Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potiomkin

ciąża pierwsze objawy - czy to może być to?

Polecane posty

Gość potiomkin

Cześć! Zdaję sobie sprawę, że to pewnie setny topik zaczynający się od tego pytania, ale potrzebuję waszej pomocy i opinii. staramy się z mężem o dziecko, bardzo go chcemy... w tym cyklu przytulaliśmy się przez 4 dni w okresie owulacji, w tym również w dniu pozytywnego wyniku testu owu oraz dzień po tym wyniku, więc szansa jest. do @ brakuje 5 dni, ma być w poniedziałek. Od wczoraj mniej więcej odczuwam lekkie bóle w dole brzucha. To jakby ciągnięcie w dole brzucha, takie lekkie napięcie.... nie wiem, czy mogę zrzucać to na karb zbliżającej się @, czy też może być to moszczenie się fasolki.... innych objawów na razie nie mam, lekkie osłabienie, ale jestem przeziębiona więc to pewnie to.... Proszę, napiszcie, co o tym sądzicie - czy z uwagi na te bóle powinnam pożegnać się z myślą o ciąży w tym cyklu, czy mogę jeszcze mieć nadzieję?

Gość dagusiaczek
ja jestem w 6 tygodniu i objawy dopiero wystąpiły w 5. senność, ból głowy, uczucie rozszerzenia się macicy, nie wiem czy to można nazwać BÓLEM.

Gość potiomkin
dagu, to właśnie nie jest ból tylko takie jakby "ciągnięcie"... A Tobie gratuluje!

Ehhh... Ja sie rok staralam z mezem o dzidziusia. Co miesiac mialam wszystkie mozliwe objawy. Az w koncu jak doszlo co do czego i bylam pewna ze akurat wtedy nie bylo szans na zaciazenie nie czulam kompletnie nic! Piersi bolace jak zawsze przed @, bol brzucha tez dwa dni po spodziewanym terminie wiec myslalam ze nadchodzi! Takze nie nakrecaj sie bo to psychika tak dziala;/

Gość potiomkin
uhh, dotka, wiem, naczytałam się :) nie nakręcam się jeszcze, tylko sobie tak siedzę i myślę... Dla nas to pierwszy cykl prawdziwych starań dopiero, ale wiesz jak jest: ja już chcę! już i teraz! :)

Gość dagusiaczek
no właśnie i jeszcze silny ból piersi, moje piersi są strasznie wrażliwe nie mogę nawet lezec na brzuchu podczas snu, bo tez czuje ból

Gość ja chcialam ci tylko napisac
Nie nakrecaj sie i poczekac do dnia planowanej @, bo poczatkowe objawy ciazy sa bardzo podobne do objawow zblizajacej sie @. Jeszcze jest naprawde za wczesnie, zeby cokolwiek mowic i zgadywac.

Oczywiscie powodzenia zycze i trzymam kciuki aby sie udalo za pierwszym razem :* Ja tez bardzo chcialam od razu! Ale niestety... Prawie rok musielismy czekac az w koncu sie udalo i to wlasnie w najmniej odpowiednim momencie. Takze nie mysl o tym i wszystko bedzie dobrze :)

Gość lolo3684
ja z mężem też staram się o drugie dziecko. @spóźnia mi się prawie 2 tygodnie mam napięte piersi czasem bolą i mam wrażenie jakby macicami się powiększała. a ty musisz poczekać ja też mam nadzieje że jestem w ciąży

Gość potiomkin
ciężko się nie nakręcać, ja już taka jestem, zresztą pewnie jak większość starających się kobitek :) właściwie to chodziło mi o to, czy mimo tego, że czuję to ciągnięcie w brzuchu nadal mogłabym być w ciąży?

Gość potiomkin
lolo, a testu jeszcze nie robiłaś? trzymam kciuki! Dzięki Dotka za Twoje kciuki :)

Kochana wiem z wlasnego doswiadczenia, ze ciazko jest sie nie nakrecac. Ale nie wsluchuj sie tak w swoj organizm. Zostalo Ci tylko 5 dni do @ wiec wytrzymasz.... :)

Gość potiomkin
Dotka, a Ty kiedy zostaniesz mamusią?

