Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lyreco

Logistyka-Wrocław

Polecane posty

Gość lyreco

Witam, Wybieram się na studia inżynierskie, kierunek Logistyka do Międzynarodowej Wyższej Szkoły Logistyki i Transportu we Wrocławiu. Czy ktoś z Was słyszał o tej uczelni? Proszę o Wasze opinie na temat szkoły i samego kierunku. Dzięki!!!

Gość viki08
Ja tam studiuje, uczelnia fajna, kładą duży naciska na praktykę - wyjazdy studyjne, staże w dużych firmach logistycznych, zajęcia z ekspertami z branży TSL. Ostatnio mieliśmy zajęcia z wykładowcą z Uniwerku w Londynie. Jeśli radzisz sobie z językiem obcym - wyjazd na Erasmusa jest o wiele łatwiejszy niż na uczelniach państwowych. Szkoła daje rade.

Gość CZK
Sam kierunek wydaje się ciekawy - jest dużo ofert pracy dla logistyków.

Gość Może i jest
dużo ofert pracy po logistyce, ale to zależy w jakim województwie i czy ma się minimum od 2 do 5 lat doświadczenia, co jest śmieszne skoro przez ten czas się studiowało. Ja mam już tytuł inżyniera logistyki, a teraz postanowiłam zrobić również magisterkę, ale pracy po prostu nie ma. Byłam w kilku firmach w moim województwie i wszędzie słyszałam, że przydałoby się doświadczenie i żebym zostawiła swoje CV to może kiedyś się odezwą jak coś się zwolni. A co gorsza, nawet na staż z UP nie chcą brać, przynajmniej w moim regionie. Tragedia-przed pójściem na studia myślałam,że po zakończeniu z łatwością będę mogła znaleźć zatrudnienie, z resztą wiele osób mi tak mówiło, że ta branża się rozwija i będą się wręcz bić o dyplomowanych inżynierów transportu i logistyki.:)

Gość prrawdziwaaaqqqieczczkabozzza
Ale studia - tez je widziałam. Ja mam inny raczej kierunek, ale po co wam logistyka I TRANSPORT bo taka powinna być kolejność skoro wy niczego nie produkujecie w Polsce? To se zróbcie kierunek PRODUKCJA i póżniej możecie mieć dopiero logistyka i transport. Jak może TRANSPORT być najważniejszy. Przecież to sensu nie ma. Produkcja to oddzielny kierunek powinien być i produkujcie sobie. Przecież to sensu nie ma co się w tym państwie dzieje.

