla każdego i warto rozpocząć z nim swoją sportową przygodę, a kijki Nordic Walking zakupić można tutaj http://www.snowshop.pl/kije-nordic-walking :)