Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xlandrrrka

MAMY oczekujace synkow-czy kupujecie dla noworodka spodenki,koszulki itp.

Polecane posty

Gość Xlandrrrka

Owszem jest wybor ubranek dla chlopcow juz od urodzenia np.dzinsy,koszule itp.ale mnie sie wydaje to niepraktyczne i niewygodne. Jak wyglada wasza wyprawka na pierwsze 3 miesiace zycia???

Gość Xlandrrrka
Gdzies na jakims topiku pisala mama,ze juz kupila dzieck ubrnako na Wielkanoc... (choc jeszcze nie urodzila) ,by link portki sztruksowe chyba i kamizelka.. ,zalezalo jej zeby dzieciak ladnie wygladal,a ma termin na poczatek kwietnia.. Ciekawe czy Wy uwazacie ze to dobrze ,stroic,, tak male dziecko?? ja nie zamierzam z moi tak cudowac,i postawilam na spiochy ,pajace ,potem bedzie cieplej beda i spodenki i inne cuda.

Jak sie dowiedziałam że będzie synek, to kupiłam dla niego koszulę i dżinsy w rozmiarze 62, ale szybko się ocknęłam i doszłam do wniosku, że nawet nie wiem czy mu to ubiorę... Także to był mój jedyny zakup w tym stylu :)

Gość A dlaczego
A dlaczego od razu "cudować"??? Mój mały w domu owszem był w bodziakach i śpiochach czy kaftanikach ale jak z nim wychodziłam to ubierałam go normalnie tzn właśnie bluza i spodenki do tego skarpeteczki...nie mówię to o SZTRUKSACH poprostu miałam 2 pary dresowych fajnych WYGODNYCH spodenek 2 bluzy rozpinane równie wygodne z fajnego materiału. Teraz jest mnóstwo ciuszków maleńkich a jak na dorosłego...tylko trzeba uważać na materiał żeby to była bawełna i w miarę się rozciągało i przed ewszystkim żeby łatwo dziecku można to było ubrać bo są ubrania których nałożyć takiemu MALCOWI nie sposób :)

Gość A dlaczego
Dla takiego maluszka 1kpl góra 2 wystarczą bo i tak trzeba co TYDZIEŃ DWA większe ubrania kupować bo rosną dzieciaki w zastraszającym tempie i czasem faktycznie czegoś ubrać się "NIE ZDĄŻY" :)

Gość Suwakowa
Ja nic nie kupowałam - kupowanie czegoś dziecku przed jego narodzeniem przynosi pecha :(

ja jestem mama 2 tyg synka i powiem ci zebys sie nie bawila w takie rzeczy. Najlepsze sa pajacyk w kroku rozpinane.Jesli bedziesz karmila piersia to zobaczysz jak czesto taki maly robi kupy. moj potrafi zrobic jak sie przebodzi w trakcie jedzenia i jeszcze pare minut po. i jeszce w trakcie siusiu i za kazdym razem trzeba przebrac . oszalec mozna by bylo przy ciaglym zdejmowaniu spodenek. kup ewentualnie cos na wyjscie ale to tez po 1 mc i poczekaj najlepiej do urodzenia zebys nie kupila za malych. ja pokupowalam ciuszki ktore po porodzie okazaly sie byc zamale na synka.

potwierdzam - spodenki na co dzień tylko denerwują, jak się czasem przebiera trzy razy w ciągu pół godziny (mój tak potrafi, jak czysta pielucha, to od razu bombardowanie. Tak, że pajacyki królują

Gość potwierdzam nie kupuj
mozesz jedne spodnie np welurowe na gumce + jakas bluzke i góra tyle...ale to tylko gdybys chciala jechac np do lekarza, rodziny, nic poza tym....żadnych jeansów beda leżec i ani raz nie wlozysz bo takiemu nie wygodnie i tobie tez zreszta to zdejmowac...... ja tak od 3-4 miesiaca dopiero zaczelam dziecko "normalnie" ubierac tzn na noc pajacyk lub śpiochy a na dzien bodziak, spodnie-połłspiochy i bluzka, - ale to wszystko takie wygodne bawelniane a nie sztruksy czy koszula....koszule mialam jedna na chrzciny i kamizelke takie z h&M że mozna niby załozyc na codzien....i wiesz co załozylam to tylko na chrzciny

