Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tartaletka

Utyłam po ćwiczeniach, pomocy!!

Polecane posty

Gość Tartaletka

Dziewczyny, od dwóch tygodni ćwiczę praktycznie codziennie. Rano skaczę na skakance i robię wymachy nóg, wszystko to bez obciążenia przez ok godzinę. Potem się rozciągam. Wieczorem ćwiczę rowerek w powietrzu i podnoszę biodra w górę. Tak przez ok 40 minut, potem się rozciągam. Dzisiaj zmierzyłam obwód bioder i ud i przybyło mi 1 cm tu i tu!! Nie mam pojęcia dlaczego. Przecież powinno ubyć a nie przybyć. Czym to jest spowodowane.... pomóżcie, bo nie wiem co robić;(

Gość najlepszy jest wosk
miesnie Ci sie rozbudowuja, tez tak mialam jak codziennie cwiczylam, ledwo w spodni sie miescilam hehe... ale nie masrtw sie na pewno lepiej miec miesnie niz tluszcz. Ja bym ograniczyla troche cwiczenia np. rozciagajace.

Gość fhtfgde
spuchlas pewnie

Gość Tartaletka
to przestać ćwiczyć??

Gość fhtfgde
taaaaa, miesnie jej sie rozbuduwuja od aerobow:D

Gość Tartaletka
Jak to spuchłam?? To co? Ćwiczyć dalej i się nie przejmować czy przestać cwiczyć czy zmodyfikować cwiczenia? Nie wiem co mam robić, bo nie chcę sobie zaszkodzić. Zdrowie przede wszystkim:)

Gość MIALAMM TO SAMO NAPISAC
UTYLAM WLASNIE OD AREOBOW I PILATESU! ZAPISALAM SIE NA TO ZEBY SCHUDNAC PRZYBYLO MI 3 KG!!! PO ZAPRZESTANIU CWICZEN PRZESTALAM WYGLADAC JAK PUDZIAN BO TAK ZE MNIE ZARTOWANO,I SCHUDLAM 4 KG

TERAZ RACZEJ STAWIAM NA SPACERY MINIMUM GODZINE DZIENNIE I LEKKA DIETE I MOJE CIALO WYGLADA ZDECYDOWANIE LEPIEJ,CHCIALAM BYC SMUKLA ETERYCZNA A PO CWICZENIACH BYLAM TALKI NADMUCHANY BABOL

Gość Tartaletka
No ale w jaki sposób schudłaś? Chyba nie samoistnie:)

Gość fhtfgde
jesli chcesz spalac tluszcz to oczywiscie podstawa jest odpowiednia dieta i cwiczenia aerobowe (dlugo alboslutne min to 40min, i niezbyt obciazajace-rowerek,stepper,bieganie,orbitrek) oczywiscie rozciaganie tez moze byc, wymachy nog (jakie dokladnie?) raczej nie pozwola ci spalic tluszczu

Gość fhtfgde
widocznie ktos nie dobral ci odpowiednich cwiczen, niemozliwe ze przytylas po aerobach (a jesli jzu to bylo ti krotkotrwale np na skutek puchniecia i zatrzymania wody itp)

Gość Tartaletka
robię wymachu do tyłu, na czworaka unoszę nogę do tyłu, wymachy w bok.. skacze 5 min na skakance, potem 5 min ćwiczeń tak na przemian. brzuszki tez robię. rozciągam sie, bo przeczytałam że bez rozciągania mogą mi mięśnie się rozrosnąć... no i tak się stało chyba:( ale nie rozumiem... żadnego obciążenia nie stosowałam.

OGRANICZYLAM JEDZENIE I LICZE KALORIE MOJ JADLOSPIS DWA JAJKA BEZ NICZEGO NA SNIADANIE LUNCH SALATKA KOLACJA JAKIS OWOC I SPACER GODZINA DZIENNIE udalo mi sie zrzucic 4 kg jak na razie sorry za ten caps

Gość fhtfgde
brzuszki nie spalaja tluszczu tylko wyrabiaja miesnie a tluszcz i tak zostaje na wierzchu (chyba ze robi sie je w specjalny sposob) jesli az taks ie martwisz ti zapisz sie na silownie i umow sie z trenerem zeby pokazal ci jakie cwiczenia masz robic

aha obiad kawalek miesa pieczonego smazonego z surowka w miedzy czasie woda i herbaty

