Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaCHOROWITYCHdzieci

Co to teraz są za lekarze!!!!!????

Polecane posty

Odkąd moje starsze dziecko poszło do przedszkola-wiadomo-non stop choruje i przenosi to niestety na młodsze dziecko.Ciągle faszerowane antybiotykami, miałam tego dość po tym jak poszłam z goraczką do lekarza,dziecko nawet nie kaszlało-lekarz stwierdził zapalenie oskrzeli!było mi to dziwne wiec poszłam na konslutacje do innego lekarza,prywatnie na następny dzień i co sie okazało? że to jest wirus,jest wydzielina na oskrzelach ale to nie ejst zapalenie oskrzeli!i nie jest potrzebny antybiotyk,lekarz powiedzial ze w takim przypadku robi sie specjalne badanie żeby wykazać czy to bakteria- i wtedy należy przepisać antybiotyk a jeżeli to wirus-zbijać tylko gorączke i podawać Mucosolvan na rozrzedzenie wydzieliny! Byłam taka zła!!!!! czemu oni tak truja te dzieci antybiotykami!!!!Co to za lekarze,to trzeba chodzić prywatnie żeby unikać antybiotyków??

sama sobie odpowiedziałaś, trzeba chodzić prywatnie albo samemu udać się do laboratorium i zrobić badanie czy wirus czy bakteria

No dobrze,tylko że taka wizyta kosztuje! lekarze powinni wiedzieć chyba takie podstawowe sprawy, w ogóle to trzeba sie prosić o jakieś badania,masakra z tymi lekarzami.

wiem, że kosztuje, ale co ci z wizyty w przychodni jak tylko antybiotyk za antybiotykiem

Kiedyś też lubili leczyć wszystko antybiotykami, nawet głupie przeziębienie, widać, że niewiele się zmieniło.

Gość Dobrzy lekarze wyjechali
za granicę... A u nas zostali tacy...Jak sama nie poczytasz w necie na temat danych objawów chorobowych i nie zrobisz odpowiednich badań laboratoryjnych(oczywiście na swój koszt) to trudno jest znaleźć lekarza(nawet prywatnie!), który prawidłowo zdiagnozuje pacjenta...Moje dziecko jest tego przykładem...I nie tylko ono...Nasza służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia...Tylko po co więc płacimy składki?

Gość dromila
Zmien przychodnie i lekarza. Ja trafiłam na pediatrę, która nie przepisuje dziecku antybiotyków... chyba ze oczywiscie nie ma innego wyjscia. Przeziębienia? Domowe sposoby i leki dla dzieciakow bez recepty na naturalnych skladnikach. Kaszlał? Osłuchała - czysto więc tylko syrop na kaszel - zadnych silnych lekow. Wiec są mądrzy lekarze. Popytaj znajomych - przeciez mozesz wybrac dowolną przychodnie, nawet spoza Twojej miejscowosci. Warto miec dobrego pediatrę.