mój synek skończył 9 marca trzy miesiące i często mu teraz zakładam body z długim rękawkiem i spodenki takie ala dresowe. ma tez jedne jeansy i jedne sztruksy, ale dopiero na rozmiar 74. Teraz nosi 68. Mam kilka bluz (bez kaptura) które mu zakładam jak w domu jest chłodniej na to body, i z kapturem, jak wychodzimy na spacer. Wcześniej nie zakładałam ani spodenek ani bluz, ani koszulek, kaftaników itp, tylko body i pajacyki. Teraz sa tak ładne pajacyki że można malucha wystroić a przy okazji będzie mu wygodnie :)

Gość oszalalas. nigdy w zyciu dla
noworodka. takie dziecko musi miec wygodnie i miekko i jego ubrania powinny dac sie zalozyc i sciagnac w minute. jednoczesciowki sa najlepsze.

Gość Xlandrrrka
Zalozylam ten topic bo wlasnie sie dziwie,ze niektore mamy kupuja takie ,,dorosle ubranka,, na tycie dzieciaczki-mnie sie to nei podoba,i nic takiego nie mam w wyprawce,jedynie wygodne spioszki,pajace.. i kombinezon polarkowy.Nie mam ani jednej pary spodenek-chocby dresowych.Nie rozumiem takich mam ktore wciskaja dzieciaczki w takie sztywne ciuszki typu dzinsy :(. I co z tego,ze to ladnie wyglada? jakie to ma znaczenie skoro jest niepraktyczne.

A ja mam takie ubranka. Ogrodniczki dżinsowe i sztruksowe (i zapewniam, że wcale nie są sztywne, trzeba umieć kupować), kilka bluz (o zgrozo z kapturem), kamizelkę sweterkową. Jak wychodzę na spacer, czy do lekarza, czy gdziekolwiek to właśnie takie rzeczy mu zakładam. Po prostu lubię stroić mojego małego mężczyznę. A znaleźć wygodne ubranka to naprawdę żaden problem.

Ja na 56 ma pajacyki jakieś spodenki dresowe i welurowy kpl po starszym synku. Takie dorosłe rzeczy od ok 68 miałam ale tez kilka szt jakieś ogrodniczki sztruksy . Teraz troszkę inaczej z wyprawką bo starszy koniec września a mały na początku czerwca więc dokupiłam rempersy mam ogrodniczki z krótkimi spodenkami ale nie wiem czy użyję bo jakieś sztywne mi się wydają mimo że nie jeansowe Ja w ogóle nie lubię ubierania dzieci ala mały stary. szczególnie te garniturki do chrztu okropne

Jeśli o garniturki do chrztu chodzi to fakt - okropne ;/ Niewygodne to cholerstwo strasznie, dziecko mi się męczyło i marudziło póki go nie rozebraliśmy z tego gajerka. A przy ogrodniczkach i bluzie nie marudzi. Za to przy kombinezonie bardzo.

absolutnie nie, u mnie nawet na wyjścia specjalne królowały dresy i pajace.

Absolutnie nie kupwalabym noworodkowi zadnych sztruksow, jeansow ani bluz z kapturem. Kazdy kto mial male dziecko wie ze jakie te rzeczy do okolo 4m zycia sa niepraktyczne i niewygodne dla dziecka. :P Taki dzieciak wtedy strasznie marudzi i to jest problem. :D Taki maluszek najlepiej sie czuje w ubraniach ktore nie krepuja jego ruchow np pajacyki, spioszki, bluzeczki, body to wszytsko wykonane z miekiej bawelny.

Gość Ruda_Wiewióra
Owszem. Pare sweterków, bluz, bluzek, dżinów i innych takich miał. Bo w domu to i owszem pajac czy body i półśpiochy (chociaż nieraz też ubralam bluzke i spodnie), ale jak szliśmy na spacer, do lekarza czy ogólnie do kogoś to dzieciaka w pidżamie brać nie będę. Ale to tak na jeden rozmiar powiedzmy 3 bluzy i 3 pary spodni + 2 dresiki

Gość kluskjh
Czyli wziece dziecka np.3 tyg gdzies do znajomych w spiochach oznacza ze dziecko jest w pizamie?????????? :O bez jaj...

