Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i jaka w koncu???

w jakiej temperaturz pierzecie ubrania?

Polecane posty

Chodzi mi o ubranka swoje i dzieci,oczywiscie nie o posciel i ręczniki bo takowe piorę w 90 stoniach ale o normalne ciuszki srednio zabrudzone?Ja zazwyczaj w 40 ' ale mi wczoraj kolezanka powiedziała ze ona wszystko wrzuca na 60 a 40' to za niska temp sama juz nie wiem???

Gość ubrania w 40
dlaczego niby za niska, czesto piore, z gownem sie nie bije, wysokie temperatury niszcza ubrania.

Gość suop gurken
zerkam na metki i problem zglowy.zazwyczaj 40 stopni.

Gość olalolala
ja tez 40 najczesciej. w wyzszej tylko posciel i reczniki tak jak ty

Gość a jaaaaaaa
piorę ubrania w 40 st, pościel 60, ręczniki 90

Gość ja w 40, 50
a białe w 60 stopniach żeby doprać męża skarpety i córki rajstopki.

a jeansy w jakiej?Szczegolnie meskie jak sa bardziej zabrudzone?

Gość zgnile jajo z wielkanocy
ja wszystko piore w 40 stopniach, nawet reczniki i posciel, bo mam ustawiony jeden program i mi sie tego nie chce zmieniac, bo jestem smierdzacym leniem

Gość a jaaaaaaa
jak piorę ubrania robocze męża to nastawiam na 50 i pranie wstępne, myślę że bardzo brudne jeansy też tak bym nastawiła

Gość nouba 75
ciemne jeansy z ciemnymi gaciami i skarpetami na 60 stopni..

odzież 40, pościel 60, ręczniki 90; jak coś jest bardziej zabrudzone, to ustawiam pranie wstępne i zawsze dodatkowe płukanie

Gość kot srajacy na pustyni
Wszystko piore w 40 stopniach. Od czasu do czasu posciel i reczniki w 90, ale to rzadko.

Gość ha ha ale jaja
ja tez ubrania piore w 40stopniach, nie ma potrzeby w wyzszej temp..tak jak ktos wyzej napisal z gownem sie nie bije wiec tylko posciel i reczniki piore w wyzszej temp

ja tez: odzież 40, pościel 60, ręczniki 90; robocze meza albo wlsanie brudne jeansy w 60 + pranie wstepne

Ja białe w 60 st, kolorowe w 40 st, szybki program- chyba że wyjątkowo zabrudzone to wtedy na długi. Na palcach jednej ręki mogę policzyć gotowanie w 95 st. Bardzo rzadko wełnę w programie do wełny albo tzw. pranie ręczne. Dziecięce mają długie płukanie (i oczywiście prasowanie później) bo nie używam proszku dla dzieci- używałabym jakby miał alergię na nasz, ale mamy delikatny i jest ok.

Gość ruuuteerrrkkaa
ja tez 40 ciuszki,60 posciel i 60 reczniki bo zmieniam czesto nie czekam az się zabrudza chyba ze maz je widze ze naprawdę brudne to gotowanie.

Gość gość
Również piorę w 40 stopniach choć zależy też od ciuchów. Jeśli to robocze i są uwalone w smarze to trzeba wyższą.

Gość gość
Ciuchy w większości w 30, białe 40.

Gość gość
większość rzeczy piorę w 40, jak coś jest mocno brudne to w 60 uważam że wysoka tem niszczy ubrania, więc jak nie ma potrzeby to po co?

Gość gość
40. Pościel 60/90 tak samo reczniki

Gość gość
Zależy od wielkości zabrudzenia. Jeśli mówimy o zwykłych ciuchcach to 40 stopni. Natomiast niedawno kupiłam w http://www.sklep.intergo-bochnia.pl/ ubrania robocze i pech chciał że już pierwszego dnia je zabrudziłam smarem. Wtedy naturalnie zwiększyłam temperature.

Gość gość
Co za marny spam... Ale skoro temat poszedł do góry, to ja ubrania swoje i małego włączam na 40. Pościel i ręczniki na 60. Pranie "ręczne" na 30-40, zależnie od tego, jakie ubrania wrzucę do pralki.

Wszystko w 40 stopniach. Nikt nie jest chory, ciuchy nie szlajały się po błocie, nie ma potrzeby niszczyć ich wysoką temperaturą. na ręcznym daję 30 stopni. Właściwie to mogłabym w pralce mieć 2 programy, a nie 15:-D

Gość gość
dlaczego pierzesz reczniki w 90? Czy ktos z domownikow cieprpi na grzybice lub inne choroby? Nie wysraczy w 60 i wyprasowac????

Gość gość
Prasowanie ręczników dla mnie brr. Nie cierpię prasowanej pościeli i ręczników. Robią się po tym "płaskie", pozbawione puchatości, takie deski, ciężko się takim ręcznikiem wytrzeć w ogóle. A pościel lubię wywianą na wietrze, bez prasowania, po co sobie życie utrudniać:) Dlatego wyższa temperatura raz na jakiś czas i z głowy.

Gość gość
wszytsko piore na 40 czasami jak biale jest zabrudzone to wlaczam na 60 ale naprawdę sporadycznie.

Gość gość
Najczesciej ustawiam program na 40 stopni. Oczywiscie osobno piore kolory, osobno biale i bielizne. Jak mam brudniejsze rzeczy (skarpetki corki w ktorych chodzila boso po tarasie albo spodnie w ktorych chodzila na kolanach po ogrodzie :D ) to wlaczam pranie wstepne i dokladam pozniej reszte. Posciel i reczniki piore w 90 stopniach ale nie za kazdym razem (tak co drugi raz)

Gość gość
40 i 60 wyżej nie.chociaz mam inteligentną pralkę ,ktoś ponoć rozprawia się ze wszystkim wodzie jaka leci z rur użyłam tego programu jeden raz nie powiem ubrania były czyste i miękkie ale jednak wole zabijać zarazki niż im spa fundować.