Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aska vcxz

Jak robicie sobie pedicure w ciąży? :D

Polecane posty

Gość aska vcxz

Zawsze sama sobie robiłam wszelkie kosmetyczno-ozdobne zabiegi, a tu nagle brzuch zaczął rosnąć z dnia na dzień. Wczoraj miałam poważny problem żeby doprowadzić paznokcie to stanu jaki lubię, a tu do porodu jeszcze 2 miesiące. Zastanawiam się jak radzą sobie dziewczyny, które nie mają w miastach salonów pedicure.

ja dalam sobie spokoj z dokladnym pediciurem odkad mi brzuch przeszkadzal i tylko obcinalam paznokcie i skorki patyczkiem odsuwalam, no i peelingowalam piety. przed porodem poszlam do kosmetyczki

stope oprzyj na wannie, mnie pod koniec to pomagalo chociaz zanim wypilowalam, wyszorowalam i wymalowalam to i tak bylam niezle wymeczona:-D

Gość aska vcxz
No ja właśnie wczoraj nie dość że spędziłam nad tym 2x więcej czasu to jeszcze zadyszkę złapałam :D. Szok.

Gość erhreher
Noga maksymalnie w bok i bylejakie piłowanie.

Gość zeby sie nie ruszaja
ja chodzilam co jakis czas na pedicure do kosmetyczki

Gość kammoluszkowa
Jesli o mnie chodzi to ja raczej chodze do kosmetyczki. Teraz też mam zamiar skorzystać z takiej promocji w salonie w Krakowie Bona Dea PAKIET DLA PAŃ W CIĄŻY Cena regularna: 155 zł Cena promocyjna: 140 zł • Manicure SPA (manicure + parafina) • Pedicure

Gość gość
Robię sama. Obcinam,piłuje, wycinam skórki,maluję. Jakoś daję radę,co dwa tygodnie. Ale jestem kosmetyczką, 37 tc.

Gość gość
serio nie wiem w czym problem :D mialam 134 obwod brzucha a pedicure robilam do konca bez problemu, co smieszniejsze by wypumeksowac piete wkladalam noge do zlewu na stojaco :D ale ostatnie 2 tygodnie jak maz byl w domu to zakladal mi skarpy :P

Gość gość
mi jest cięzko nawet majtki założyć hehe...w kadym razie ja tlyko obcinam paznokcie i maluję je bezbarwnym lakierem i to wsio.

Gość gość
teraz mam termin na luty i zastanawiam sie jak zimowe buty bede wkladac

Gość jakos sobie radze
chociaz nie jest latwo, siadam na podlodze w duzym rozkroku i pomimo wielkiego brzycha jakos udaje mi sie obciac, wypilowac i pomalowac paznokcie od stop. Nie powem, ze jest latwo i zajmuje mi to baaaardzo duzo czasu. Ostatnio to nawet maz sie zmartwil co ja tak dlugo w tej lazience siedze... Zaproponowal, ze nastepnym razem on sie tym zajmie, ale jak juz zapytalam, czy mi zrobi francuski pedicure to troche zdebial i stwierdzil, ze moze byc z tym problem... Do porodu jeszcze dwa miesiace zostaly, wiec mam nadzieje, ze kilka razy jeszcze dam rade z tym calym pidicurem.

Gość gość
no wiesz ... ale masz wymagania ;P

Gość gość
hmmm to ja mialam chyba maly brzuch bo do konca nie mialam wiekszych problemow z pedikiurem ani z zakladaniem butow, skarpetek..