:(

Powiem wam ja teraz siedzę w domu i się CIĘŻKO zastanawiam co tu robić dalej. Wiecie - to jest takie śmieszne ale też przez łzy bo jak już ten Zachód od pożaru wyciągnęłam to już szans nie miałam żeby tam zarobić. Jak ci Polacy tam kłamią TYLKO KASA, ale wszystko tak ogrywają wiecie - że Zachód ma jakieś wartości, że tam osiągną coś, na Tobie coś wymuszają, że masz osiągnąć. Wiecie, że ten Zachód uratowalam przed Chinami - przed wami najbardziej Polakami to mogę sobie tam zarobić już bo to wiem. TERAZ. Bo wiecie w szkole no to co ja teraz znajdę. A tam nie miałam szans bo tam jest TAKIE KŁAMSTWO. I wiecie - pierwsza moja firma TRAGEDIA, trzecia TO SAMO dlatego nie muszę wracać do drugiej firmy. I tak w pracy w pierwszej firmie to tam smolić, no jedynie na magazynie ale strułam się bo taka prawda i nie chciałam wkopywać innych - a moze powinnam? Ale na to tylko CHYBA czekali tylko wiecie, żebym sobie poszła do biura i sie po prostu OŚMIESZYŁA bo by mi powiedzieli, że jak mi się nie podoba praca z domkiem wiecie to mam sobie zjechać. Bo zjazd wpisałam wpisałam w biurze jak ostatnia kretynka dla wielu ludzi. Nie byłoby mnie to by mnie nie było na liście do pracy i tyle. I tak by widzieli. To nie trzeba wcale do biura - to tylko kretyni tak robią. BŁĄD i zaraz jest wypad za takie coś i już. I tak im na mnie zależało i na moich studiach wiecie i tak dalej i ja to wszystko już rozumiem już wiecie, ale KURDE, żebym nie przekląć gorzej - nie mogli się odpierdolić ode mnie po prostu? Co to za metody kurde? No wiecie zostawało iść OD RAZU na policję - od razu. I tyle :( Ja nie wiem co oni tam będą pieprzyć teraz, żeby nie powiedzieć gorzej, ale wiecie np. jakie oni mają wartości jak CAŁY CZAS LECI POLSKA TELEWIZJA. To są wartości zachodnie? No bo zachodnie kanały lecą. Wiecie co... no nie wiem czy to tak można ująć. Po polsku. Dla mnie to jednak ten zachód po polsku to jest dalej Polska czyli TYLKO FORSA. I tego nie umiałam ograć, a ci ludzie tam tak kłamią wiecie, że po prostu oni w ogóle nie zarabiają jakbyście chcieli wiedzieć i pieniądze w ogóle nie istnieją. Takie przypadkowe dane podaję. No to co istnieje? Stanie o stałą pracę i NIC POZA TYM - znaczy wszystko nie istnieje, a to co jest realne to STARANIE SIĘ O STAŁĄ PRACĘ. No wiecie - przy takim czymś nie zarobicie. I wiecie - oni to chyba wiedzą i przez to tak robią. I teraz wiecie - pierwszy mój domek - ten facet cię chciał ale ty byłaś wstrętna mi powiedzą. No on mnie wyrzucił z pracy i on mnie chciał? - Bo sie do niczego nie nadawałaś - mi powiedzą. - Przepraszam bardzo - ja się zapytam - a do czego ten pan się nadaje? - On ma dobrą opinię się dowiem wiecie. - Przepraszam ja na to - od kogo. Chyba od Ducha świętego MOIM ZDANIEM. I wiecie co się dowiem wtedy od takiego SZAREGO PRACOWNIKA - bo powinien mieć OD GRUPY TĘ OPINIĘ DOBRĄ - OD BIURA mi powiedzą, że W BIURZE mają o nim dobrą opinię wiecie. A reszta ja na to? Reszta co? I takie głupki tam siedzą i wiecie RZĄDZĄ. Takie kretyny , że nie wiedzą od kogo maja mieć dobrą opinię jak chcą mieć STAŁĄ PRACĘ. Bo to się stało w zakładzie, gdzie GRUPA chce mieć STAŁĄ PRACĘ wiecie. To nie jest takie proste. Bo będą to kiedyś na mnie zwalać, że jej dostali, to są młodzi ludzie - oni są inteligentni i powiedzą, że to przez nauczycielkę się stało. O nie - ja im dam. Jak napiszą DOBRA OPINIĘ temu panu , który mnie wyrzucił oraz jego żonie i ONI dostaną wiecie stała pracę tam w tym zakładzie to wtedy na postawie tego mogą dostawać stałą pracę inni tam - CZEMU NIE jak sobie tak życzą proszę bardzo i wiecie - no to ja nie mam tam stałej pracy. I tak dostaną tę stałą pracę bo to wiem. I niech sobie tak zrobią. Widzicie jakiś problem? Ale pierwszy musi dostać TEN FACET, który mnie wyrzucił. - On nie chce mi powie on woli firmę. - No jak to - ja mu powiem - to ma Pan Zachodu zasady? Czy pan jest normalny? Co do emerytury chce pan w firmie siedzieć? To powinno być do momentu jak pan stałej pracy nie dostanie I FINITO. Ile to pan do 60tki chce tam siedzieć? I to jest dobrze słuchajcie - TAKIE KRETYŃSTWO, a ja mam zdawać TEST KULTUROWY bo ja sie tam zachować nie umiem. A pierwsze pytanie w tym teście jak brzmi? Ile piszesz etanolu na dobę? Co to za test kulturowy? A bez języka stałej pracy fizycznej nie można dostać? Ten facet pierwszy by dostał. ZA ZAPACH. No tak - tak jest na Zachodzie. Zawsze pięknie pachnie i ma prawo Z OPINI dostać stałą pracę. On, jego żona i później ich dzieci - czemu nie? :( Wiecie co... nasrać na nich to MAŁO, a co dopiero co innego. I tyle :(

