Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto kupuje staniki

kto kupuje staniki za 20 złotych? bezfirmowe?

Polecane posty

Miss M, niespodzianki są zawsze, nawet jak kupiłaś już 30 dopasowanych biustonoszy ;) Nowy model, nowy krój, i obwód czy miska o oczko się mogą zmienić. Ale im więcej zmierzyłaś i znasz, tym prawdopodobieństwo nietrafienia mniejsze (a jak poczytasz opinie i pooglądasz fotki na Balkonetce to jeszcze łatwiej), tylko żeby do tego dojść to dużo lepiej jest zacząć od zakupów w sklepach internetowych (a jeszcze lepiej stacjonarnych - zerknij na "stanikową mapę", większość sprzedaje też netowo), gdzie w razie czego możesz wymienić czy zwrócić. Na allegro kolej przyjdzie później, jak już poznasz swój biust i nowe staniki :) Nie wiem jakie masz wymiary, bo są marki bardziej przyjazne mniejszym biustom (Audelle, Pour Moi, Discover Mademoiselle...), te lepiej leżące na większych (Curvy Kate, Freya, Panache Superbra...) i uniwersalne (wiele modeli Masquerade, Lasenza, Ewa Michalak). Jak ustalisz w jakie okienko rozmiarowe celować to będziesz mogła wybierać wśród sklepów mających najciekawsze propozycje w tym zakresie. Posiłkuj się tą tabelą: https://spreadsheets.google.com/ccc?key=tl9jZy4z2VOHG8JZV1j2t2g#gid=0

Gość można ale nie trzeba
ja tam wolę nawet drugie tyle dołożyć i kupić coś w normalnych rozmiarch a nie jakieś: 34/75 albo 36/80 albo 38/85

Gość heeeehhhhe
Tak, cale / centymetry obwodu, a micha gdzie, jak takie proste?

Gość kto kupuje staniki
do best bra. poczytałam jeszcze trochę i jestem przerażona! mój biust wyemigrował na plecy (takie " fachowe" określenie wyczytałam :( odezwę się do Ciebie za jakiś czas, wymierzę się dokładnie i pomożesz mi dobra stanik, dobrze? może pod innym nickiem, bo ten to taki z przypadku. cytuję fragmenty znalezione na stronie Lobby Małobiusiastych: # praktyka pokazuje, ze chudzielce tez czesto maja zblakany biust na plecach i pod pachami. bo wlasnie - nie tluszcz z plecow sie przeciez wygarnia, tylko tkanke z biustu, ktora uciekla ze zlego stanika pod pachy a czasem i na plecy. # Re: a co z chudzielcami? lavaenn 05.01.09, 12:20 zarchiwizowany chudzielce najczęściej nosiły sporo za szerokie obwody, więc szczególnie po puszapach coś do wygarnięcia się znajdzie. ja po kilku latach rozwałkowywania sobie biustu we właściwym miejscu miałam wyłącznie tkankę gruczołową, a całą tłuszczową na bokach i plecach dało mi to do myślenia!

Gość kto kupuje staniki
jestem w szoku.. próbuję tego Waszego wygarniania.. i piersi mi się nie mieszczą w stanik, wychodzą górą, jestem zdumiona! mam za mały stanik, a myślałam, ze leży jak ulał :O muszę coś z tym zrobić :)

To jest bardzo typowy problem niestety, bo nikt nas nie uczy, jak stanik dobierać i zakładać. Biustonosz założony „normalnie może wydawać się dobry bo rozsmarowanego biustu albo na pierwszy rzut oka nie widać, albo uznajemy go za tłuszcz, ale jak tylko założymy stanik prawidłowo (nieraz trzeba do tego jeszcze zawiązać obwód na kokardkę ;) ) to prawda i biust wychodzą na jaw ;) Można się świadomie lub nie oszukiwać jeszcze na kilka innych sposobów: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,64532723,64535637,W_jaki_sposob_najczesciej_sie_oszukujemy_Maith_.html Wymierz się i napisz co wyszło jak najszybciej, dobierzemy coś fajnego i zagonimy ten biust z emigracji tam, gdzie jego miejsce :) A jak masz w okolicy jakiś sklep ze stanikowej mapy to koniecznie odwiedź, tam dostaniesz najszybszą pomoc :)

Gość Meg_ann
best_bra - dobrze mówisz ;) niestety ciężko znaleźć kobietę, która miałaby idealnie dobrany stanik. Najczęstszym błędem jest za mała miseczka i za duży obwód. Przez to biust deformuje się i traci swoją jędrność. Dlatego polecam wybranie się do profesjonalnej brafitterki. Jeśli nie ma takiej możliwości to chociaż samej można się podszkolić ;) tutaj jest całkiem fajny poradnik napisany przez Mahedę - http://www.krisline.com/brafitting-dla-niej :)

Gość gęsi prać nie potrafią
upupupupupupupupupupupupupupupupupupupupupu