Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

limonkowa ja

Do kobiet, które miały planowane cc

Polecane posty

witam, dziewczyny, mam takie pytanie... bo planowane cesarki wykonuje się w 39 tc i teraz, czy to się liczy jako 38tc +1d/2d/3d... i tak do pełnego 39 tc czy 39tc+1d itd...? pytam, bo mam termin na 9 kwietnia, a wizytę na której dostane skierowanie do szpitala dopiero 21 marca (będzie to 37 tc +2d czyli 38 tc w trakcie) więc teoretycznie 27 marca zacznie mi się ten 39 tc. Mam nadzieję, że w miarę jasno to ujęłam :)

Gość gbjcdd
Wiesz, to chyba wszystko zależy od powodu cc i ogólnie stanu Twojego i dzidzi. Jak wszystko jest ok i bezpiecznie, to czekają jak najdłuzej, ja miałam małe dziecko i cc zaledwie 6 dni przed planowym porodem. a jeśli jest większe niebezpieczęnstwo że poród się zacznie, bądź zagrozenie zdrowia to tna wczęsniej. nie da się chyba jednoznacznie powiedzieć kiedy.

39tc to 38tygodni i 1d, 2d, 3d... Bo te 38tygodni już masz zakończone. I leci Tobie 39tydzień ciąży. Chyba o to Ci chodziło, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam ;]

gbjcdd dzięki za odp :) nie mam wskazań medycznych tylko psychologiczne dlatego pytam... w sobotę kończę 36tc a dzidzia waży prawie 2,5 kg więc to ciut za mało jak na ten tydzień.... ale też czytałam, że przy małym przyroście wagi w ciąży grozi poród przedwczesny (a ja przy wzroście 164 cm i wadze początkowej 55,5kg ważę obecnie 60kg czyli tylko 4,5 kg przytyłam).. kurcze wizyta dopiero za 11 dni, a ja próbuję się zorientować, bo moja mama chce wziąć L4 w pracy, a jako, że jest pielęgniarką oddziałową i cały oddział ma na głowie, to nie może sobie brać tego kiedy chce..

I tak, 27marca zacznie Ci się 39 tydzień. Czyli skierowanie na cc dostaniesz 6dni wcześniej, czyli gra gitara.

lapia o to o to :) tylko teraz pytanie, czy lekarz mówiąc mi że będę miała cesarkę w 39 tc, ma na myśli to 38tc + ileś tam dni, czy jak? bo jak tak to może udałoby mi się urodzić pod koniec marca, co bardzo byłoby mi na rękę :)

lapia, czyli na to wychodzi, że przy terminie na 9 kwietnia, cesarka odbędzie się przed 27 marca, tak? ;>

Gość Ruda_Wiewióra
Lekarze liczą skończone tygonie. Będziesz miała w 39 tc czyli 39 tc i np 2 dni. Ja np rodzilam 12 dni po terminie czyli w 42 tc a mam wpisane w 41. Pytałam dlaczego to mi właśnie powiedzieli że lekarze liczą skończone tygodnie ciąży.

LIMONKOWA mam pytanie, poniewaz piszesz cc ze wskazań psychologicznych ( od psychologa czy psychiatry) - jesli mozesz napisac jakie to sa wskazania i czy skier masz od psychiatry ? pytam poniewaz lecze sie od kilku lat u psychiatry obecnie jestem w ciazy, mysle o cc dlatego chciałabym pogadac na temat skier. do cc z psychiatrą...nie chce powrotu depresji po porodzie sn a nikt mi nie da gwarancji ze bedzie trwał krótko......

molla mam wskazania psychologiczne, NIE PSYCHIATRYCZNE :) od psychiatry odstaniesz takie załatwienie od strzała i Ci zrobią.. u mnie były straszne problemy i cień niepewności dalej jest, bo od psychologa to ma 'mniejszą moc' że tak powiem. Lekarz mi mówił, że jakbym miała od psychiatry to by było bez żadnego ALE, ale stwierdził, że szkoda żebym sobie mieszała w papierach..

Gość gbjcdd
ja miałam tak jak ty wskazania psychologiczne, ale uderzyłam odrazu do psychiatry po skierowanie dla pewności. w ciaży przytyłam 5,5 kilo, a dzieciątko miało 2760 ;-) teraz ma już 15 miesiecy ;-)