Gość trzeba przyznać
owieczka w pierwszym poście dobrze pisze

Bo wiecie - teraz będzie - czemu Ty nie dostałaś pracy w tej drugiej firmie - taka firma. No ale ja stała o stała pracę no i jak dla mnie JEDYNIE ZA ZAPACH się kwalifikowałam. No bo reszta co - ręce mnie bolały, nadgarstki codziennie musiałam smarować, zapieprzały jak dzikie świnie tam normalnie za tę garść ochłapów i wiecie - pozostawało pięknie pachnieć choć to tam nie wiem do końca no bo co jeszcze? I tyle :( No i tak to po studiach widzicie pięknie skończyłam - a w tej szkole myślicie lepiej. Ale tam to już niczego nie rozumiem - tam zapach nic nie daje. Szkoda w sumie :( No bo to sam Wuef to tak akurat by ten zapach pasował. A może nie? :( Już ja tam swoje wiem... i tak to nie dostałam tej stałej pracy bo miałam problemy zdrowotne, a póżniej też - tylko sobie usiadłam i żeby mi godzinę odpisał, a tu do domu. Może myślał, że jestem pijana. Ja nie rozumiałam do końca o co chodziło, a miałam zniszczone buty bo co - czemu nie w sumie, nie? I tyle :(

No wiecie ja znowu tak wstrętna tam nie byłam do końca - ale wiecie z kosmetyczką jak pracujecie to wszystko jej się nie podoba. Co to tam kosmetyczce wygodzicie i to jeszcze Z PERMAMENTNYM MAKIJAŻEM. No wiecie musiałabym jej dosrywać, że musiałabym mieć wszepione pod skórą jakieś substancje tak jej twarz wiecie - i wtedy pięknie bym pachniała cały czas - to znaczy wiecie byle co tam jest różne - no to jakiś flakonik i trzebaby zmienić. Myślicie , że wszystko sie wszystkim podoba. Wy się uperfumujecie a ktoś - ale śmierdzisz. To jest takie coś i tyle. I co wiecej? No a jak się nie pije to wiecie jak się człowiek poci jak jesteś z takimi co chleją. 2 razy bardziej. Taka prawda. Ale NA SZCZĘŚCIE tego nie rozumiałam , że to wszystko jest MOJA WINA. I tyle. Naprawdę :( Jedyne szczęście w nieszczęściu bo bym sie chciała wynieść czy przenieść i CO WTEDY? A JA ZMIENIŁAM PAŃSTWO. Jak ja tych ciołów ograłam tym to wy POJĘCIA NIE MACIE. Zmieniła państwo i jeszcze gorzej - to prawda, ale ich ograłam i to najważniejsze. Całości lepiej nie komentować, ale tak jest i już.

