Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marita...;p

Dobra rada dla początkujących pań domowych!!! :D poradze wam coś.

Polecane posty

Gość marita...;p

Dam wam przepis na ciasto:) Ciasto z owocami: Ubijamy 3 jaja (razem białka i żółtka), dodając 1 szklankę cukru i miękki pół kostki margaryny. Po uzyskaniu w miarę jednolitej masy dodajemy 1 szklankę mąki pszennej i 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej oraz płaską łyżeczkę proszku do pieczenia. Przekładamy ciasto do formy lub tortownicy. Na wierzch kładziemy owoce - jagody, maliny, truskawki, wiśnie, co tam chemy - i dociskamy je nieco, aby zanurzyły się w masie ciasta. Po około 50 minutach pieczenia w temperaturze ok. 180 st.C., sprawdzamy patyczkiem. Jeżeli jest upieczone wyjmujemy z pieca, studzimy, wyjmujemy z formy.Gotowe posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem. a teraz przepis na pyyyyszną pizze: Składniki: - 2 dag drożdży - 0,5 szklanki mleka - 1,5 szklanki mąki - 2 łyżki oleju - 1 jajko - sól, pieprz, przyprawy do smaku Jak przyrządzić? Wszystkie składniki wymieszać, zostawić na 20 minut do wyrośnięcia, średnią tortownicę posmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto posypać przyprawami, na wierzch wyłożyć wszystkie ulubione dodatki (szynka, pieczarki, oliwki, kukurydza itp.) posypać serem żółtym. Włożyć do piekarnika na 35 minut w temp. 180C. radze wypróbowac!!!! Proste i pyyyyyszne :D ❤️

Gość marita...;p
nikt mi nie podziękuje za przepisy i doooobre rady? :D

Gość zonkazonkazonka
ale to są przypisy a nie rady :)

Gość I*ll Save you all my kisses!!!
ja podziękuję w imieniu innych :) bo nie umiem gotować.

Nie bo w necie dużo jest przepisów i jaka to niby rada ... Może jak byś coś napisała jak poradzić sobie z teściową miałabyś bardziej poczytny temat :)

Gość marita...;p
teściowej nie mam , więc się na tym nie znam. Może to nie są porady, ale dobre przepisy :) a są sprawdzone i szybkie... więc możecie spróbowac i zrobic swoim mężczyznom coś pysznego:) Np. dziś :D

Gość napisz jeszcze
skąd wziąc maliny, wisnie czy jagody. jak dajesz przepisy, to może dostosowane do pory roku :p

Gość marita...;p
możesz dodac owoców mrożonych:) albo kup opakowanie truskawek. Są już przecież w sprzedaży :D jedzta i tyjta!!!!!! :P

Gość brydziaaa
Spróbuj na www.pogrosiku.eu sama zacznij zarabiać, można, ja tak robię.