Gość sorry, ale wszystkie malenkie
tygodniowe dzieci w doroslych ciuchach (czyli sukienkach, koszulach, szelkach, butach) wygladaja po prostu zalosnie i tak samo zalosni musza byc ich niedojrzali psychicznie rodzice.

ja mam trochę tego typu ubrań, kupionych z pomocą znajomej mamy, która ma synka. nie wydają mi się ani niepraktyczne, ani niewygodne.

Gość gdzie tam!
a po co? na poczatku bada w uzyciu tylko spioszki,sweterki,body. ewentualnie mozesz cos fajnego kupic na wyjscie moj syn dostaw swoja pierwsza koszule jak mial 4 miesiace.i dlugo jej nie ponosil.

Gość nie ulegajaca modzie mama
Gdy bylam w koncowce ciazy, zadzwonila do mnie tesciowa, cala w skowronkach i oznajmila mi, ze odkupila dla mojej corki super ciuszki od znajomej, wiec nie mam juz nic kupowac. Przyjezdzam, patrze, a tam same sukienki, spodniczki, wymyslne bluzeczki.... Nie chcialam urazic tesciowej, podziekowalam jej oczywiscie, ale powiedzialam, ze niestety dla noworodka takie ciuszki nie sa odpowiednie... A tesciowa zdziwiona mowi-"przeciez na pewno urodzisz duza dziewczyne, bedzie slicznie wygladala w tych rzeczach...". Taak, jasne. kupilam dla noworodka wiec spioszki, kaftaniki, welurowe, polarowe pajace. dwa komplety odlozylam na wyjscia na spacery, do lekarza czy znajomych. I do 7 miesiaca tylko w takie ciuszki ubieralam coreczke-bawelniane i wygodne. W dupie mialam komentarze kolezanki na spacerze-co Ty, ubralas malej spiochy i kaftanik?? Jak to wyglada... Jak dla mnie slodko- ale ja nie czepialam sie jej, ze jej 4-miesieczna corka na spacerku ubrana w same wymyslne koronki... Dziecko, to dziecko, moim zdaniem niemowle slicznie wyglada w spioszkach i kaftaniku, jakims ladnym pajacyku... A ubieranie takiego maluszka jak dorosłego to moim zdaniem tylko uciecha dla oczu mamusi. dziecko to nie laleczka do przebierania :) Ja corce dopiero ok roczku zaczelam zakladac spodniczki, dresowe spodenki, bluzy wkladane przez glowe... A i tak, gdy zaczela raczkowac (11 mies. miala) wystarczyly rajstopy i bluzeczka-ubieralam sukienki i spodniczki do wózka na spacery, ale w domu, nie wazne czy u mnie czy znajomych, mala najwygodniej czula sie bez zbednych ciuszkow...

Gość mama 19 miesiecznego synka
Od samego poczatku zakladalam synkowi normalnie spodnie (dla niemowlaczkow sa takie z szeroka gumka, ktora nie uciska),skarpetki, body i bluzeczki, bo mieszkam zagranica i tutaj nie ma w ogole spiochow chyba, ze do spania (to samo z pajacami - u nas sa to pizamki).

Gość tak. na poczatku jak bylam
noworodek? tylko pajace.

Gość bo tak i już
Noworodkowi nie, za to pare koszul, dzinsów, ogrodniczek itp mam, czekają aż mały skończy 3 miesiące. Być może nie bede ubierac malego w takie ubrania na codzień i zwykłe spacery za to wizyty - czemu nie :) komus może się to nie podobać - grunt dobrać wygodne rzeczy i by podobało się rodzicom :) choć fakt faktem 3 tygodniowe dziecko w takich ubraniach to przesada ale też, nigdzie nie zauważyłam takich ubranek w rozmiarze np 56 ( może dlatego bo nie szukałam :P )za to nie widze problemu od malego zakladać spodnie dresowe czy pół spiochy, mi sciągnięcie ich zajmuje dokladnie tyle samo czasu ile rozpiecie zatrzasków w śpiochach i podwinięcie ich :)za to pajacyków nie cierpie :P