No wiecie - plus jeszcze jak mi w Polsce rozliczają ja naprawdę NIE MAM POJĘCIA jak ja miałam zarobić na tym Zachodzie. naprawdę. Weźcie i mi to powiedzcie po ludzku. A wiecie małzeństwo spotkałam takie, że facet wiecie o co stoi teraz - bo on powinien mnie przeprosić teraz - przecież nie ma dzieci. No to wiecie o co jemu chodzi? O JEGO DZIECI Z GWAŁTÓW W POLSCE - że nagwałcił i na pewno ma dzieci i mnie pieprzy. I tak może byc też wiecie bo ludzie mają różne potrzeby - KOBIETY TAKŻE,żeby nie było, że zamierzam tępić gwałty czy coś tam - no ale STAŁA PRACA to wiecie - z takim durniem? I to chyba mnie wyrzucił BO ON MNIE CHCIAŁ W TYM DOMKU no to ja miałam to wiedzieć wiecie WYBACZCIE bo JA GO NIE CHCIAŁAM OD PIERWSZEGO... trudno powiedzieć, że spojrzenia - może od pierwszego KONTAKTU WZROKOWEGO i tyle. I jego żony także. A wszyscy przy wódce oczywiście bo czemu nie. No to on i JESZCZE JEDNA TAKA SAMA słuchajcie - zamiast po rozwodzie wziąć się w garść to 2 żona Zenona. No to do biura miała iść, jezyka sie nauczyć. Co ona sobie nie myśli do dziś? Kompletna szajbuska jak ta Ilona z książek wiecie - zapiła sobie rodowód i TYLE ZROBIŁA. Jak można sobie ZAPIĆ NIEMIECKI RODOWÓD? Ona ma KUKU NA MUNIU. Dawno by pracę miała, po matce mogła być od Maryji, mogła z nią dobrze żyć, wszystko na oldegłość, ale najważniejsze się dobrze NAPIĆ i rżnąć się też. I taki koniec. To są jej wartości wiecie - DZIECKO KATECHETKI TO JEST POLSKIEJ. Jakbyście chcieli wiedzieć i tyle :(

A ta druga żona Zenona to wiecie - siostra z dzieckiem w Niemczech to ona Niemiec i rodowód. Nie - facet Holender. No to nie ma rodowodu i tyle. Ale wymyśliła. I dziecko 14 letnie w Polsce. No wiecie - po prostu jeszcze byłam za słaba psychicznie do nich. I w złej pracy byłam drugiej w pierwszej firmie to nie miałam szans Z NOCEK no wybaczcie. Od razu mieli mnie dać tam gdzie wyleciałam i by było dobrze po prostu a tak nie jest bo sie Holenderce nie dałam i koniec. Bo jakby nie ja to ją swoi wypalą. Bo tak. Bo mogą. To stoję o nią WYŁĄCZNIE, żeby nie było, że przeze mnie był POŻAR. Nie będzie. Ale powinien - i to swoi, ale zwaliliby na Polaków. I to wszystko jest przez mój domek. Chyba rozumiecie, że na Zachodzie się za pożar SIEDZI. także wiecie - pożar to jest COŚ STRASZNEGO. Ktoś powinien SIUPNĄĆ i tyle. Domek też - w takiej firmie to coś powinno stać też i tyle. Nie może sie coś takiego dziać i tyle. I dlatego mieli prawo podpalić Holenderkę ale że zmieniłam państwo to nic im się nie stanie. Bo jej nienawidzą, a dziwicie sie? I tyle :( Wszyscy schlani a jakby był wypadek? I WSZYSTKO BYŁOBY NA MNIE ZA KSIĄŻKi, a tak nie mogą mi znowu nic zrobić. I moje zwycięstwo. Bo wiecie - niby miały rację te baby ale nie za bardzo. Ja tam pisałam byle co DO SZKOŁY - bo się cel liczy. Ja tylko rozumiałam papier za papier bo po mnie. I by zwaliły na biuro - takie świnie w sumie. No ale co było robić? Że mnie biuro LANSOWAŁO bo chcieli książki. Tak by mi mówiono, ale ja rozumiałam tylko, że muszę mieć papier bo W RAZIE CO skończe w kiciu. No wiecie - DLATEGO NIE ZOSTAŁAM LEKARKĄ. Oni tego nie wiedzieli - żeby mnie nikt do kicia nie wsadził. Jedyny powód tak najbardziej. Plus opinia. No to wiecie - na pierwszy rzut oka wydałam im się nic nie warta bo by sobie mnie darowali. Nie. Każdy miał jakiś interes swój wiecie i koniec JEDNA ŻENADA :(