Gość fhtfgde
tzn glodisz sie a do tego skora ci bedzie wisiec i bedzie brzydka- co kto lubi, nie wspomne o braku kondycji :P

mnie np gubilo nieliczenie kalorii,teraz staram sie nie przekraczac na diecie miedzy 800-a 1000 po prostu licze co jem i jakos waga ruszyla przed cwiczeniami wazylam 172 przy wadze 65 po cwiczeniach wlasnie prawie 70!!! teraz z ta dieta i bez cwiczen waze 66, i mam zamiar tak jeszcze z 4 kg zrzucic o ile sie uda

skora mi nie wisi jak na razie,ale wole sie troche poglodzic niz byc nadmuchana tak jak po cwiczeniach,ponadto godzine dziennie do poltorej spaceruje wiec z ta kondycja nie jest u mnie tak zle

Gość fhtfgde
poza tym chyba powszechnie wiadomo ze miesnie sa ciezsze od tluszczu wiec nie przejmowalabym sie waga a wymiarami.

Gość Tartaletka
fhtfgde no właśnie!! waga nie jest aż tak istotna, bo ciągle się waha... zalezy od ilosci wody w organizmie itp... cm sa ważne, których mi przybylo:/

chodzi o co ze po cwiczeniach cialo mialam takie zbite rzeczywiscie( ponad pol roku intensywnie cwiczylam),tylek te sprawy ok,ale nie o taka figure mi chodzilo,ramiona mi sie rozbudowaly,miesnie lydek i ud tez,a ja chcialam uzyskac raczej delikatny spadek wagi okolo 5 kg do wymarzonej 60,a nie taki efekt, rozdmuchania i napompowania

Gość fhtfgde
raczej watpie ze ci ich przybylo- zapewne spuchlas, zatrzymala ci sie woda w organizmie itp, rob co drugi dzien odpoczynek i sporo aerobow- a najlepiej jednka wybierz sie na silownie i profesjonalny trener powie ci co i jak- to nie kosztuje wiele a bedziesz miec pewnosc :)

Tartaletka u mnie bylo to samo,a ja chcialam byc po prostu szczuplejsza i taka zwiewna no :p a wyszlo ze mam kondycje ale taki babol sie robie,wiec teraz jednak postawilam na diete i spacery( cos na zasadzie biezni na silce)

Gość fhtfgde
widocznie robilas zle cwiczenia, zeby miesnie sie rozbudowaly musisz cwiczyc silowo.... zobacz sobie na biegaczy np korzeniowski toz on jest chudziutki, bo duzo i dlugo biega (aeroby) i nie ma szans zeby przy takim treningu przytyl iles kg i byl napompowany. obstaje i tak przy tym ze robilas nieprawidlowe cwiczenia.

Ponadto ani trenerka ani inne cwiczace dziewczyny nie schudly przez areobik i pilates( na to chodzilam) i mialy wlasnie te co dluzej chodzily takie rozbudowane zbite ciala,ale zeby byly szczuple i eteryczne nie powiem,a mi o taki efekt chodzilo

fh-- ale czytalam ze np bieganie dla kobiety( ze wzgledu na macice i drogi rodne nie jest najlepsze) podobno najlepsza i najzdrowsza aktywnosc to taniec i plywanie,ja na razie spaceruje

Gość fhtfgde
taaaa, zapewne biegaczki maja obcnizona macice albo wypadajaca albo nie maja dzieci :D oczywiscie zanim zabierzemy sie za powazny i ciezki trening (bieganie) najpierw tzreba sie porzadnie wzocnic dlatego ja polecam rowerek albo orbirek- stepper troche bardziej obciaza kolana :) znjamomy dzieki rowerowi zgubil kilkadziesiat kg ale sumiennie jezdzil codziennie/co drugi dzien 60min. oczywiscie do tego robil cwiczenia takze na miesnie wiec troche sie wyrzezbil :P

Gość fhtfgde
widzisz o tym mowie- aerobik raczej wplywa na kondycje (oczywiscie na spalanie ytlusczzu tez zalezy tez co sie doklanie na nim robi) a pilates to rozciaganie przeciez...mowilam ze sukcesem sa odpowiednie cwiczenia a nie jakiekolwiek...

czytalam o tym artykul w Sternie ze wlasnie maja,i to z wiekiem to raz dwa zapisalam sie do profesionalnego klubu gdzie sa zatrudnieni trenerzy z odp kwalifikacjami,jednak u mnie cialo na cwiczenia wlasnie w taki sposob zareagowalo nadmiernym rozrostem,byc moze dla mnie odp aktywnoscia fizyczna jest spacer lub jak piszesz rower,byc moze tez zalezy to od gospodarki hormonalnej organizmu,jak ktos reaguje na areoby lub pilates

profesjonalnego* :o