Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Masia26

jak długo wypadaja włosy po ciąży?

Polecane posty

Niedługo będę łysa,włosy wychodzą garściami. Biorę witaminy,ale nic to nie daje. Jestem 3 mies po porodzie, a włosy zaczęły mi wypadać jakiś dobry tydzień temu.

Gość biala magnolia
mi zaczely wypadac 4 miesiace po porodzie i wypadaly 4 miesiace. witaminy nie pomogly. na szczescie nie wylysialam bo w ciazy mi strasznie zgestnialy. mimo wszystko bylo to uciazliwe bo wszedzie byly moje wlosy

zgadza, sie wszędzie sa moje włosy, ile razy mały trzyma w garści

Gość szykuj się na wydatki
U mnie wypadały 7 miesięcy,póżniej z dnia na dzień przestały i już jest ok.Wsółczuję bo to jest koszmar,te moje włosy były wszędzie..

Gość bardzo nie w temacie
Słuchajcie, a jak by tak zaserwować sobie krótszą fryzurkę? Nie wzmocnią się chociaż trochę?

dzwoniłam do mojej fryzjerki i powiedziała że to nic nie da, bo to co jest osłabiona i tak wypadnie,z resztą nie mam długich włosów, sięgają ledwo ramion

Gość moje zaczeły wypadać
4 miesiące po porodzie i wypadały przez około 4 miesiące ale to są tylko włosy, które podczas ciąży nie wypadły wiec nie masz powodu do zmartwień;) łysa na pewno nie będziesz;)

Gość 3 miesiące po porodzie
przez ok. 3 miesiące. To był koszmar! Cieszę się, że mam to już za sobą.

Gość kak
Włosy po porodzie bardzo często lubią wypadać ( nawet przez pół roku!), bowiem organizm jest osłabiony i czasem brakuje mu wystarczających ilości witamin i minerałów. Dlatego Warto swą dietę wzbogacać produktami sprzyjającymi porostowi włosów. Można łykać specjalne preparaty na wzmocnienie i porost włosów. Wypadanie włosów po porodzie mija samoistnie. Więcej o tym problemie możesz dowiedzieć się ze strony http://wypadaniewlosow.edu.pl/2010/08/24/jak-leczyc-lysienie-telogenowe/

Gość ale wypadanie włosów po porodz
ie nie jest spowodowane osłabieniem organizmu

Gość izydora stobosa
ja jestem 5 miesięcy po porodzie. Jakiś czas temu wypadaly bardzo teraz jakby mniej ale biorę skrzypo wite kończę 40 dniowa kuracje i zamierzam jeszcze je brać. Włosy są bardzo oslabione nawet nie myślę teraz o farbowaniu ich. Może latem ...

Gość BRYGIDA:)
Widzę,że wypadanie włosów po ciąży to ogólny problem kobiet.U mnie było to samo.Masakra garściami wychodziły,teraz może trochę mniej ale jeszcze.Już w drugim miesiącu po porodzie pobiegłam do fryzjera bo było wszystko ok,zrobiłam trwałą ondulację.Jednak po trzecim m-cu szok zaczęły wychodzić i z mojej trwałej tez nic nie zostało.Chyba za wcześnie poszłam do fryzjerki.Kupiłam Bellissę na włosy i paznokcie i zobaczymy.Często noszę spięte a po mimo tego pełno ich w całym domu. Mam nadzieję,że do lata się zregenerują bo mam zamiar znowu iść do fryzjerki:)

Ja farbuję włosy koloransem, to farba bez amoniaku i po jakiś 3-4 tyg. spłukuje się z włosów.Pójdę dziś po coś na włosy.Wiosna też nie ma obojętnego wpływu na włosy, zawsze na wiosnę mi wypadały.

Gość mi sie niektore podobaja
ja jestem teraz prawie 6 miesiecy po porodzie i zaczyna byc lepiej ale ogólnie to byla masakra.......nic nie pomagalo a wlosy wszedxie i tak przez jakies 3 miesiace......wlosy na dywanie, na maluszku, w łazience na podlodze to non stop, na plaszczu czarnym tyle żę wstyd bylo w nim chodzic do ludzi...... ja z odrostami bym nie dała rady wiec uzywam farby ale tylko na odrosty na całość nie.....odzywki używam ale nie widze zeby po nich bylo lepiej....tak samo witaminy nic

Gość dziewczyny a jak myślicie
dlaczego większość kobiet w okresie ciąży ma piękne, błyszczące jakby bardziej gęste włosy? to oczywiście kwestia hormonów i tego, że w okresie ciąży włosy nie wypadają wypadają za to później, już po porodzie, bo ta "wymiana" starych włosów musi kiedyś nastąpić i dlatego wydaje się Wam, że wypada ich wyjątkowo dużo, ale to tylko z racji tego, że wypadały w czasie ciąży z dużo mniejszym nasileniem niż normalnie to całkowicie prawidłowe, fizjologiczne zjawisko, które mija czy kiedykolwiek widziałyście zdrową mamę, która wyłysiała po ciąży?;)

Gość AngelaZg
Ja jestem 3 miesiące po porodzie i nie dość że wyciągam włosy garściami to są one w całym domu. Od ponad miesiąca biore belisse , zaczęłam nawet ostatnio stosowac kuracje olejkiem ale efektów nie widzę żadnych. ;( A zaczęły wypadać jakoś 3 tyg po porodzie.