I wiecie dlatego POWINNA być wojna i Zachód powinien być najechany przez Chiny już. Co wy sobie nie myślicie? To że tak nie jest to cud. I wiecie chodzi tylko o kasę i ja tylko w jeden sposób zarobię. TO JEST MÓJ PATENT wiecie i koniec. I przy mnie się zarobi a tak to nie wiem i tyle. Ale ja się naużerałam na tym Zachodzie. A teraz mam Lutra i znowu się przeze mnie nic złego w Niemczech nie stanie. Bo znowu na mnie bo odmówiłam pracy w sklepie tam. No - ja w sklepie a w Polsce co? Niezłe nie? I ciekawe ile bym tam popracowała słuchajcie. Bo przecież ZAWSZE MOŻNA WYLECIEĆ. Ale wina jest na mnie oczywiście - bo czemu nie? Ktoś musi być winny...zawsze :( Lepiej 1 osoba niż grupa, nie? :(

Wiecie - no może dostaną rodowody ale od PASOŻYTA. I niczego wiecej. Od pasożyta. Bo oni są lepsi niż Egipt wam powiedzą. No - bardzo. Zawieszeni w próżni - normalne pasożyty to są. Przemyślcie to sobie. Jakby dostali stałą pracę to od zwierząt, a tak? No pasożyt zwierzę też, ale specyficzne. BO ONI CIĘŻKO PRACUJĄ - zabijając siebie i innych. Wychodzi na pasożyta i tyle. Ciekawe kto będzie nadawał takie rodowody. Ja nie. Ja na pewno nie. No ale jak ich inaczej uratować BO ONI WYJECHAĆ bo nie mogli patrzeć na Polskę. No i co poza tym? Co oni tam robią?

Wiecie - no może miałam być inna w tej drugiej FIRMIE, ale wiecie - pracownica nie przestrzegająca przepisów zmawia się z kierowniczką na MNIE w tym wypadku. No to co dalej? Sorry :( Co z tym zrobić? Zostaje odejść i tyle. A jak nie możesz i musisz dalej? Bo poszłabym - co by się stało? Nic. TERAZ - ale mam 2 rodowody, a wtedy co? Ani jednego. A w sumie starczyłby mi rodowód i ... po mnie - musiałabym tam faktycznie siedzieć do ogrywania takich jak ja. No ale co - praca fizyczna PO STUDIACH. Bo tak by było. A zdrowie? Ja tam ledwo zipałam :( Nie wiem - chybabym się powiesiła i tyle :( No bo to się nie da i tyle :( Zdrowie najważniejsze i koniec... :(

Wiecie - ja w sumie nie rozumiem do dziś czemu nie zrobili ze mnie nauczycielki? Z pogardy do szkoły, nie? No bo czemu. Przecież i tak co ja mogłam wymyślić - lepszą szkołę w sensie zarobku, coś tam. PO STUDIACH - rozumiecie to? Że szkoła głupia - takie rzeczy, ja chciałam w bibliotece później pracować, ale mi nie dali. No to wyjazd. Co to tam tak się użerać. PO STUDIACH - no wiecie... bez sensu i tyle. Mieli pogadać ze mną i tyle. A tu? Za plecami i tyle :( No wiecie... w bibliotece mogłam siedzieć. Nie mogłam? Mogłam. No ale PO CO :(

Gość NIE MA PRACY PO
LOGISTYCE ... Zaraz pierdolne na ziemie ze smiechu ;/ Gdzie ty przegladzasz oferty dziewczyno ? W internecie jest boom na oferty pracy w spedycji/transporcie/logistyce. Ja po studiach, ktore konczylam w w tym roku, pracy szukalam niecaly miesiac. Przez ten czas bylam na wielu rozmowach. I nawet nie wymagaja duzego doswiadczenia, byle jezyk obcy znac. Z reszta na romowy przychodza ludzie, ktorzy pokonczyli inne kierunki i sie dostaja.