Ja wiem, ze ciazko :) Sami staralismy sie o synka 11 miesiecy, a teraz jestem w 8 tc w ogole niespodziewanej i zaszlam w momencie, w ktorym teoretycznie powinnam byc nieplodna :D Nasz maluch ma 19 miesiecy i bedzie mial 2 latka i 2 miesiecy jak pojawi sie siostrzyczka lub braciszek :) Takze w zyciu bardzo roznie sie uklada. I z calego serca ci zycze, zeby sie udalo :)

Gość potiomkin
ja chciałam... to pięknie, moim zdaniem taka różnica między rodzeństwem jest idealna, sama tak miałam między mną a starszym bratem :) gratuluję!

Mi sie dopiero 11 tc zaczyna, termin na koniec wrzesnia/poczatke pazdziernika. Takze ja tez od niedawna mam przyjemnosc sie cieszyc stanem blogoslawionym :)

Gość lolo3684
test robialam ale wyszedł ujemny przy pierwszym dziecku wtedy byłam w 3 miesiący i tez mi nie wyszedł

Gość potiomkin
no właśnie, na dodatek te testy czasem a nawet często przekłamują.... moja psiapsióła też robiła już chyba w 6 tc i też wyszedł ujemny.... wytrzymam, kochane do poniedziałku, wytrzymam... :)

Dziekuje :) Tez sie ciesze, chociaz te poczatki ciazy przechodze 100 razy gorzej niz pierwszej i czasem juz brak mi sil... Wytrzymaj do poniedzialku i jak nie dostaniesz @ to zrob test. Mi przy obu ciazach test juz wyszedl w dzien spodziewanej miesiaczki normalnie po poludniu, nie musialam czekac do rana, zeby robic z porannych siuskow jak to sie czesto radzi ;)

Gość dgjhdjkdfjhdgjkhgj
w tym cyklu przytulaliśmy się przez 4 dni w okresie owulacji, w tym również w dniu pozytywnego wyniku testu owu oraz dzień po tym wyniku, więc szansa jest. Taka duża, a taka niedouczona...Żeby doszło do zapłodnienia potrzebny jest stosunek płciowy, przez samo przytulanie kochana nie zajdziesz :o

Gość potiomkin
dgjh.... dobre, dobre :D hi hi

Gość potiomkin
ja chciałam.... a pracujesz, czy na zwolnienie poszłaś? :)

WItam dziewczyny mam pytanie ... kochalam sie z mezem 3 marca staramy sie o diedziusia i on skonczyl we mnie robilam test owulacyjny i wyszedl mi w piatek ze mam owulacje dzis powturzylam go i wyszedl wynik negatywny wiec musiala sie juz skonczyc... czy moglam zajsc w ciaze jak tak to kiedy powiennam zrobic test...pomozcie...

Gość dgjhdjkdfjhdgjkhgj
A już nie bedąc złośliwą, naprawde tak trudno napisać, że uprawiałaś seks z mężem, ze się kochaliście? Denerwuje mnie takie określanie, dorośli ludzie, a są przytulanka zamiast seksu :P Albo to "moszczenie się fasolki...." Jak już coś to zagnieżdżanie się zarodka! I naprawde nie chce być złosliwa, zaczynać jakiejś kłótni czy coś

Gość lolo3684
poczekaj na @ jeśli nie dostaniesz to mówią że w ten sam dzień jak nie dostaniesz możesz zrobić ale ja robiła przy pierwszy dziecku i nie wyszedł teraz też mi nie wyszedł najlepiej pójść po 2 tyg. po spóxnieniu do lekarza on będzie wiarygodny ja idę 19 marca zobaczymy co powie

tylko ze ja mam nie regularny okres wiec nie wiem kiedy teraz wystapi... ostatni raz mialam 3 lutego

Gość lolo3684
to miesiąc minąl zapisz się do lekarza zrobi ci usg i ci wszystko powie powodzenia

Jestem na chwilowym zwolnieniu, bo inaczej nic bym nie robila tylko haftowala do kwiatka, ktory stoi za moim krzeslem w pracy ;) Mam mega mdlosci, fatalne samopoczucie i wymioty tak mocno, ze dostalam leki, po ktorych w koncu cos tam moge jesc i pic i jakos zyje narazie. Ale mam nadzieje, ze to sie szybko skonczy i bede mogla znow normalnie funkcjonowac, wrocic do pracy, bawic sie z moim synusiem i w ogole znow zyc. Sorki za takie marudzenie na twoim temacie , ale musialam sobie troche pojeczec ;) Tak poza tym to wszystko jest fajnie :D

to zapisze sie jutro... a robilam test ciazowy 8 marca i wyszlo ze nie jestem.... pewnie bylo za wczesnie

Gość lolo3684
możliwe ale mi też nie wychodził