Gość pijcie biovital
mi pomogl

Gość piczorra
Ja tego nawet nie zauważyłam, dopiero jak poszłam do fryzjera 10 miesiecy po porodzie, to mnnie poinformował, że mam mnóstwo odrastajacych, około 3-centymetrowych włosków i pytal, czy robiłam jakieś okrutne rzeczy swoim włosom. Ale w ogóle tego wypadania nie zauważyłam

Gość noszę w chuście swojego syna
Zaczęły mi wypadać w 4 miesiącu po porodzie i trwało to miesiąc, całymi pasmami ale że miałam ich "za dużo" to nie było widać różnicy, dopiero jak poodrastały na skroniach, przy uszach to zaczęły mi przeszkadzać odstające takie. Od 2 trymestru brałam Prenatal Classic i biorę do dziś 11m po, bo karmię pierisą co jakiś czas robię tygodniowe przerwy lub biorę co drugi dzień. Przede wszystkim staram się jeść dużo różnych kasz, ryby i warzywa.

Gość Kerium
Polecam wam kerium z la roche posay....wyprobowane przezwiele mam...dziala cuda

mi też jakoś ok. 3-4 miesięcy po porodzie zaczęły wypadać. Dziś po 8 miesiącach po porodzie wypadają mniej, ale jeszcze lecą. Nie zawsze pomagają suplementy diety, bo przy wypadaniu po porodzie zazwyczaj odpowiadają hormony. Ja biorę belissę, ale nie wiem czy to ona czy po prostu wypadło tyle co miało, hormony się stabilizują i mniej wypada. A wyłysieć nie wyłysiejecie, nie ma opcji :P

Gość mikika
no to ja mam znacznie poważniejszy problem... moja mała ma już ponad 9 miesięcy włosy zaczęły wypadać i przerodziło się to w łysienie plackowate, nie mam więcej niż połowy włosów :(( byłam już u dermatologa i wcieram od 3 tyg SODERM (to niemieckie lekarstwo). niby ustało wypadanie po kilku dniach ale ciągle zauważam jakieś nowe mniejsze ogniska. Dziś oglądam peruki, jestem załamana, przez to mam depresję i nie chcę wychodzić w domu, boję się że jak kupię perukę to mój mąż będzie się mnie brzydził...

Gość ania.doradca.ladeevit
ma_rka, czy podczas ciąży przyjmowałaś suplementy witaminowe?

Gość Siuup
To normalne że włosy wypadają po ciąży. Jeśli karmisz to będą Ci wypadać włosy. Od momentu zaprzestania karmienia piersią to nawet do 6 miesięcy aż organizm zacznie się regenerować :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gośćaneta
kochane dziewczyny jestem po 2 ciazach.Cale zycie mialam piekne i geste krecone wlosy.po 1 ciazy tak ok 6mies po porodzie zaczely b gwaltownie wzpadac.Mialam lyse placki.bylam przerazona.malo tego wlosy kompletnie sie wyprostowaly.Nawet moi najblizsi byli przerazeni.To byl dla mnie duzy szok.Wygladalam jak kompletnie inna osoba. po 2 giej ciazy juz wiedzialam co mnie czeka i sie przygotowalam. Przedewszystkim nie karmilam,ale wlosy to nie byl jedyny powod.od poczatku witaminy i pilam ziola.szampon przeciw wypadaniu dermena przy kazdym myciu,juz pod koniec ciazy zaczelam uzywac.troszke wypadaja ale to nic w porownaniu do 1razu.zaczely mi sie krecic ale niestety nie tak jak kiedys.a i podstawa to obcinamy CALE ciazowe wlosy.ja tak zrobilam za 2gim razem i je uratowalam

Gość gość
Mi po ciazy nie wylazily wlosy bo w ciazy lecialy garsciami. Za to po xaraz przestaly

mi zaczely wypadać jakies 2 miesiace po porodzie i tak lecą drugi miesiac, zaczelam brac vitapil mama, bo tak polecił dermatolog, jak bylam na wizycie, jest poprawa widać, zaczne drugie opakowanie moze bedzie jeszcze lepiej. Nigdy nie mialam jakis wielce bujnych wlosów, ale tak zle jak w dwa miesiace po porodzie to nie bylo nigdy

Gość gość
powiem wam szczerze, że to jest zawsze sprawa indywidualna. Proponuje podsumować waszą codzienną dietę i wzbogacić o witaminy i mikroelementy. Dodatkowo warto wprowadzić dobrą odżywkę do wypadających włosów. Mi pomogła Biotebala z żeń-szeniem i biotyną. Włosy bardzo się po niej poprawiły.