Praca po logistyce powinna być w POLSCE. Na Zachodzie was nie uznają z takimi studiami. Po co to komu. Chyba, że wyjedziecie i będziecie źli, że w Polsce ludzie są tacy głupi i coś tam. No ale to powiedzą wam - a po co wam takie studia? Papier trzeba było zrobić i tyle. Wyżej po studiach Z ICH KSIĄŻEK nigdzie was nie dadzą bo to by coś znaczyło, a po co? Nie mają w tym interesu. Ich tylko Rosja obchodzi. Papieża musiałam im dać bo PO MNIE przez was i tyle. No a reszta? Mało ważna ... :(

Wiecie - nie miejcie do mnie pretensji bo papież przy stałej pracy nie stał o rozgrzeszenie tylko o wykształcenie. Tak nie wolno. Ja przez to chyba nie dostałam rozgrzeszenia i musiałam dać papieża na Zachód. A wiecie - papież by tu miał sens gdybyście jeździli do Rzymu MASOWO na grób papieża i tyle. Poza tym nie ma on tu znaczenia. Dla Boga męczennik - no tyle ile, ale od św. Jakuba ma rodowód i to tak zasłużył. No lepiej by zrobił jakby sie grzechami przejmował - Hiszpan także. Sprawdźcie sobie czy był w Hiszpani. ile to był, CO TAM MÓWIŁ - to się będzie liczyło - co tam mówił w tej Hiszpani a resztę olać i tyle. No biografia jego i tyle. No w Polsce też się powinno liczyć co mówił, ale tu miał mówić o grzechach i zaraz by było lepiej. Raz tam mówił kazanie o dekalogu. No to to OK , a jeszcze lepiej miał powiedzieć 7 grzechów głównych i byłoby całkiem OK. I wtedy WSZYSTKO BYŁOBY INACZEJ - czujecie to? A tak był dekalog i tyle. I nic sie nie zmieniło - wydrukowali i swoją robią dalej.

7 grzechów głównych i przykazania kościelne wiecie i wszystko jest lepsze w Polsce - w kościele. A tak? No i rocznice śmierci wiecie miały być lepsze od Smoleńska, a tego nie pobiją na pewno i to tak was opuścił i tyle. No ale kto to wymyślił - ksiądz stała praca. Nie wolno tak i tyle :(

Gość ka_ma
Skończyła logistykę / studia inżynierskie i prace dostałam już na studiach. Wiem, że bez doświadczenia trudno jest się gdzieś zahaczyć, ja miałam to szczęście, że uczelnia w której studiowałam ma podpisane porozumienia z dużymi firmami z branży TSL - tam wysyła swoich studentów na praktyki. Poznałam ludzi, zdobyłam doświadczenie i prace.

Gość ale przecież
już wczoraj napisałam, że to zależy w jakiej części Polski się mieszka, więc nie rozumiem wypowiedzi, że wszędzie po transporcie i logistyce jest praca i to bez większego doświadczenia. Ja nie siedzę na tyłku i byłam już w każdej firmie w moim województwie,gdzie wszędzie słyszałam, że niestety ale nic z tego, a tych firm niestety zbyt dużo nie ma i dodam, że moje województwo to jedno z największą ilością bezrobocia. Ale nie poddawałam się, wysyłałam CV w odpowiedzi na oferty z innych miast i również zero odzewu, albo informacja że moje dokumenty będą w bazie ewentualnych pracowników.

Gość a oferty
przeglądam na wszystkich możliwych stronach jakie tylko mogą być, jak np. money, jobrapiodo,pracujpl, gumtree i wiele innych. Także nie rozumiem mierzenia każdego swoją miarą, bo u mnie w mieście nawet do byle sklepu na sprzedawcę to trzeba po rodzinie albo znajomościach.